Hantera sök- och visningshistoriken

Med sök- och visningshistoriken på YouTube TV är det enkelt att hitta de videor du tittade på nyligen. Dessutom gör funktionen att du får bättre videorekommendationer. Du kan ta bort eller pausa sök- och visningshistoriken eller ta bort videor från historiken.

Pausa sök- och visningshistoriken

Du kan pausa visnings- eller sökhistoriken om du inte vill att dina visningar eller sökningar ska påverka framtida rekommendationer och sökresultat. Om du till exempel söker efter videor som du själv inte är intresserad av till en skoluppgift. Kom ihåg att återuppta historiken när du är klar.

Pausa sökhistoriken

1. Välj din profilbild  följt av Inställningar .
  2. Välj Integritet .
  3. Aktivera eller inaktivera Pausa sökhistoriken.
Obs! Om du pausar sökhistoriken påverkas både YouTube TV- och sökhistoriken på YouTube.

Pausa visningshistoriken

1. Välj din profilbild  följt av Inställningar .
  2. Välj Integritet .
  3. Aktivera eller inaktivera Pausa visningshistoriken.

Obs! När du pausar visningshistoriken visas inte videor som du tittar på i historiken, och används inte för att förbättra dina rekommendationer. Du kan återaktivera historiken när som helst. Om du pausar visningshistoriken påverkas bara YouTube TV. Din visningshistorik på YouTube påverkas inte.

Ta bort sök- och visningshistoriken

Om rekommendationerna inte är relevanta för dina intressen kan du rensa sök- och visningshistoriken.

Radera sökhistoriken

1. Välj din profilbild  följt av Inställningar .
  2. Välj Integritet .
  3. Välj Hantera sökhistorik.
  4. Du omdirigeras till en sekretessida på Google.
    • I en webbläsare öppnas detta i en separat flik.
    • På en mobil enhet öppnas detta i YouTube-appen.
    • Listan inkluderar din sökhistorik från både YouTube TV och YouTube.
  5. Radera ett objekt genom att välja Radera .
  6. Du kan också söka efter objekt som du vill ta bort eller filtrera efter datumintervall. När du filtrerar efter datumintervall:
    • På en mobil enhet trycker du på Filtrera efter datum och sök sedan efter ett datumintervall.

Obs! Du kan också ta bort din sökhistorik i fler Google-produkter på myactivity.google.com. Läs mer om hur du raderar aktivitet manuellt eller konfigurerar automatisk borttagning.

Ta bort enskilda sökfrågor från sökhistoriken: Om du får rekommendationer om ett ämne du inte är intresserad av kan du ta bort en sökfråga du har gjort om det ämnet. På så sätt minskar du risken för att få liknande rekommendationer i framtiden.

Ta bort visningshistoriken

1. Välj din profilbild  följt av Inställningar .
  2. Välj Integritet .
  3. Välj Hantera visningshistorik.
  4. Du omdirigeras till en sekretessida på Google.
    • I en webbläsare öppnas detta i en separat flik.
    • På en mobil enhet öppnas detta i YouTube-appen.
    • Listan inkluderar din visningshistorik från både YouTube TV och YouTube.
  5. Radera ett objekt genom att välja Radera .
  6. Du kan också söka efter objekt som du vill ta bort eller filtrera efter datumintervall. När du filtrerar efter datumintervall:
    • I en webbläsare klickar du på Ta bort aktivitet från och sök sedan efter datumintervall.
    • På en mobil enhet trycker du på Filtrera efter datum och sök sedan efter ett datumintervall.

Obs! Du kan också ta bort din sökhistorik i fler Google-produkter på myactivity.google.com. Läs mer om hur du raderar aktivitet manuellt eller konfigurerar automatisk borttagning.

Ta bort enskilda videor från visningshistoriken: Om du får rekommendationer om ett ämne som du inte är intresserad av kan du ta bort en video som du tidigare tittade på och som handlar om just det ämnet. Det kan minska sannolikheten för att du får liknande rekommendationer framöver.

Markera en video som sedd

Om du vill förbättra dina rekommendationer och sökresultat kan du även markera tv-serieavsnitt som visade. Alla avsnitt som markerats som sedda läggs automatiskt till i visningshistoriken.

Om du har pausat visningshistoriken kan du inte markera avsnitt som sedda. Du kan när som helst aktivera visningshistoriken igen om du vill använda den här funktionen.

Så här markerar du en video som sedd på en mobil enhet:

1. Leta reda på tv-serieavsnittet du vill markera som sett.
  2. Tryck länge på avsnittet.
  3. I menyn som visas trycker du på Markera som sett.

Så här markerar du en video som sedd på en dator:

1. Leta reda på tv-serieavsnittet du vill markera som sett.
  2. Klicka på Mer ” bredvid avsnittet.
  3. På menyn som öppnas väljer du Markera avsnittet som sett.
Obs! För närvarande kan du bara markera en video som sedd på en mobil enhet eller dator.