Problemen met dubbele abonnementen oplossen

We bieden verschillende opties voor betaalde lidmaatschappen op YouTube. Na een upgrade of overstap naar een andere lidmaatschapsoptie kan het gebeuren dat je dubbel wordt gefactureerd. Bij sommige betaalde lidmaatschappen krijg je automatisch ook toegang tot andere abonnementen. Je kunt dus mogelijk geld besparen door het abonnement van het lagere niveau op te zeggen.

Lees wat elk betaald lidmaatschap te maken heeft met andere lidmaatschappen en hoe je problemen met dubbele abonnementen oplost en voorkomt.

Als je een dubbele afschrijving ziet terwijl je niet meer dan één abonnement hebt, ga je naar deze pagina. Mogelijk gaat het om een autorisatie-inhouding, een openstaand bedrag of een andere onverwachte afschrijving.

Abonnementsopties en facturering

YouTube Premium:

• Toegang tot alle voordelen van YouTube Premium en YouTube Music Premium.
  • Facturering via YouTube of Apple (als je je op iOS hebt aangemeld).

YouTube Music Premium:

• Toegang tot alle voordelen van YouTube Music Premium.
  • Facturering via YouTube of Apple (als je je op iOS hebt aangemeld).

Wat je kunt doen bij een dubbel abonnement

Als je je per ongeluk hebt aangemeld voor zowel YouTube Premium als YouTube Music Premium: Je kunt misschien geld besparen door het YouTube Music-lidmaatschap op te zeggen. Dit is namelijk al inbegrepen bij het YouTube Premium-lidmaatschap. Zeg je lidmaatschap op via Apple als je je via Apple hebt aangemeld voor YouTube Music Premium. Als je je via YouTube hebt aangemeld, vind je hier meer informatie over hoe je je lidmaatschap opzegt.