ISBETWEEN

Controleert of een opgegeven getal tussen 2 andere getallen ligt (die wel of niet zelf deel uitmaken van het bereik).

Onderdelen van de functie ISBETWEEN

ISBETWEEN(te_vergelijken_waarde, laagste_waarde, hoogste_waarde, laagste_waarde_is_inbegrepen, hoogste_waarde_is_inbegrepen)

Onderdeel

Beschrijving

te_vergelijken_waarde

De waarde die wordt vergeleken om te bepalen of deze tussen laagste_waarde en hoogste_waarde ligt.

laagste_waarde

De ondergrens van het bereik van waarden waar te_vergelijken_waarde binnen kan vallen.

hoogste_waarde

De bovengrens van het bereik van waarden waar te_vergelijken_waarde binnen kan vallen.

laagste_waarde_is_inbegrepen (optioneel)

Of het bereik van waarden de laagste_waarde bevat. Standaard is dit WAAR.

hoogste_waarde_is_inbegrepen (optioneel)

Of het bereik van waarden de hoogste_waarde bevat. Standaard is dit WAAR.

Voorbeelden

Korte beschrijving van het voorbeeld dat hieronder wordt weergegeven. Voeg indien nodig meer rijen en kolommen aan de onderstaande tabel toe.

FORMULE

UITVOER

=ISBETWEEN(7,9, 1,2, 12,45)

WAAR

=ISBETWEEN(1,2, 1,2, 12,45, WAAR)

WAAR

=ISBETWEEN(1,2, 1,2, 12,45, ONWAAR)

ONWAAR

=ISBETWEEN(12,45, 1,2, 12,45, WAAR, WAAR)

WAAR

=ISBETWEEN(12,45, 1,2, 12,45, WAAR, ONWAAR)

ONWAAR

=ISBETWEEN(7,9, 1,2, 12,45, ONWAAR, ONWAAR)

WAAR

Gerelateerde functies

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.