Använda YouTube Music med andra appar och tjänster

Du kan integrera YouTube Music med flera appar och tjänster så att du får en fantastisk lyssningsupplevelse, oavsett om du är hemma eller på språng. Läs nedan om du vill veta hur du använder YouTube Music med vissa andra tjänster.

De här alternativen är tillgängliga för lyssnare på YouTube Music med annonser och YouTube Music Premium-medlemmar.

Obs! YouTube Music med annonser är tillgängligt i Sydkorea endast vid streaming på Google Home-enheter och Nest-enheter utan skärm. Läs mer här.

Smartklockor

Du kan lyssna på YouTube Music med din Wear OS-klocka. Lyssna på musik var som helst på klockan, utan att du behöver ta med dig en mobil enhet. Du kan streama musik via LTE eller wifi, eller ladda ned låtar till klockan så att du kan lyssna på musik offline. Lämna telefonen hemma och träna till dina favoritlåtar med YouTube Music på handleden.

Tips! YouTube Music stöds på de flesta klockor som har den senaste versionen av Wear OS 2 eller senare. All uppspelning från YouTube Music ska vara med bithastigheten 128 kbit/s AAC.

Det här kan du göra med YouTube Music på Wear OS:

• Lyssna på musik via klockan som är ansluten till ett Bluetooth-tillbehör, till exempel hörlurar.
  • Ladda ned musik direkt till klockan så att du kan lyssna utan internetanslutning.
  • Streama musik direkt från klockan så att du kan lyssna utan att behöva ha en parkopplad enhet i närheten.
  • Styr uppspelningen, hantera nedladdningar och gilla låtar direkt på handleden.

Ladda ned YouTube Music-appen

Börja med att ladda ned YouTube Music-appen på din Wear OS-klocka:

1. Öppna Google Play Butik på klockan.
  2. Sök efter YouTube Music.
  3. Välj YouTube Music-appen och börja ladda ned den till enheten.
  4. När appen är installerad loggar du in på ditt YouTube Music-konto och börjar lyssna på musik.

Sedan kan du bläddra i biblioteket, få träningsförslag, hitta dina nedladdningar och anpassade musikrekommendationer.

Ladda ned musik

Om du vill lyssna på YouTube Music utan internetanslutning laddar du ned musik direkt till din Wear OS-enhet:

1. Öppna YouTube Music på din Wear OS-klocka.
  2. Tryck på låten eller spellistan som du vill ladda ned.
  3. Tryck på nedladdningsikonen .

Tips! Aktivera smarta nedladdningar så att du alltid har din favoritmusik på klockan. När du aktiverar smarta nedladdningar laddas musik automatiskt ned åt dig till klockan utifrån din lyssningshistorik på YouTube Music.

Läs mer om hur du aktiverar smarta nedladdningar här

Tips! Mängden musik du kan ladda ned beror på hur mycket lagringsutrymme du har tillgängligt på Wear OS-enheten.

Streama musik

Om du vill lyssna på YouTube Music utan att ha en parkopplad enhet i närheten ser du till att klockan är ansluten till wifi eller en mobildataanslutning.

Viktigt! Du måste ha ett LTE-abonnemang från operatören för att använda en mobilanslutning. Streaming via mobildata stöds inte på iOS.

1. Öppna YouTube Music på din Wear OS-klocka.
  2. Tryck på låten eller spellistan som du vill lyssna på.
  3. Låten streamas och spelas upp via den anslutning som är tillgänglig.
Tips! Du måste ha tillgänglig mobildata om du vill streama och spela upp musik via en mobildataanslutning. Anslut till wifi när det är möjligt för att spara data.

Använd YouTube Music-kortet

Lägg till YouTube Music-kortet för att öppna din senast spelade spellista eller snabbt navigera till sidan Bläddra i YouTube Music-appen. Läs mer om hur du hanterar kort på enheten här

Google Home och Nest-högtalare

Du kan använda YouTube Music i smarta högtalare som Google Home och Nest-högtalare.

