SUBTOTAAL (SUBTOTAL)

Retourneert een subtotaal voor een verticaal celbereik met behulp van een opgegeven samenvoegingsfunctie.

Gebruiksvoorbeeld

SUBTOTAAL(1;A2:A5;B2:B8)

Syntaxis

SUBTOTAAL(functiecode; bereik1; [bereik2; ...])

• functiecode: de functie die wordt gebruikt voor de samenvoeging van het subtotaal.

• 1 is GEMIDDELDE

• 2 is AANTAL

• 3 is AANTALARG

• 4 is MAX

• 5 is MIN

• 6 is PRODUCT

• 7 is STDEV

• 8 is STDEVP

• 9 is SOM

• 10 is VAR

• 11 is VARP

• Verborgen waarden worden overgeslagen als u 10 vóór een code van één cijfer zet of 1 vóór een een code van twee cijfers. U geeft bijvoorbeeld 102 op om verborgen waarden over te slaan bij het uitvoeren van AANTAL en 110 om verborgen waarden over te slaan bij het uitvoeren van VAR.

• bereik1: het eerste bereik waarvoor een subtotaal wordt berekend.

• bereik2: meer bereiken waarvoor subtotalen worden berekend.

Opmerkingen

• Cellen die door een automatisch filter worden verborgen, worden altijd genegeerd door SUBTOTAAL, welke functiecode ook wordt gekozen.

• Cellen binnen een opgegeven bereik waarin SUBTOTAAL wordt aangeroepen, worden genegeerd om dubbeltelling te voorkomen.

• SUBTOTAAL kan worden gebruikt om dynamische dashboards te maken door het functiecodeargument te laten verwijzen naar een andere cel. In combinatie met gegevensvalidatie via een lijst kunt u van die cel een dropdown-menu maken waarmee het hele dashboard in één keer wordt bijgewerkt.

• SUBTOTAAL kan worden gebruikt om snel verschillende gegevensreeksen te analyseren door een subtotaaldashboard te maken boven een gefilterd gebied Iedere keer als de filtercriteria veranderen, wordt het dashboard automatisch bijgewerkt met nieuwe samenvoegingen.

• Het gebruik van SUBTOTAAL helpt dubbeltellingen voorkomen, die kunnen optreden als u gewone SOM-formules gebruikt.

Zie ook

VARP: Berekent de variantie op basis van een hele populatie.

VAR: Berekent de variantie op basis van een steekproef.

SOM: Retourneert de som van een reeks getallen en/of cellen.

STDEVP: Berekent de standaarddeviatie op basis van een hele populatie.

STDEV: Berekent de standaarddeviatie op basis van een steekproef.

PRODUCT: Retourneert het resultaat van de vermenigvuldiging van een reeks getallen.

MIN: Retourneert de minimumwaarde in een numerieke gegevensset.

MAX: Retourneert de maximumwaarde in een numerieke gegevensset.

AANTALARG: Retourneert de telling van het aantal waarden in een gegevensset.

AANTAL:

Retourneert het aantal numerieke waarden in een gegevensset.

GEMIDDELDE: Retourneert de numerieke gemiddelde waarde in een gegevensset, waarbij tekst wordt genegeerd.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.