Snelstartgids voor middelgrote bedrijven

Voor: organisaties met 10-300 gebruikers

Als uw middelgrote bedrijf Single sign-on (SSO) of geavanceerde e-mailrouting gebruikt, bekijkt u de implementatiehandleiding voor grote organisaties.

Als u veel werknemers heeft of werkt met Microsoft Exchange of Outlook, bekijkt u hoe u Gmail kunt uitproberen met een klein aantal gebruikers. Stel vervolgens aanbevolen beleidsregels voor delen en beveiliging in en rol Google Workspace uit voor uw hele organisatie.

Voordat u begint: Als u Google Workspace nog niet gebruikt: Meld u aan voor een kosteloze proefperiode.

1

De Beheerdersconsole openen

zelfstandig ondernemers: inloggenIn de Google Beheerdersconsole kunnen beheerders Google-services beheren voor mensen in een organisatie.

Meer informatie

2

Een pilot uitvoeren (optioneel)

Probeer Google Workspace uit met een klein aantal gebruikers om Gmail, gegevensmigratie en mobiele toegang te testen. Deze pilot heeft geen invloed op uw huidige e-mailservice en gebruikers kunnen hun huidige e-mailadres blijven gebruiken.

Als u Gmail wilt testen, hoeft u de MX-records van uw domein niet te wijzigen zodat deze naar Google wijzen.

Meer informatie

Ga als volgt te werk om enkele gebruikers Gmail en andere services te laten testen:

1. Sla wanneer u zich aanmeldt de optie over om Gmail te activeren voor uw domein (u doet dit later).
  2. Een pilot uitvoeren in 5 stappen

3

Communicatie voorbereiden

Stel uw team op de hoogte van de overstap naar Google Workspace. Pas uw interne communicatie aan met Google-logo's om uw gebruikers voor te bereiden op de overstap.

Meer informatie

4

Overige gebruikers toevoegen

Nadat de pilot is afgelopen (of als u de pilot overslaat), voegt u accounts toe voor de overige gebruikers. U kunt gebruikers individueel toevoegen of door een spreadsheet te uploaden. We bieden ook tools waarmee u gebruikersaccounts in Microsoft Active Directory of een andere LDAP-server kunt synchroniseren.

Meer informatie

5

Zakelijke e-mail instellen voor uw domein

zelfstandig ondernemers: domein verifiërenAls u klaar bent met de pilot en Gmail nog niet heeft geactiveerd voor uw domein, doet u dit nu. U moet de MX-records van uw domein wijzigen zodat e-mails naar de e-mailservers van Google worden gestuurd. We raden u ook aan een SPF-record toe te voegen aan uw domeininstellingen.

Geen zorgen als u niet weet wat MX- of SPF-records zijn. Hieronder wordt u door de stappen geleid.

6

Het account van uw organisatie instellen

zelfstandig ondernemers: account beherenVoeg uw logo toe, beheer facturering en betalingen en volg de praktische tips voor beveiliging en compliance.

Instellen

Regiospecifiek

7

E-mails, agenda's en contacten van gebruikers migreren

Gebruik onze migratietools om de bestaande e-mails, agenda-afspraken en contacten van uw team te importeren naar Google Workspace. U kunt gegevens rechtstreeks migreren vanuit Microsoft Exchange, HCL Notes (voorheen IBM Notes) of een andere IMAP-server. U kunt uw teamleden ook zelf hun gegevens laten importeren.

Meer informatie

8

Mobiele apparaten instellen en beheren

Zorg dat de mensen in uw team overal en altijd toegang hebben tot e-mails, agenda-afspraken en documenten. Schakel beveiligingsfuncties in en stel Google Workspace voor mobiele apparaten in voor uw team.

Meer informatie

9

Trainings- en implementatiebronnen voor beheerders

Meer informatie

10

Uw gebruikers trainen

Bekijk trainingsgidsen, tips, klantvoorbeelden en andere bronnen waarmee u en uw gebruikers aan de slag kunnen met Gmail, Agenda, gedeelde documenten, videovergaderingen en meer.

Meer informatie

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.