Välj mellan ljud- och videoläge

Med ett YouTube Music Premium-medlemskap kan du välja mellan att lyssna på innehåll eller att titta på videor från dina favoritkreatörer.

Choose to listen or watch content in the YouTube Music app

Obs! Användarnas produktupplevelse kan variera i olika länder/regioner.

Vad är ljudläge?

Med ljudläget kan du lyssna på musik eller poddar utan att läsa in en video. Lyssna på musik eller poddar även om du har dålig anslutning eller problem med videouppspelning. Ljudläget för musik är endast tillgängligt med en YouTube Music Premium- eller YouTube Premium-prenumeration.
Obs! Endast ljud kanske inte är tillgängligt för allt innehåll, men det är tillgängligt för alla poddlyssnare oavsett vilken medlemsstatus de har.

Växla mellan ljud- och videoläge

1. Öppna en låt eller podd som du vill lyssna på i YouTube Music-appen.
  2. Du ser alternativet för att välja mellan lägena Ljud och Video högst upp på skärmen.
    • Tryck på Video om du vill aktivera videoläge.
    • Tryck på Ljud om du bara vill lyssna på albumversionen av låten eller poddavsnittet.
    • Om du vill sluta spela upp videor och återgå till att bara lyssna trycker du på Ljud.
Obs! Videoalternativet är inte tillgängligt om kreatören inte har skapat en video för sin musik eller podd.

Aktivera endast ljud:

1. Öppna YouTube Music-appen från kontot du är inloggad på.
  2. Välj din profilbild följt av Inställningar.
  3. Välj Databesparing.
  4. Aktivera inställningen Spela inte musikvideor.

Du kan också lyssna på fullständiga album oavsett om vissa låtar i albumet har YouTube-videor eller inte. Om en låt saknar musikvideo spelas ljudversionen upp i stället.

Läget för endast ljud hindrar inte musikvideor från att spelas upp i YouTube Music. Om den enda filen som är tillgänglig för uppspelning på YouTube Music är en musikvideo spelas den upp i läget för endast ljud.

Obs! Endast ljud kanske inte är tillgängligt för allt innehåll, men det är tillgängligt för alla poddlyssnare oavsett vilken medlemsstatus de har.