ANTAL.OMF

Returnerar räkning av ett intervall beroende på flera villkor.
ANTAL.OMF för BigQuery

Returnerar antalet rader baserat på flera kriterier

Användningsexempel

ANTAL.OMF(tabellnamn!frukt, ”Apple”, tabellnamn!lager, ”<30”)

Syntax

ANTAL.OMF(villkorskolumn1, villkor1, villkorskolumn2, villkor2)

• villkorskolumn1: Datakolumnen som ska kontrolleras mot villkor1.
  • villkor1: Mönstret eller testet som ska tillämpas på villkorskolumn1.
  • villkorskolumn2: Ytterligare datakolumn som ska kontrolleras.
  • villkor2: Ytterligare villkor som ska kontrolleras.

Användningsexempel

ANTAL.OMF(A1:A10; ">20"; B1:B10; "<30")

ANTAL.OMF(A7:A24; ">6"; B7:B24; "<"&DATUM(1969;7;20))

ANTAL.OMF(B8:B27; ">" & B12; C8:C27; "<" & C13; D8:D27; "<>10")

ANTAL.OMF(C1:C100, "Ja")

Syntax

ANTAL.OMF(intervall; områdesintervall1; villkor1; [villkorsintervall2; villkor2; …])

• villkorsintervall1 – intervallet som ska kontrolleras mot villkor1.
  • villkor1 – mönstret eller testet som ska tillämpas på villkorsintervall1.
  • villkorsinetervall2, villkor2, …[VALFRITT] – ytterligare intervall och tillhörande villkor som ska kontrolleras. Går att upprepa.

Noter

• Alla ytterligare intervallt måste innehålla lika många rader och kolumner som villkorsintervall1.

Se även

ANTAL.OM: Returnerar en villkorsstyrd räkning över ett område.

ANTAL:

Returnerar antalet numeriska värden i en datauppsättning.

SUMMA.OMF: Returnerar summan i ett område utifrån flera villkor.

MEDEL.OMF: Returnerar genomsnittsvärdet för ett område utifrån flera villkor.

OM: Returnerar ett värde om ett logiskt uttryck är TRUE och ett annat om det är FALSE.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.