Smarta högtalare streamar musik som är relaterad till albumet, låten eller spellistan du efterfrågar. De kan inte spela specifika förfrågningar eller upprepa låtar, om det inte är musik du själv har laddat upp. Däremot kan du byta radiokanal om du vill lyssna på annan musik och hoppa till nästa låt upp till sex gånger i timmen.

Om du använder YouTube Music med annonser och vill lyssna på en låt som du laddat upp till YouTube Music kan du spela upp just den låten.

Obs! YouTube Music Premium-medlemmar får annonsfritt innehåll på smarta högtalare och kan lyssna på album, låtar och spellistor på begäran. Kolla in våra alternativ för betalmedlemskap om du vill se andra medlemsförmåner och registrera dig.

På vissa marknader är YouTube Music standardstreamingtjänsten för musik på Google Home-enheter. Om det inte är standard där du befinner dig kan du ändra inställningarna för musiktjänster.

Smarta displayer

Smarta displayer med inbyggd Google Assistent kan användas med YouTube Music. Några exempel är Google Nest och Lenovo Smart Clock. Be bara din Google Assistent att spela upp en låt, artist eller spellista med YouTube Music.

Smart-tv

Gör så här för alla smart-tv:ar och streamingenheter med stöd för den senaste versionen av YouTube-appen på tv:
  1. Ladda ned YouTube-appen och logga in på ditt konto.
  2. Använd fjärrkontrollen och klicka till vänster. Då öppnas en meny till vänster på skärmen.
  3. Välj Musik på menyn. Här hittar du ditt anpassade YouTube Music-innehåll.
Du ser bara ditt anpassade YouTube Music-innehåll om du är inloggad på YouTube.
Om du vill komma åt YouTube Music med ett enda klick på Android TV kan du även göra så här:
  1. Välj appen Google Play Butik.
  2. Välj Sök och skriv YouTube Music.
  3. Välj Installera.
  4. Klicka på ikonen för att starta YouTube Music. Du kommer direkt till fliken YouTube Music i YouTube-appen. Logga in om du vill hitta ditt anpassade YouTube Music-innehåll.
Här hittar du information om hur du bläddrar på startskärmen för Android TV.

Casta från YouTube Music-appen till tv:n

Nu kan du använda YouTube Music-mobilappen för att styra sök-, bläddrings- eller uppspelningsupplevelsen i den fullständiga YouTube-appen. När du har anslutit YouTube Music-appen fungerar den som en fjärrkontroll för YouTube på tv.
Obs! Med den här uppdateringen kan innehåll som vanligtvis inte finns på YouTube Music visas på YouTube Music-spelarsidan och i kön, beroende på vad som spelas och vad som finns i din kö. Innehåll som inte är tillgängligt i YouTube Music tas bort från kön när du kopplar från.
Så här castar du YouTube Music från appen till tv:n:
  1. Se till att telefonen, surfplattan eller datorn där du har webbläsaren med stöd för casting är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som enheten du vill casta till.
  2. Öppna YouTube Musik-appen.
  3. Tryck på Casta (nära profilbilden).
  4. Tryck på enheten du vill casta till.
  5. När du spelar upp en låt eller video börjar innehållet spelas upp på tv:n som är ansluten till enheten.
Om du vill sluta casta innehåll trycker du på Casta och sedan på Koppla från.
Obs! Vissa funktioner i YouTube Music är inte tillgängliga med kontrollerade konton. Läs mer om den kontrollerade upplevelsen på YouTube här.

Den installerbara webbappen YouTube Music

Om du vill ha fler lyssningsalternativ använder du den installerbara webbappen YouTube Music i Chrome. Med webbappen kan du enkelt starta YouTube Music med ett klick, växla mellan appar och använda kortkommandon för att spela upp, pausa eller hoppa över låtar.
Så här skapar du en startikon för YouTube Music:
  1. Besök http://music.youtube.com/ i Chrome.
  2. Tryck på Mer ” uppe till höger i Chrome-webbläsaren.
  3. Välj Installera YouTube Music i rullgardinsmenyn.
  4. Tryck på Installera.

