Komma igång med YouTube Kids på tv:n

YouTube Kids is moving: In July, the YouTube Kids app icon on your TV will be going away. But, you can still use YouTube Kids on your TV by going to your child’s profile in the YouTube app.

To get started using this new experience, download the YouTube app on your smart TV, streaming device, or game console. Learn more about entering YouTube Kids through the YouTube app

Du kan öppna YouTube Kids via barnets profil i YouTube-appen på din smart-tv, streamingenhet eller spelkonsol.

Komma igång med YouTube Kids i YouTube-appen på tv:n

Titta när du är inloggad

Det finns många fördelar med att använda YouTube Kids när du är inloggad. Du kan till exempel anpassa ditt barns upplevelse och ställa in föräldrakontroller. Oavsett om du loggar in på YouTube på en annan smart-tv, streamingenhet eller spelkonsol kan du använda ditt barns YouTube Kids-profil.

Kom igång genom att ladda ned YouTube-appen och logga in med samma konto som du använde för att ställa in barnets YouTube Kids-profil. Gör sedan följande:

1. Öppna YouTube-appen på smart-tv:n, streamingenheten eller spelkonsolen.
  2. Om appen öppnas och du ser skärmen Vem tittar? väljer du barnets profil för att öppna YouTube Kids.
  3. Om du automatiskt loggas in på ett konto när du öppnar appen:
    1. Öppna menyn till vänster.
    2. Välj din profilbild för att öppna kontosidan.
    3. Välj barnets konto för att växla till YouTube Kids.
Obs! Om du väljer ett konto som både är ett kontrollerat YouTube-konto och har konfigurerats för YouTube Kids får ditt barn den kontrollerade upplevelsen.

Om ett av alternativen är en YouTube Kids-profil som du inte längre använder kan du radera den från alla enheter.

Titta när du är utloggad

När du har laddat ned YouTube-appen kan ditt barn titta på YouTube Kids även om hen är utloggad. Så här kommer du igång:

1. Öppna YouTube-appen på smart-tv:n, streamingenheten eller spelkonsolen.
  2. Öppna menyn till vänster.
  3. Välj profilbilden för att öppna kontosidan.
  4. Välj Konfigurera YouTube Kids.
  5. Välj Skapa gästkonto.
  6. Följ stegen på skärmen för att skapa en YouTube Kids-profil som du kan använda när du är utloggad.

När det är gjort visas ett profilalternativ för YouTube Kids när du är på skärmen Vem tittar? eller på kontosidan. Om du väljer den profilen öppnas YouTube Kids.

Du kan när som helst ta bort den här gästprofilen på YouTube:

1. Öppna YouTube-appen på smart-tv:n, streamingenheten eller spelkonsolen.
  2. Öppna menyn till vänster.
  3. Välj profilbilden för att öppna kontosidan.
  4. Välj knappen för kontohantering under YouTube Kids-profilen.
  5. Välj Ta bort från den här enheten.