SQRTPI

Returnerar den positiva kvadratroten av produkten av pi och ett givet positivt tal.

Exempelanvändning

SQRTPI(9)

SQRTPI(A2)

Syntax

SQRTPI(värde)

• värde – Talet som multipliceras med pi och returnerar produktens kvadratrot.

• värde måste vara ett positivt tal. Om det är negativt returnerar SQRTPI felet #NUM! .

Kommentarer

• Du får den negativa roten av värde * Pi genom att helt enkelt multiplicera resultatet av funktionsanropet SQRTPI med -1.

• SQRTPI används för vissa typer av analyser eller som en komponent i andra funktioner (t.ex. en uppskattning av Gamma-funktionen) och används sällan för sig själv.

Se även

ROT: Returnerar den positiva kvadratroten för ett positivt tal.

UPPHÖJT.TILL: Returnerar ett tal upphöjt till en exponent.

LOG10: Returnerar logaritmen för ett tal med basen 10.

LOG: Returnerar logaritmen för ett tal med given bas.

LN: Returnerar logaritmen för ett tal med basen e (Eulers tal).

GAMMALN: Returnerar logaritmen för en angiven gammafunktion med basen e (Eulers tal).

EXP: Returnerar Eulers tal, e (~ 2,718) upphöjt till en exponent.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.

Sök
Rensa sökning
Stäng sökrutan
Huvudmeny
true
Sök i hjälpcentret