Accounts op schaal beheren met de Google Ads API

21 september 2020

Vanaf vandaag is de Google Ads API algemeen beschikbaar voor adverteerders en ontwikkelaars. Met deze API kunt u tools ontwikkelen om uw bedrijf op schaal te ondersteunen met nieuwe functionaliteit en efficiëntie-updates.

Dankzij de Google Ads API kunnen we nieuwe functies en compatibiliteitsupdates voor tools zoals aanbevelingen, lokale campagnes en meer sneller uitrollen. We hebben ook verbeteringen aangebracht aan bestaande functies, waaronder de Zoekwoordplanner, wijzigingsgeschiedenis en facturering. Zo kunt u eenvoudig uw campagnes beheren en de algehele productiviteit verbeteren.

Kenshoo logo
Kenshoo, een platform voor digitale advertenties, gebruikt de Google Ads API om klanten te helpen op schaal te werken. "De updates en het onderhoud zijn eenvoudiger dan ooit dankzij de Google Ads API. Zo kunnen we onze nieuwste functies sneller aan onze klanten aanbieden", zegt Nir Feldman, Senior Vice President Engineering van Kenshoo.

Booking.com logo
Booking.com, een digitaal reisplatform, gebruikt de nieuwe Google Ads API om de digitale advertentieactiviteiten te beheren. "Bij Booking.com menen we dat het gebruik van nieuwe technologie kan leiden tot incrementele bedrijfsresultaten. Daarom wilden we de Google Ads API graag uitproberen. We hebben geconstateerd dat door deze API, waarvan de documentatie gebruiksvriendelijk is, de efficiëntie is verbeterd. Het belangrijkste is dat je er makkelijker mee kunt werken", zegt Igor Dralyuk, Principal Engineer van Booking.com.

PMG logo
PMG, een bureau voor digitale marketing, gebruikt de Google Ads API om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. "Aan de hand van de gegevens in de Google Ads API krijgen we meer inzicht in de campagneprestaties", aldus Chris Alvares, Director of Product & Engineering van PMG.

De AdWords API is momenteel nog steeds beschikbaar voor gebruik. Er worden echter geen nieuwe functies meer toegevoegd. Voor alle nieuwe integraties raden we u aan de Google Ads API te gebruiken. Ga naar de website voor ontwikkelaars om aan de slag te gaan.

Gepost door Herlen Zoljargal, Product Manager, Google Ads