Funktionen SEQUENCE

Funktionen SEQUENCE returnerar en matris av sekventiella nummer, som 1, 2, 3, 4.

Delar av funktionen SEQUENCE

SEQUENCE(rows, columns, start, step)

Del Beskrivning
rows Obligatoriskt. Antalet rader som ska returneras.
columns Valfritt. Antalet kolumner att som ska returneras. Om detta utelämnas har den returnerade gruppen en kolumn.
start Valfritt. Siffran som sekvensen startar med. Om inget anges börjar sekvensen med 1.
step Valfritt. Mängden som varje siffra i sekvensen ska ökas/minskas med. Om detta utelämnas ökar sekvensen med 1.

Exempelformler

Exempel 1: SEQUENCE(2)

Exempel 2: SEQUENCE(2, 3)

Exempel 3: SEQUENCE(2, 3, 3, 2)

Exempel 4: SEQUENCE(2, 3, 10, -1)

Anmärkningar

Om kolumnerna utelämnas blir den resulterande gruppen en vertikal lista. Om en horisontell lista behövs anger du rader som 1 och anger kolumner eller också transponerar du det vertikala resultatet.

Resultat för A1=SEQUENCE(2)

A B
1 1
2 2

Resultat för A1= SEQUENCE(2, 3)

A B C
1 1 2 3
2 4 5 6
3

Resultat för A1= SEQUENCE(2, 3, 3, 2)

A B C
1 3 5 7
2 9 11 13
3

Resultat för A1= SEQUENCE(2, 3, 10, -1)

A B C
1 10 9 8
2 7 6 5
3 4 3 2

Relationsfunktioner

• MUNIT: Funktionen MUNIT returnerar en enhetsmatris i storleken dimension x dimension.
  • RANDARRAY: RANDARRAY-funktionen genererar en matris med slumpmässiga tal mellan 0 och 1.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.