Problemen met betalen via je mobiele provider oplossen (rechtstreekse facturering via provider)

Heb je problemen met een aankoop die via de mobiele provider wordt gefactureerd? Probeer dan deze tips.

Tips voor nieuwe klanten met rechtstreekse facturering via provider

Als je problemen ondervindt met een aankoop die via je provider wordt gefactureerd, raden we je aan om eerst het onderstaande te controleren:

• Je bent verbonden met het netwerk van de provider.
  • Je gebruikt de YouTube Music-app en niet een mobiele browser of een computer.
  • Zet je apparaat uit, wacht een paar seconden en zet het dan weer aan. Probeer daarna nog een keer de aankoop te doen.

Aanvullende tips om problemen op te lossen

Dit kun je doen als je nog steeds problemen ondervindt:
  • Gebruik een persoonlijk account. Sommige bedrijven blokkeren facturering via de provider voor zakelijke accounts.
  • Controleer of je geen apparaat met roottoegang gebruikt.
  • Als je een apparaat met 2 simkaarten gebruikt, zorg je dat je de juiste simkaart in sleuf 1 plaatst en sleuf 2 leeg laat.

Je providerinstellingen checken

Als je het probleem met de bovenstaande tips niet kunt oplossen, check dan bepaalde providerinstellingen die misschien van invloed zijn. Check het volgende bij je provider:
  • Je hebt geen limiet bereikt die door je provider is ingesteld voor maandelijkse uitgaven of afzonderlijke aankopen (als deze limiet wordt bereikt, verdwijnt de factureringsoptie).
  • Je hebt voldoende saldo om het aankoopbedrag vooraf te betalen (indien van toepassing).
  • Je apparaat en abonnement staan aankopen van premium content toe.
  • Je apparaat is geschikt voor facturering via de mobiele provider.

Als je na deze stappen nog steeds problemen hebt, neem je contact op met je mobiele provider voor meer hulp.

Tips voor bestaande lidmaatschappen die via een mobiele provider worden gefactureerd

Als je rechtstreekse facturering via de provider gebruikt voor een betaald YouTube Music-lidmaatschap en je problemen hebt met de betaling, neem je contact op met je provider om de reden voor de weigering te achterhalen. Mogelijk is er een probleem met je account, zoals een limiet die is overschreden.

Als er geen probleem is met het account bij je provider, verwijder je het account als betaalmethode en voeg je het opnieuw toe:

1. Ga naar de pagina Betaalmethoden in Google Pay en verwijder facturering via de provider als betaalmethode.
    Opmerking: Als je facturering via de provider gebruikt voor actieve lidmaatschappen, kun je deze betaalmethode niet uit je account verwijderen.
  2. Open de YouTube-app en tik op je profielfoto .
  3. Tik op Instellingen .
  4. Tik op Betaalde lidmaatschappen en rond het aanmeldingsproces nog een keer af.

Als je problemen ondervindt bij het opnieuw toevoegen van facturering via de provider, kun je bovenstaande tips voor nieuwe klanten proberen.

Als deze niet helpen, neem je contact op met je mobiele provider voor meer hulp.