Je favoriete nummers, artiesten, playlists en muziekvideo's bekijken, delen en verbergen

Je ziet je favoriete nummers, artiesten, playlists en muziekvideo's op je kanaalpagina in YouTube Music. Deze statistieken zijn standaard privé. Je kunt ze openbaar maken op de pagina met kanaalinstellingen in YouTube Music.

Je favoriete muziek is gebaseerd op je kijkgeschiedenis voor alle YouTube-services. Als je een bepaalde muziekvideo regelmatig bekijkt op YouTube, beïnvloedt dat het overzicht met favoriete nummers, artiesten en muziekvideo's op je kanaalpagina in YouTube Music. Deze statistieken worden dagelijks vernieuwd.

Je kunt je kijkgeschiedenis op elk moment bekijken en bewerken.

Je statistieken bekijken

Je kunt je favoriete artiesten, nummers, playlists en muziekvideo's bekijken op je kanaalpagina in YouTube Music:

• Ga naar YouTube Music.
  • Selecteer je profielicoon  > Je kanaal.

Je statistieken delen

Als je je statistieken wilt delen, ga je naar de pagina met kanaalinstellingen en zet je de statistieken van privé op openbaar:

• Ga naar YouTube Music.
  • Selecteer je profielicoon  > Instellingen.
  • Selecteer Privacy en locatie > Kanaalinstellingen.
  • Gebruik de schakelaar naast Openbare statistieken aanzetten om dit aan te zetten.
  • Selecteer Aanzetten om je keuze te bevestigen.

Op de pagina met kanaalinstellingen kun je op elk moment zien welke statistieken zijn ingesteld op openbaar en welke privé zijn.

Je statistieken verbergen

Als je je statistieken deelt, worden je favoriete artiesten, nummers, playlists en video's getoond op je YouTube Music-kanaalpagina. Maak ze privé als je ze wilt verbergen:

• Ga naar YouTube Music.
  • Selecteer je profielicoon  > Instellingen.
  • Selecteer Privacy en locatie > Kanaalinstellingen.
  • Gebruik de schakelaar naast Openbare statistieken aanzetten om dit uit te zetten.

Je kunt ook afzonderlijke statistieken verbergen. Check eerst of je statistieken openbaar zijn en ga dan naar je geavanceerde instellingen:

• Ga naar YouTube Music.
  • Selecteer je profielicoon  > Instellingen.
  • Selecteer Privacy en locatie > Kanaalinstellingen.
  • Gebruik de schakelaar naast Openbare statistieken aanzetten om dit aan te zetten.
  • Selecteer Aanzetten om je keuze te bevestigen. Je wordt teruggeleid naar de pagina met kanaalinstellingen.
  • Selecteer Geavanceerde privacyinstellingen in de kanaalinstellingen om de geavanceerde instellingen te bekijken.
  • Selecteer de schakelaar naast een contenttype om de statistiek op je kanaalpagina te verbergen.

Houd rekening met het volgende:

• Als je je statistieken instelt op openbaar, kan iedereen ze bekijken. Je openbare statistieken worden maximaal 2 jaar op je kanaal getoond, tenzij je ze verbergt.
  • Als je je statistieken privé wilt maken, kun je dat op elk moment doen via de pagina met kanaalinstellingen.
  • Je verborgen en privéplaylists worden nooit openbaar weergegeven in openbare statistieken op je kanaalpagina. Je ziet je privéplaylists wel in je privéweergave van je kanaalpagina.
  • Je kunt je kijkgeschiedenis op elk moment bekijken en bewerken. Ontdek meer informatie over hoe je je kijkgeschiedenis bekijkt, verwijdert of onderbreekt in YouTube Music.
  • Wijzigingen in je kijkgeschiedenis zie je terug in je statistieken. Deze statistieken worden dagelijks vernieuwd.
  • Ga naar deze pagina voor meer informatie over de Communityrichtlijnen van YouTube en de content die we toestaan op ons platform.