ANTAL.TOMMA

Returnerar antalet tomma celler i ett givet intervall.

ANTAL.TOMMA för BigQuery

Returnerar antalet tomma värden i en datakolumn.

Användningsexempel

ANTAL.TOMMA(tabellnamn!frukt)

Syntax

ANTAL.TOMMA(kolumn)

• kolumn: Datakolumnen där antalet null ska räknas.
Tips! Det går inte att räkna tomma värden i flera kolumner.

Användningsexempel

ANTAL.TOMMA(A2:C100)

Syntax

ANTAL.TOMMA(värde1; [värde2; …])

• värde1 – det första värdet eller intervallet i vilket antalet tomma värden ska räknas.
  • värde2 – [VALFRITT] – ytterligare värden eller intervall i vilka antalet tomma värden ska räknas.

Anteckningar

• I ANTAL.TOMMA betraktas celler utan innehåll och celler med en tom sträng (””) som tomma celler.

Se även

DANTALV: Räknar värden, inklusive text, valda från en databastabelliknande matris eller ett område med hjälp av en SQL-liknande fråga.

DANTAL: Räknar numeriska värden valda från en databastabelliknande matris eller område med hjälp av en SQL-liknande fråga.

COUNTUNIQUE: Räknar antalet unika värden i en lista med angivna värden och intervaller.

ANTAL.OM: Returnerar en villkorsstyrd räkning över ett område.

ANTALV: Returnerar antalet värden i en datauppsättning.

ANTAL: Returnerar antalet numeriska värden i en datauppsättning.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.