UNIQUE-funksjonen

Returnerer unike rader i det oppgitte kildeområdet. Duplikatverdier forkastes. Rader returneres i den rekkefølgen de først vises i i kildeområdet.

Delene i en UNIQUE-funksjon

UNIQUE(område; etter_kolonne; nøyaktig_én_gang)

Del Beskrivelse

område

Dataene som skal filtreres etter unike oppføringer.

etter_kolonne

Om dataene skal filtreres etter kolonner eller rader. Som standard er dette usant.

nøyaktig_én_gang

Om kun oppføringer uten duplikater skal returneres. Som standard er dette usant.

Merknader

• Hvis det blir returnert rader som ser ut til å være duplikater, må du forsikre deg om at celler med tekst ikke inneholder ulik skjult tekst, for eksempel overflødige mellomrom.
  • Se til at numeriske verdier formateres på samme måte – prosentandeler som prosentandeler, valutaverdier som valutaverdier osv.

Eksempler

Farge 1 Farge 2 Farge 3
  Rød Gul Rød
  Blå Magenta Blå
  Rød Gul Rød
  Grønn Hvit Grønn

Formel =UNIQUE(B2:D5)
Resultat Rød Gul Rød
  Blå Magenta Blå
  Grønn Hvit Grønn

Formel =UNIQUE(B2:D5; SANN)
Resultat

Rød

Gul
  Blå Magenta
  Rød Gul
  Grønn Hvit

Formel =UNIQUE(B2:D5; SANN)
Resultat Blå Magenta Blå
  Grønn Hvit Grønn

Relaterte funksjoner

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.