När du har installerat webbappen YouTube Music kan du spela upp musik och styra uppspelningen på en högtalare, Smart Display eller tv-enhet. Det gör du genom att spegla enheten från webbappen till en högtalarenhet. När den speglas förblir musiken ansluten till högtalaren så länge den spelas upp från webbappen YouTube Music. Om du stänger webbappen eller stoppar låten från webbappen slutar musiken även att spelas upp från högtalaren.

Om du är YouTube Music Premium-medlem kan du spela upp musik på en högtalare, Smart Display eller tv-enhet genom att casta från YouTube Music-webbappen till en högtalarenhet eller genom att öppna music.youtube.com i en webbläsare. När du castar fortsätter musiken att spelas även om du stänger Chrome eller webbappen eller stänger av datorn.

Så här castar du:

• Öppna YouTube Music-webbappen eller öppna music.youtube.com i en webbläsare.
  • Klicka på Cast-ikonen  (nära profilbilden).
  • Klicka på enheten eller gruppen du vill casta till.
  • När du spelar upp en låt eller video börjar innehållet spelas upp på den valda enheten eller gruppen.
  • Klicka på Cast-ikonen och sedan på Sluta casta om du vill sluta casta.

Google Pixel Buds

Du kan lyssna på YouTube Music med Google Pixel Buds och styra upplevelsen med Google Assistent. Lär dig enkla rörelser som gör att du kan spela upp, pausa eller justera volymen när du lyssnar på YouTube Music i Google Pixel Buds.
Om Google Assistent är konfigurerad och du använder en Android-mobil kan du även spela upp musik med Google Assistent.

YouTube Music Premium-medlemmar

Som YouTube Music Premium-medlem kan du lyssna på musik med fler appar och tjänster. Läs mer nedan.

Android Auto

Så här får du åtkomst till YouTube Music med Android Auto:
  1. Se till att du är inloggad i YouTube Music-appen.
  2. När du har loggat in öppnar du fliken Musik i Android Auto.
  3. YouTube Music ska nu finnas på fliken Musik.
Om du får ett felmeddelande när du försöker använda YouTube Music på Android Auto behöver du se till att du är inloggad i YouTube Music-appen. Försök sedan använda YouTube Music på Android Auto igen.

Apple CarPlay

Så här använder du YouTube Music med Apple CarPlay:

1. Se till att du är inloggad i YouTube Music-appen.
  2. Öppna YouTube Music-appen på CarPlay-skärmen.
  3. Du kan utforska din musik via navigeringsfältet längst upp på skärmen. Utforska musik med flikarna Rekommenderas, Bibliotek och Nedladdningar.

Om du får ett felmeddelande när du försöker använda YouTube Music med Apple CarPlay behöver du se till att du är inloggad i YouTube Music-appen.

Sonos trådlösa högtalare

Så här ställer du in YouTube Music i Sonos-appen:

1. Öppna Sonos-appen.
  2. Välj More på menyn längst ned på skärmen.
  3. Tryck på Add Music Services.
  4. Välj YouTube Music följt av Add to Sonos.
  5. Tryck på I'm already a member.
  6. Tryck på Authorize och klistra in koden som visades på föregående skärm.
  7. Tryck på Next och logga in på eller välj ditt YouTube Music-konto.
  8. Återgå till Sonos-appen.
  9. Ange ett konto och klicka sedan på Done.

Om du har problem med att ansluta kanske du behöver uppdatera appen. Följ sedan stegen igen.

Casta till enheter med enbart ljud

Alla enheter med inbyggd Chromecast har stöd för casting från YouTube Music-appen. Det innebär att du kan casta till tv-ar, videostreamare, högtalare och ljudstreamare. Läs mer om vilka tv-apparater som har stöd för Chromecast och vilka högtalare som har stöd för Chromecast för att komma igång.

Waze-appen

Om du vill använda YouTube Music med Waze måste du ha laddat ned båda apparna till din mobila enhet. Följ sedan anvisningarna här för att aktivera ljudkontrollerna och välj YouTube Music.