Finn ut mer om uventede belastninger

Hvis du ser en uventet belastning fra YouTube Music på kredittkort- eller bankkontoutskriften din, kan det hende du finner årsaken ved å lese gjennom informasjonen nedenfor.

Feilsøk en YouTube-belastning

Klikk på knappen nedenfor for å feilsøke eller finne ut mer om en YouTube-faktura.

FEILSØK EN YOUTUBE-BELASTNING

Jeg ser en belastning jeg ikke gjenkjenner

Hvis du ser en kontobelastning du ikke kjenner igjen, viser vi til denne foreslåtte fremgangsmåten og veiledningen for å registrere klager på uautoriserte belastninger.

Jeg er blitt belastet flere ganger

Her er de vanligste årsakene til at du ser flere belastninger fra YouTube:
  • Du har opprettet mer enn ett abonnement via kontoen din: Ta en titt på disse vanlige scenarioene med dupliserte abonnement for å se om du kan ha opprettet overlappende betalte abonnement ved en feil.
  • Det kan hende du ser en belastning for et annet Google-abonnement eller en annen Google-tjeneste: Sjekk «Aktivitet» i Google Pay-kontoen din for å se informasjon om belastningen og sjekke om den stammer fra et betalt YouTube-abonnement.

YTM Pay Activity

• Du har mer enn én konto med et betalt YouTube-abonnement: Du eller andre med tilgang til kontoen din kan ha registrert seg med en annen e-postadresse, enhet eller faktureringsplattform. Slik ser du etter andre Google-kontoer:
    1. Klikk på profilbildet ditt .
    2. Klikk på Bytt konto.

3. Du skal se en hake ved siden av kontoen du er logget på med. Hvis du ser en annen konto som også tilhører deg, kan du trykke på den for å bytte konto.
    4. Gå til youtube.com/paid_memberships for å sjekke om den andre kontoen er registrert med et betalt abonnement eller medlemskap. Hvis ingen andre kontoer er oppført, kan du prøve å logge på andre Google-kontoer som tilhører deg, og se etter aktive abonnement eller medlemskap.

Rullegardinmeny for administrering av YouTube Music-abonnement

• Du ser kanskje et reservert beløp eller et «utestående beløp»: Hensikten med slike reservasjoner er at YouTube skal få bekreftet at kortet er gyldig, og at du har nok midler på kontoen din til å gjennomføre kjøpet. Reserverte beløp er imidlertid ikke reelle belastninger. Finn ut mer om reserverte beløp her.

Jeg er blitt belastet for mye

• Justering i tråd med endret avgiftssats: Du kan komme til å se mindre svingninger i det månedlige faktureringsbeløpet ditt som følge av endringer i avgiftssatsen for det betalte abonnementet ditt. Avgifter som pålegges kjøp på YouTube, fastsettes med utgangspunkt i de lokale skattelovene. De aktuelle satsene kan bli endret i tråd med nye avgiftskrav. Du kan finne ut mer om dette her, og du kan se kvitteringer for transaksjonene dine, inkludert eventuelle avgifter, på Google Pay.
  • Du har oppgradert til et familieabonnement: Hvis du nylig har oppgradert til et familieabonnement, blir det månedlige beløpet du belastes med, høyere enn for det personlige abonnementet ditt. Gå til youtube.com/paid_memberships for å se statusen for abonnementet ditt og beløpene du er belastet med.

Menyfaner for betalte abonnementer på YouTube Music og YouTube TV

• Gebyrer: Banken eller kredittkortselskapet kan pålegge deg gebyrer for internasjonale transaksjoner, avhengig av hvor du befinner deg. Totalbeløpet kan også bli endret på grunn av konvertering mellom USD og lokal valuta.
  • Reserverte beløp: Du kan komme til å se et reservert beløp som tilsvarer det månedlige faktureringsbeløpet ditt. Hensikten med slike reservasjoner er at YouTube skal få bekreftet at kortet er gyldig, og at du har nok midler på kontoen din til å gjennomføre kjøpet. Reserverte beløp er imidlertid ikke reelle belastninger. Finn ut mer om reserverte beløp her.
Du kan se beløpene du betaler for YouTube-abonnementene dine, ved å gå til youtube.com/paid_memberships

Jeg ble belastet for en kostnadsfri prøveperiode

Hvis du har registrert deg for en prøveperiode du ikke var kvalifisert for, kan det hende du ser en belastning. Det er bare brukere som registrerer seg for første gang, som kan få en kostnadsfri prøveperiode.
Hvis dette er første gang du registrerer deg for en prøveperiode, kan det hende du ser et reservert beløp. Dette er ikke en faktisk belastning. Beløpet reserveres for at YouTube skal få bekreftet at kortet er gyldig, og for å sjekke at du har nok penger på konto til å gjennomføre kjøpet når prøveperioden utløper. Finn ut mer om reserverte beløp her.