Functie COMBIN.A (COMBINA)

The COMBINA function returns the number of ways to choose some number of objects from a pool of a given size of objects, including ways to choose the same object multiple times (also known as choosing with replacement).

Onderdelen van de functie COMBIN.A

COMBIN.A(n; k)

Onderdeel Beschrijving Opmerkingen
n De grootte van de groep met objecten waaruit wordt gekozen.
  • Opgegeven n-waarden moeten groter dan of gelijk zijn aan 0.
k Het aantal objecten dat wordt gekozen.
  • Opgegeven k-waarden moeten groter dan of gelijk zijn aan 0.

Voorbeeldformules

COMBIN.A(5; 3)

COMBIN.A(A1; B1)

Opmerkingen

• De volgorde van de gekozen objecten doet er niet toe bij de functie COMBIN.A.
  • COMBIN.A(n; k) is gelijk aan COMBINATIES(n+k-1), wat kan worden gelezen als '(n+k-1) kies k' of .
  • COMBIN.A(n; k) is ook gelijk aan FACULTEIT(n+k-1)/(FACULTEIT(k)*FACULTEIT(n-1)), maar ondersteunt grotere getallen als argumenten.
  • Als een (verwijzing naar een) getal met decimalen wordt opgegeven voor COMBIN.A, worden de decimalen stilzwijgend afgekapt voordat de berekening wordt uitgevoerd.
  • Als de som van de argumenten n+k groter is dan of gelijk is aan 1031, wordt de foutwaarde #NUM! geretourneerd.

Voorbeelden

In het volgende voorbeeld met een groep van 2 objecten (bijvoorbeeld A en B) kunnen 3 mogelijke combinaties worden gekozen: (A, B), (A, A) en (B, B):

A B
1 Formule Resultaat
2 =COMBIN.A(2; 2) 3

In dit voorbeeld met een groep van 5 objecten, kunnen 35 mogelijke combinaties van 3 objecten worden gekozen:

A B
1 Formule Resultaat
2 =COMBIN.A(5; 3) 35

Verwante functies

• FACULTEIT: Retourneert de faculteit van een getal.
  • COMBINATIES: Retourneert het aantal manieren om een aantal objecten te kiezen uit een groep met een bepaald aantal objecten.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.