Inzicht in onverwachte afschrijvingen van YouTube TV

Als je een onverwachte afschrijving van YouTube TV op je creditcard of bankrekening ziet, lees je hieronder waarom er misschien kosten in rekening zijn gebracht. Klik hier als je problemen hebt met inloggen op je account. Klik hier voor problemen met het streamen van video's.

Er zijn kosten in rekening gebracht voor een kosteloze proefperiode

Mogelijk zie je een afschrijving nadat je je hebt aangemeld voor een kosteloze proefperiode omdat je hier niet voor in aanmerking komt. Je komt alleen in aanmerking voor een kosteloze proefperiode als je nog niet eerder een abonnement hebt gehad.
Als dit de eerste keer is dat je je aanmeldt voor een kosteloze proefperiode, zie je mogelijk een tijdelijke reservering in plaats van een afschrijving. YouTube voert deze reservering uit om te controleren of de creditcard geldig is. YouTube controleert ook of je voldoende saldo op je rekening hebt voor de aankoop als de proefperiode eindigt.

Er is te veel in rekening gebracht

• Correctie op het belastingtarief: Er kunnen kleine verschillen zitten in je maandelijkse factuurbedragen. Dit komt door wijzigingen in de belastingtarieven voor je betaalde lidmaatschap. De belastingtarieven voor YouTube-aankopen zijn gebaseerd op de belastingwetgeving in je land en kunnen veranderen als de lokale belastingvoorschriften veranderen. Hier vind je meer informatie. De betalingsbewijzen van je transacties, inclusief eventuele belasting, kun je terugvinden in Google Pay.

• Tijdelijke reserveringen: Mogelijk zie je een tijdelijke reservering voor een bedrag dat lijkt op je maandelijkse factuurbedrag. YouTube voert deze autorisatie uit om te controleren of de creditcard geldig is. YouTube checkt zo ook of je voldoende saldo op je rekening hebt voor de aankoop. Dit zijn geen echte afschrijvingen.

Je kunt de factuurbedragen voor je betaalde YouTube-lidmaatschappen bekijken op http://youtube.com/purchases.

Er zijn meerdere keren kosten in rekening gebracht

Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom je meerdere afschrijvingen van YouTube ziet:

• Je hebt meerdere accounts met een betaald YouTube-lidmaatschap: Jij of iemand anders met toegang tot je betaalmethode heeft misschien een ander e-mailadres, apparaat of factureringssysteem gebruikt om een lidmaatschap te starten. Log eerst in op een ander Google-account dat van jou is en controleer of je daarmee actieve lidmaatschappen hebt.

Opmerking: Dit kan een account zijn dat je zelden gebruikt of waarop je niet altijd bent ingelogd.
  • Controleer daarna andere Google-accounts waarop je misschien bent ingelogd:
    1. Klik op je profielfoto .
    2. Klik op Van account wisselen.
    3. Je ziet een vinkje naast het account waarmee je nu bent ingelogd. Selecteer een ander account dat van jou is om naar over te schakelen.
    4. Ga naar http://youtube.com/purchases om te kijken of je andere account is aangemeld voor een betaald lidmaatschap. Als er geen andere accounts zijn, kun je proberen in te loggen met je andere Google-accounts en deze te controleren op actieve lidmaatschappen.
  • De transacties horen bij een ander Google-abonnement of andere Google-service: Bekijk de informatie over de afschrijving onder Activiteit in je Google Pay-account en controleer of de transactie bij een betaald YouTube-lidmaatschap hoort.

• Je ziet misschien een tijdelijke reservering of betaling in behandeling: : YouTube gebruikt deze autorisaties om te controleren of de kaart geldig is en of je genoeg saldo op je rekening hebt voor de aankoop. Dit zijn geen echte afschrijvingen.

Ik zie een afschrijving die ik niet herken

Als je een afschrijving van je rekening niet herkent, controleer je deze voorgestelde volgende stappen om een ongeautoriseerde transactie te melden. Je kunt het abonnement ook beëindigen wanneer je maar wilt.