Je muziek uploaden naar YouTube Music

Sla je persoonlijke muziekverzameling op in je YouTube Music-bibliotheek door je nummers en albums te uploaden. Nadat je muziek is geüpload, kun je YouTube Music gebruiken om je geüploade muziek en andere muziek af te spelen.

Upload your music to YouTube Music

Uploaden

Je kunt je muziek op twee manieren uploaden. Op een computer:

1. Sleep je bestand(en) naar een willekeurige plaats op music.youtube.com.
  2. Ga naar music.youtube.com en klik op je profielfoto en dan Muziek uploaden.

Ondersteunde bestandsindelingen voor uploads zijn onder andere flac, m4a, mp3, ogg en wma.

Je ziet een voortgangsbalk die aangeeft dat je muziek wordt geüpload en een bevestigingsbericht als het uploaden klaar is. Als het uploaden is gelukt, kan het nog enige tijd duren voordat de geüploade muziek wordt weergegeven in je bibliotheek.

Wat je moet weten:

• Je kunt geen muziek uploaden via de mobiele YouTube Music-app.
  • Je kunt maximaal 100.000 nummers uploaden naar je YouTube Music-bibliotheek.
  • Je kunt geen muziek uploaden naar een kanaal dat is gekoppeld aan je merkaccount. Als je muziek wilt uploaden, kun je je kanaal verplaatsen naar een persoonlijk account.

Je uploads bekijken, beheren en doorzoeken

Als je de geüploade muziek wilt bekijken of beheren, ga je naar Bibliotheek en dan Nummers en dan Uploads of Bibliotheek en dan Albums en dan Uploads. Als je de uploads wilt weergeven in de YouTube Music-app, heb je app-versie 3.51 voor mobiel of hoger nodig.

Als je naar je geüploade muziek wilt zoeken, klik of tik je na het zoeken op Uploads om de geüploade zoekresultaten te bekijken.

Wat je moet weten over muziekuploads:

• Je muziekuploads zijn niet van invloed op je muziekaanbevelingen in YouTube Music.
  • Jij bent de enige die de muziek kan afspelen die je hebt geüpload. Andere YouTube Music-gebruikers hebben geen toegang tot je uploads.
  • Als je geüploade muziek toevoegt aan een playlist en deze playlist deelt met een andere gebruiker, kan diegene de geüploade nummers in je playlist niet afspelen. Dit geldt ook voor gebruikers waarmee je samen een Google- of YouTube-gezinsabonnement hebt.
  • Je kunt geüploade nummers zonder advertenties, offline en op de achtergrond afspelen, zelfs als je momenteel geen YouTube Music Premium-abonnee bent.
  • YouTube Music Premium-leden kunnen ook geüploade content casten of afspelen via smartspeakers en Sonos.
  • Elke YouTube Music-gebruiker kan playlists maken met geüploade muziek en nummers van YouTube Music.
  • Alleen audiobestanden en de bijbehorende metadata en albumhoezen kunnen worden geüpload. Videobestanden, pdf-bestanden en andere typen content worden niet ondersteund.
  • Als je dezelfde content meerdere keren uploadt, verwijdert YouTube Music automatisch dubbele exemplaren uit je bibliotheek.