Muziek en podcasts downloaden om er offline naar te luisteren

Opmerking: De functionaliteit van het product kan anders zijn voor gebruikers in bepaalde landen of regio's.

Als je lid bent van YouTube Music Premium, kun je content offline afspelen door nummers, video's en podcasts te downloaden naar je mobiele apparaat.

Je moet elke 30 dagen minstens 1 keer verbinding maken met internet om je downloads te houden.

Opmerking: Je kunt altijd podcasts downloaden, ongeacht je lidmaatschapsstatus. Sommige afleveringen/series kun je misschien niet downloaden als alleen audio.

Download music to listen offline with YouTube Music (iOS)

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Je kunt content op 2 manieren downloaden om er offline naar te luisteren:

• Zet je offline mixtape aan. De app downloadt automatisch content op basis van wat je eerder hebt beluisterd. Check hoe je je kijkgeschiedenis bekijkt, onderbreekt of wist. Als je je luistergeschiedenis uitzet, kun je nog steeds offline naar muziek luisteren via een algemene offline mixtape. Opmerking: Offline mixtape is nog niet beschikbaar voor podcasts.
  • Kies specifieke playlists, nummers, albums of podcastafleveringen die je wilt downloaden.

Lees meer over YouTube Music Premium en ontdek hoe je je proefperiode start.

Offline mixtape aanzetten

Zet je offline mixtape als volgt aan op je mobiele apparaat, zodat je altijd muziek bij je hebt, ook onderweg:
  1. Open de YouTube Music-app.
  2. Tik op je profielfoto.
  3. Tik op Downloads .
  4. Tik op Instellingen .
  5. Zet Een offline mixtape downloaden aan.

Als je offline mixtape is aangezet, wordt er automatisch muziek gedownload op basis van je luistergeschiedenis. Als je een nummer in je offline mixtape niet leuk vindt, kun je het verwijderen door naar links te swipen. Als je een nummer verwijdert, wordt het niet opnieuw aan je mixtape toegevoegd, maar je ziet het nummer mogelijk nog wel op andere plekken in de YouTube Music-app.

De muziekselectie wordt elke 24 uur vernieuwd als je met wifi bent verbonden. Je kunt gedownloade muziek maximaal 30 dagen zonder internetverbinding afspelen. Als je weer verbinding maakt met internet, is bepaalde content mogelijk niet meer beschikbaar vanwege wijzigingen in de content of omdat een creator beperkingen heeft ingesteld.

Playlists en albums downloaden

Overal waar je een playlist of album in de YouTube Music-app ziet, kun je op Meer '' tikken en Downloaden selecteren. Je kunt ook op de pagina met album- of playlistgegevens op de downloadpijl tikken.

Nummers en podcastafleveringen downloaden

Zo download je nummers en podcastafleveringen:

1. Ga naar de detailpagina van de aflevering.
  2. Tik op Menu '' en dan Downloaden .
Opmerking: Hele series downloaden en offline mixtape zijn nog niet beschikbaar voor podcasts.

Opslagruimte voor downloads

Hoeveel nummers en podcasts je kunt downloaden, is afhankelijk van hoeveel vrije ruimte je op je apparaat hebt. Ook de lengte en de kwaliteit van de audio- of videobestanden die je wilt opslaan, spelen een rol.

Je kunt de instellingen voor offline mixtape beheren en kiezen of je audio of video wilt downloaden door op je profielfoto en dan Instellingen en dan Downloads en opslag te tikken.