Kiezen tussen de audio- en videomodus

Met een YouTube Music Premium-lidmaatschap kun je kiezen of je content alleen wilt beluisteren of ook de video's van je favoriete creators wilt bekijken.

Opmerking: De functionaliteit van het product kan anders zijn voor gebruikers in bepaalde landen of regio's.

Wat is de audiomodus?

In de audiomodus kun je naar muziek of podcasts luisteren zonder video's te laden. Zo kun je ook muziek of podcasts afspelen als je een slechte verbinding hebt of problemen met het afspelen van video's. De audiomodus voor muziek is alleen beschikbaar met een YouTube Music Premium- of YouTube Premium-abonnement.
Opmerking: De audiomodus is misschien niet voor alle content beschikbaar, maar is beschikbaar voor alle podcastluisteraars, ongeacht hun lidmaatschapsstatus.

Schakelen tussen de audio- en videomodus

1. Kies een nummer of podcast die je wilt afspelen in de YouTube Music-app.
  2. Bovenaan het scherm kun je de audio- of videomodus selecteren.
    • Tik op Video om de videomodus aan te zetten.
    • Tik op Audio om alleen de albumversie van het nummer of de podcastaflevering te horen.
    • Tik op Audio als je geen video's meer wilt afspelen en liever alleen naar de muziek luistert.
Opmerking: Als de creator geen video heeft gemaakt voor de muziek of podcast, is de video-optie niet beschikbaar.

De audiomodus aanzetten:

1. Open de YouTube Music-app vanuit het account waarop je bent ingelogd.
  2. Selecteer je profielfoto en dan Instellingen.
  3. Selecteer Databesparing.
  4. Zet Geen muziekvideo's afspelen aan.

Je kunt ook naar hele albums luisteren. Het maakt daarbij niet uit of er voor sommige nummers op het album wel of geen YouTube-video's bestaan. Als een nummer geen bijbehorende muziekvideo heeft, wordt in plaats daarvan de audioversie afgespeeld.

De audiomodus voorkomt niet dat muziekvideo's worden afgespeeld in YouTube Music. Als een muziekvideo het enige bestand is dat kan worden afgespeeld op YouTube Music, wordt de muziekvideo afgespeeld in de audiomodus.

Opmerking: De audiomodus is misschien niet voor alle content beschikbaar, maar is beschikbaar voor alle podcastluisteraars, ongeacht hun lidmaatschapsstatus.