Ladda upp musik på YouTube Music

Spara din musiksamling i YouTube Music-biblioteket genom att ladda upp dina låtar och album. När du har laddat upp musiken kan du spela upp din musik med YouTube Music.

Upload your music to YouTube Music

Så här laddar du upp musik

Du kan ladda upp din musik på två sätt. På en dator

1. Dra filerna till ett ställe på music.youtube.com.
  2. Besök music.youtube.com och klicka på din profilbild följt av Ladda upp musik.

Filformat som kan laddas upp är bland andra FLAC, M4A, MP3, OGG och WMA.

En förloppsindikator visar att musiken laddas upp, och ett bekräftelsemeddelande visas när låtarna har laddats upp. Det kan dröja en stund innan den uppladdade musiken visas i biblioteket, även efter att den har laddats upp.

Bra att veta:

• Det går inte att göra klart musikuppladdningar i YouTube Music-appen.
  • Du kan ladda upp högst 100 000 låtar till ditt YouTube Music-bibliotek.
  • Du kan inte ladda upp musik till en kanal på ditt varumärkeskonto. Om du vill ladda upp musik kan du flytta kanalen till ett personligt konto.

Visa, hantera och sök i dina uppladdningar

Öppna Bibliotek följt av Låtar följt av Uppladdningar eller Bibliotek följt av Album följt av Uppladdningar. Du måste använda YouTube-mobilversionen 3.51+ eller senare för att kunna se uppladdningarna i YouTube Music-appen.

Om du vill söka efter musik du har laddat upp söker du först så att allt uppladdat visas. Klicka eller tryck sedan på Uppladdningar.

Detta behöver du veta om musikuppladdningar:

• Dina musikuppladdningar påverkar inte musikrekommendationerna i YouTube Music.
  • Du är den enda som kan spela upp musiken som du har laddat upp, andra YouTube Music-användare har inte åtkomst till dina uppladdningar.
  • Om du delar en spellista som innehåller musik som du har laddat upp med en annan användare kan inte hen spela upp de uppladdade låtarna i din spellista. Det gäller även personer som ingår i en familjeprenumeration på Google eller YouTube.
  • Du kan spela upp uppladdade låtar i bakgrunden, utan annonser och offline även om du för närvarande inte prenumererar på YouTube Music Premium.
  • YouTube Music Premium-medlemmar kan också casta uppladdat innehåll eller spela upp det från smarta högtalare och Sonos.
  • Alla YouTube Music-användare kan skapa spellistor med uppladdad musik och låtar i YouTube Music.
  • Endast ljudfiler och tillhörande metadata och skivomslag kan laddas upp. Videofiler, PDF-filer och andra typer av innehåll stöds inte.
  • Om samma innehåll laddas upp flera gånger tas dubbletter bort automatiskt från YouTube Music.