Kom igång med YouTube Music

Med YouTube Music kan du lyssna på de senaste låtarna, hålla koll på artister du gillar och upptäcka ny musik på alla dina enheter.

Det finns två versioner av YouTube Music:

• kostnadsfria reklamfinansierade YouTube Music
  • vår premiumtjänst YouTube Music Premium med förmåner som
    • uppspelning i bakgrunden
    • musik utan annonser
    • läget Endast ljud.

YouTube Music är för närvarande tillgängligt i de här länderna/regionerna. Läs mer om YouTube Music och hur du registrerar dig för YouTube Music Premium nedan.

Använda YouTube Music

Navigera i appen

När du öppnar YouTube Music ser du tre flikar. Välj någon av flikarna eller använd sökfunktionen Magnifying glass för att hitta favoritlåtar, artister och album.
  • Hem : Kolla in anpassade kanaler och rekommendationer utifrån humör, aktivitet eller lyssnarhistorik. När du loggar in på YouTube Music med ditt Google-konto får du också rekommendationer utifrån musik du har lyssnat på via YouTube.
  • Utforska: Använd fliken Utforska när du vill bläddra bland de senaste släppen på YouTube Music eller välja en handplockad spellista utifrån ditt humör.
  • Bibliotek : Se låtar, spellistor och album som du har lagt till i biblioteket. Som medlem i YouTube Music Premium kan du även kolla igenom nyligen spelade låtar och spellistor och se vilken musik du har laddat ned.

Lägga till musik i biblioteket

Du kan lägga till låtar eller spellistor i ditt bibliotek, skapa anpassade spellistor och mycket annat. Läs om hur du anpassar din musikupplevelse i YouTube Music.

Hantera musikrekommendationer

Så här får du en fantastisk musikupplevelse som är relevant för dig:
  • Logga in på YouTube Music med ditt Google-konto. Du får rekommendationer utifrån musik du har lyssnat på via YouTube Music och på YouTube. Läs mer om hur du visar, pausar eller raderar din visningshistorik.
  • Aktivera platsbehörighet för YouTube Music i enhetens inställningar. Med hjälp av din plats kan YouTube Music ta fram rekommendationer som är anpassade efter din aktuella aktivitet (till exempel träning), plats och annat.Platsbaserade rekommendationer är aktiverade som standard i YouTube Music-appen för Chromebook. Om du vill kan du stänga av dem i Inställningar följt av Integritet.

Streama via wifi på mobilen

Om du använder YouTube Music på en mobil enhet kan du aktivera inställningen Streama endast via Wi-Fi.
Så här aktiverar du Streama endast via Wi-Fi:
  1. Välj din profilbild.
  2. Välj Inställningar .
  3. Aktivera Streama endast via wifi.

YouTube Music Premium

Med ett YouTube Music Premium-medlemskap kan du lyssna på annonsfri musik, använda uppspelning i bakgrunden, läget Endast ljud och möjligheten att ladda ned och lyssna offline (förutom i YouTube Music för Chromebook-appen). Läs mer om fördelarna med YouTube Music Premium och starta din kostnadsfria provperiod.