Funktionen SUMMA.OMF

Returnerar summan i ett område utifrån flera villkor.

SUMMA.OMF för BigQuery

Returnerar en villkorsstyrd summa av en datakolumn baserat på flera kriterier.

Användningsexempel

=SUMMA.OMF(tabellnamn!annonsutrymme, tabellnamn!frukt, "Äpple", tabellnamn!pris, ">5")

Syntax

SUMMA.OMF(summakolumn, villkorskolumn1, villkor1, villkorskolumn2, villkor2)

• summakolumn: Datakolumnen som ska summeras.
  • villkorskolumn1: Datakolumnen som ska kontrolleras mot villkor1.
  • villkor1: Mönstret eller testet som tillämpas på villkorskolumn1.
  • villkorskolumn2: Ytterligare datakolumner som ska kontrolleras.
  • villkor2: Ytterligare kriterier som ska kontrolleras.
Tips! Det går inte att returnera summa för flera kolumner.

Användningsexempel

SUMMA.OMF(A1:A10; B1:B10; ">20")

SUMMA.OMF(A1:A10; B1:B10; ">20"; C1:C10; "<30")

SUMMA.OMF(C1:C100; E1:E100; "Ja")

Syntax

SUMMA.OMF(summa_intervall; områdesintervall1; villkor1; [villkorsintervall2; villkor2; …])

• summa_intervall – intervallet som ska summeras.

• villkorsintervall1 – intervallet som ska kontrolleras mot villkor1.

• villkor1 – Mönstret eller testet som tillämpas på villkorsområde1

• villkorsområde2; villkor2; …[VALFRITT] – Fler intervall och villkor som ska kontrolleras.

Se även

SUMMA: Returnerar summan av en serie tal och/eller celler.

SUMMA.OM: Returnerar en villkorsstyrd summa över ett område.

KVADRATSUMMA: Returnerar summan av kvadraterna för en serie tal och/eller celler.

SERIESUMMA: Givet parametrarna x, n, m och a returneras summan av potensserien a1xn + a2x(n+m) + … + aix(n+(i-1)m), där i är antalet poster i området a.

KVOT: Returnerar ett tal delat med ett annat, utan resten.

PRODUKT: Returnerar resultatet av multiplikation av en serie siffror.

MULTIPLY: Returnerar produkten av två tal. Motsvarar operatorn *.

MINUS: Returnerar skillnaden mellan två tal. Motsvarar operatorn -.

DSUMMA: Returnerar summan av värden valda från databastabelliknande matriser eller områden med hjälp av en SQL-liknande fråga.

DIVIDE: Returnerar ett tal delat med ett annat. Motsvarar operatorn /.

ANTAL.OM: Returnerar en villkorsstyrd räkning över ett område.

ADD: Returnerar summan av två tal. Motsvarar operatorn +.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.