JOIN

Sammanfogar elementen från en eller flera endimensionella matriser med en angiven avgränsare.

Exempelanvändning

JOIN("och-a";{1\2;"1 2 3 4"})

JOIN(";";{1\2\3};{4\5\6})

JOIN("-";A1:A100)

Syntax

JOIN(avgränsare; värde_eller_matris1; [värde_eller_matris2; …]

• avgränsare – tecknet eller strängen som placeras mellan varje sammanfogat värde.

• Ett tomt värde kan anges för avgränsare t.ex. JOIN(;{1\2\3}).
  • värde_eller_matris1 – värdet eller värdena som läggs till med avgränsare.

• värde_eller_matris2; …[VALFRITT] – ytterligare värde eller matris som läggs till med avgränsare.

Kommentarer

• När avgränsare utelämnas returnerar JOIN ett resultat som liknar det du får med SAMMANFOGA.

Se även

SPLIT: Delar text runt ett angivet tecken eller en angiven sträng och placerar varje fragment in i en separat cell på raden.

SAMMANFOGA: Sammanfogar strängar.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.