Functie EX.OF (XOR)

De functie EX.OF retourneert WAAR als een oneven aantal van de opgegeven argumenten logisch waar is, en anders ONWAAR.

Onderdelen van de formule EX.OF

EX.OF(logische_expressie1; [logische_expressie2; ...])

Onderdeel Beschrijving Opmerkingen
logische_expressie1 Een expressie of verwijzing naar een cel met een expressie die een logische waarde vertegenwoordigt, bijvoorbeeld WAAR of ONWAAR, of een expressie die kan worden omgezet in een logische waarde.
logische_expressie2 Meer expressies of celverwijzingen die een logische waarde vertegenwoordigen. Een tweede logische expressie en eventuele aanvullende expressies zijn optioneel.

Voorbeeldformules

EX.OF(WAAR; ONWAAR; WAAR)

EX.OF(A2=WAAR; A3=ONWAAR)

EX.OF(A1:A10; B1:B10)

EX.OF(0; 1; 2; 3)

Opmerkingen

• Het cijfer 0 is logisch onwaar. Alle andere getallen (inclusief negatieve getallen) zijn logisch waar.
  • De functie EX.OF accepteert zowel logische waarden als bereikparameters.
  • Retourneert WAAR als een oneven aantal argumenten WAAR is.

Voorbeelden

A B
1 Resultaat Formule
2 WAAR =EX.OF(WAAR())
3 ONWAAR =EX.OF(ONWAAR())
4 ONWAAR =EX.OF(0)
5 WAAR =EX.OF(1)
6 WAAR =EX.OF(-3)

A B C D
9 logische_expressie1 logische_expressie2 Resultaat Formule
10 WAAR ONWAAR WAAR =EX.OF(A10;B10)
11 ONWAAR ONWAAR ONWAAR =EX.OF(A11;B11)
12 WAAR WAAR ONWAAR =EX.OF(A12;B12)
13 0 1 WAAR =EX.OF(A13;B13)
14 1 5 ONWAAR =EX.OF(A14;B14)

A B
17 Resultaat Formule
18 ONWAAR =EX.OF(A12;B13)
19 ONWAAR =EX.OF(B11;B12;B13)
20 WAAR =EX.OF(B11;B14)

Verwante functies

• OF: Retourneert 'TRUE' als alle opgegeven argumenten logisch waar zijn en 'FALSE' als de opgegeven argumenten logisch onwaar zijn.
  • EN: Retourneert 'TRUE' als alle opgegeven argumenten logisch waar zijn en 'FALSE' als de opgegeven argumenten logisch onwaar zijn.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.