Överföra eller exportera dina Google Podcasts-prenumerationer

Google Podcasts försvinner under 2024. Läs mer om nedstängningen av Google Podcasts i vår blogg.

Google Podcasts-användare kan enkelt överföra sina prenumerationer på poddserier till YouTube Music eller exportera dem till en annan poddapp.

Obs!

• Endast användare med prenumerationer i Google Podcasts kan överföra eller exportera sina prenumerationer.
  • Barnkonton kan inte överföra sina prenumerationer till YouTube Music.
  • Överföringen till YouTube Music stöds bara i länder där YouTube Music är tillgängligt. I Sydkorea är YouTube Music endast tillgängligt för Premium-prenumeranter. Läs mer.
  • Din Google Podcasts-data förblir tillgänglig i Takeout i ett år. Därefter börjar vi radera alla användares Google Podcasts-data. Du kan radera din data permanent innan dess i MinAktivitet.

Innan du överför dina prenumerationer måste du se till att YouTube Music är installerad på din mobila enhet och kontrollera att appen är uppdaterad.

Användare utanför USA kan använda Google Podcasts fram till senare hälften av juni 2024. Alla användare över hela världen kan migrera eller exportera sina Google Podcasts-prenumerationer till och med den 29 juli 2024.

Överföra dina Google Podcasts-prenumerationer till YouTube Music

Lär dig hur du överför dina prenumerationer till YouTube Music genom att följa stegen nedan. Leta sedan upp prenumerationerna i biblioteket.

1. Klicka på Exportera prenumerationer längst upp på skärmen i Google Podcasts-appen.
  2. Tryck på Exportera under Exportera till YouTube Music.
  3. Tryck på Överför i YouTube Music-appen.
    • Obs! Om du inte har installerat YouTube Music blir du ombedd att installera appen.
  4. Läs redogörelsen och tryck på Fortsätt.

Det kan ta några minuter innan prenumerationerna överförs. När det är klart visas en bekräftelse på startskärmen i YouTube Music. Tryck på Öppna biblioteket för att se dina prenumerationer.

Poddprenumerationer som överförs från Google Podcasts tillhandahålls inte av YouTube och följer därför kanske inte YouTubes riktlinjer för communityn. Om du vill lägga till ytterligare poddar i ditt bibliotek i YouTube Music kan du läsa om hur du hittar poddar i YouTube Music eller lägger till poddar i ditt bibliotek med RSS-flöden. Observera att vissa poddar kanske inte är tillgängliga i YouTube Music.

Obs! Poddprenumerationer som överförs från Google Podcasts och poddar som har lagts till i biblioteket med RSS-flöden får ett RSS-märke: .

Varför saknas en poddserie i mina prenumerationer?

Alla poddar är inte tillgängliga i YouTube Music. Om en poddserie saknas efter att du har överfört prenumerationen från Google Podcasts visas aviseringen Innehållet är inte tillgängligt bredvid poddseriens titel. Gör så här om du vill ta bort poddar som inte är tillgängliga från biblioteket:

1. Öppna biblioteket i YouTube Music-appen.
  2. Tryck på ” bredvid podden du vill ta bort.
  3. Välj Ta bort från biblioteket.
Om en podd saknas på YouTube Music kan du fortfarande spara den i biblioteket med poddseriens RSS-flödeslänk. Läs mer om hur du lägger till poddar med en webbadress till ett RSS-flöde.

Varför visas en poddserie mer än en gång i mitt YouTube Music-biblioteket?

Om du redan prenumererar på en podd i YouTube Music skapas dubbletter av prenumerationer i biblioteket när du migrerar från Google Podcasts. Så här tar du bort dubbla prenumerationer från biblioteket:

1. Öppna biblioteket i YouTube Music-appen.
  2. Tryck på ” bredvid podden du vill ta bort.
  3. Välj Ta bort från biblioteket.

Exportera dina prenumerationer för användning i en annan poddapp

Du kan även ladda ned dina poddprenumerationer och importera dem till en annan poddapp som har stöd för import. Använd en av metoderna nedan för att ladda ned dina poddprenumerationer från Google Podcasts.

Ladda ned dina prenumerationer som en OPML-fil

Ladda ned en lista över dina poddprenumerationer som en OPML-fil enligt stegen nedan. Använd sedan filen för att ladda upp dina prenumerationer till en annan poddapp som har stöd för OPML-import.
Obs! OPML-import stöds inte i YouTube Music. Följ stegen ovan om du vill överföra dina prenumerationer till YouTube Music.

Så här laddar du ned en OPML-fil:

1. Öppna Google Podcasts-appen.
  2. Tryck på Exportera prenumerationer längst upp på skärmen.
  3. Tryck på Ladda ned under Exportera till en annan app.

Ett meddelande visas längst ned på skärmen när nedladdningen är klar.

Ladda ned din data med Google Takeout

Med Google Takeout kan du ladda ned en kopia av din data (inklusive en lista över dina poddprenumerationer som en OPML-fil) för användning utanför Googles produkter. Så här laddar du ned din poddata med Google Takeout:

1. Besök https://takeout.google.com/
  2. Tryck på Avmarkera alla under Skapa en ny export.
  3. Tryck på Min aktivitet följt av All aktivitetsdata tas med.
  4. Välj Poddar bland alternativen.
  5. Tryck på OK följt av Nästa steg.
  6. Välj filtyp och frekvens.
  7. Tryck på Ladda ned.

Om migrering och export av data

Med hjälp av alternativen ovan kan du migrera eller exportera dina befintliga poddprenumerationer för användning i en ny poddapp så att du aldrig missar ett avsnitt. När du migrerar eller exporterar data migrerar YouTube inte ytterligare information, som lyssningsförlopp eller spelade avsnitt.

När du lyssnar på migrerade poddar i YouTube Music visas din IP-adress för poddens värd, precis som när du lyssnar på andra poddar från tredje part.