Ontdek nieuwe muziek met Samples

Samples is een nieuwe functie in de YouTube Music-app om op een makkelijke en leuke manier nieuwe muziek te ontdekken. Browse door het tabblad Samples voor een eindeloze, gepersonaliseerde stream met korte muziekvideofragmenten, van nieuwe releases tot oude favorieten.

Met Samples kun je het volgende doen:

• Nieuwe muziek verkennen
  • Nummers in je bibliotheek of playlists opslaan
  • Delen met vrienden
  • Volledige video's openen
  • Gerelateerde video's met het nummer zoeken

Tik in het menu onderaan op Samples om samples te zoeken in de YouTube Music-app.

Ontdek nieuwe muziek met Samples

Tik in het menu onderaan op Samples om samples te zoeken in de YouTube Music-app.

• Tik direct op de knop om een sample te starten of te pauzeren.
  • Swipe omlaag om naar de volgende sample te gaan.
  • Swipe omhoog om terug te gaan naar de vorige sample.

Een nummer opslaan bij je likes of in je playlists

Terwijl je een sample bekijkt:

• Tik op Like  om een nummer op te slaan in je bibliotheek.
  • Tik op Opslaan  om een nummer op te slaan in een playlist. Tik op Wijzigen om een andere playlist te selecteren.

Shorts bekijken die dit nummer hebben gebruikt

Geef je eigen creativiteit de vrije loop met Shorts met gesamplede nummers. Klik in de samplesfeed op Shorts aan de rechterkant van het scherm. Je wordt doorgestuurd naar de YouTube-app om Shorts te bekijken die door andere gebruikers zijn gemaakt.

Als je je eigen Short met het nummer wilt maken, tik je op Dit geluid gebruiken om een Short te maken.

Opmerking: Sommige nummers kunnen niet worden gebruikt in Shorts. Als je de optie Dit geluid gebruiken niet ziet naast een sample, kies je een ander nummer om voor je Short op te slaan.

Samples delen met vrienden

Je kunt leuke samples met je vrienden delen via een link of posten op social media.

Een sample delen:

1. Ga in de YouTube Music-app naar het tabblad Samples .
  2. Zoek de sample die je wilt delen.
  3. Tik op Delen aan de rechterkant van het scherm.
Selecteer het icoon voor het platform waarop je de sample wilt delen. Of selecteer Kopiëren om de link van de sample te kopiëren en deze ergens te plakken, zoals in een e-mail of tekstbericht.

De volledige video afspelen

Als je een leuke sample hebt gevonden, ga je naar de volledige video door op Afspelen te tikken. De volledige video wordt afgespeeld in de YouTube Music-app.

Andere acties

Tik bij een sample op Meer om het volgende te doen:

• Een radiozender starten op basis van het nummer
  • Het volgende nummer afspelen
  • Het nummer toevoegen aan je wachtrij
  • Naar de album- of artiestenpagina gaan

Als je op de albumhoes tikt, word je doorgestuurd naar de albumpagina.