Podcasts aan je bibliotheek toevoegen met RSS-feeds

Als een podcast ontbreekt in YouTube Music, kun je deze nog steeds opslaan in je bibliotheek met de RSS-feedlink van de serie. Hieronder vind je meer informatie over hoe je podcasts toevoegt aan je bibliotheek.

Hoe dit werkt

Log voordat je begint in bij de YouTube Music-app met een account voor volwassenen (18+). Als je naar een podcast luistert die wordt gehost door een RSS-feed, heeft de host van die RSS-feed toegang tot je IP-adres.

Als je een podcast toevoegt via de URL, heeft die dezelfde functies als podcasts in de YouTube Music-app, maar kun je het volgende niet meer doen:

• Schakelen tussen audio en video
  • Content liken of disliken
  • Series of afleveringen delen
  • De kanaalpagina van de podcast weergeven
  • Series of afleveringen melden
  • Ondertiteling weergeven

Podcasts aan je bibliotheek toevoegen met RSS-feeds

1. Tik in de YouTube Music-app op Bibliotheek .
  2. Tik bovenaan het scherm op Podcast.
  3. Selecteer rechtsonder Podcast toevoegen .
  4. Selecteer Een podcast toevoegen via RSS-feed .
  5. Lees en accepteer de disclaimer.
  6. Voer de URL in van de RSS-feed die je wilt toevoegen aan je YouTube Music-bibliotheek als daarom wordt gevraagd.
  7. Tik op Toevoegen om de podcast op te slaan in je bibliotheek.

De meeste podcasts zijn binnen een paar minuten beschikbaar, maar soms duurt het langer voordat ze in je bibliotheek staan. Podcasts die zijn toegevoegd via de URL van een RSS-feed, hebben een badge naast de podcasttitel in je bibliotheek.

Opmerking: Podcasts die worden toegevoegd via een RSS-feedlink, voldoen mogelijk niet aan de Communityrichtlijnen van YouTube. Als je een ongepaste podcast wilt melden via de bovenstaande stappen, neem je contact op met de uitgever van de content.

De URL-feed van een podcast uit je bibliotheek verwijderen

Podcasts die je via een RSS-feed-URL aan je bibliotheek hebt toegevoegd, werken anders dan podcasts in YouTube Music. Als een podcast beschikbaar is in YouTube Music, wil je misschien de URL-feed uit je bibliotheek verwijderen.

Zo verwijder je de URL-feed van een podcast uit je bibliotheek:

1. Ga naar je bibliotheek in de YouTube Music-app.
  2. Tik op het menu '' naast de podcast die je wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen uit bibliotheek.