Upptäcka ny musik med Samples

Samples är en ny upplevelse i YouTube Music-appen som gör det roligt, enkelt och uppslukande att upptäcka musik. På fliken Samples hittar du ett oändligt och anpassat flöde med korta musikvideoklipp – allt från nya släpp till gamla favoriter.

Med Samples kan du

• utforska ny musik
  • spara låtar i biblioteket eller i spellistor
  • dela med vänner
  • visa hela videor
  • hitta liknande videor där låten används.

Du hittar samples i YouTube Music-appen genom att trycka på Samples i menyn längst ned.

Upptäcka ny musik med Samples

Du hittar samples i YouTube Music-appen genom att trycka på Samples i menyn längst ned.

• Om du vill starta eller pausa ett sample trycker du direkt på den.
  • Svep nedåt för att fortsätta till nästa sample.
  • Återgå till föregående sample genom att svepa uppåt.

Spara en låt i dina gilla- eller spellistor

När du tittar på ett sample:

• Tryck på Gilla om du vill spara en låt i biblioteket.
  • Tryck på Spara om du vill spara en låt i en spellista. Tryck på Ändra om du vill välja en annan spellista.

Visa Shorts-videor som använde den här låten

Väck din egen kreativitet genom att titta på Shorts-videor med samplade låtar. I Samples-flödet klickar du på Shorts till höger på skärmen. Du omdirigeras till YouTube-appen för att se Shorts-videor som andra användare har skapat.

Skapa en egen Shorts-video med låten genom att trycka på Använd det här ljudet för att börja skapa.

Obs! Vissa låtar kan inte användas i Shorts-videor. Om du inte ser alternativet Använd det här ljudet bredvid ett sample kan du välja en annan låt som du vill spara i Shorts-videon.

Dela samples med vänner

Om du hittar ett sample kan du dela det med dina vänner genom att använda en länk eller lägga upp det i sociala medier.

Så här delar du ett sample:

1. Öppna fliken Samples i YouTube Music-appen.
  2. Leta reda på det sample du vill dela.
  3. Tryck på Dela till höger på skärmen.
Välj ikonen för den plattform där du vill dela samplet. Du kan även välja Kopiera om du vill kopiera sample-länken och klistra in den någon annanstans, till exempel i ett e-postmeddelande eller sms.

Visa hela videon

När du har hittat ett sample kan du hoppa till hela videon genom att trycka på Spela upp . Hela videon börjar spelas upp i YouTube Music-appen.

Andra åtgärder

Tryck på Mer i ett sample för att

• starta en radiokanal utifrån låten
  • spela upp låten
  • lägga till låten i kön
  • gå till albumet eller artistsidan .

Om du trycker på skivomslaget dirigeras du till albumsidan.