Aan de slag met YouTube Kids op je tv

Je kunt met een Google-account inloggen bij de YouTube Kids-app op je tv.

De app downloaden

Smart-tv's van Samsung

1. Open Smart Hub.
  2. Ga naar het venster Apps.
  3. Ga naar Samsung Apps en selecteer deze optie.
  4. Selecteer 'Search' (Zoeken).
  5. Zoek naar YouTube Kids.
  6. Selecteer de YouTube Kids-app.
  7. Selecteer 'Enter' (Doorgaan) om de app te downloaden.
  8. Nadat de app is gedownload en geïnstalleerd, selecteer je 'Run' (Uitvoeren) om de app direct te starten.

Smart-tv's van LG

1. Selecteer LG Content Store in het hoofdmenu.
  2. Selecteer 'Search' (Zoeken).
  3. Zoek naar YouTube Kids.
  4. Selecteer de YouTube Kids-app.
  5. Selecteer 'Enter and Install' (Doorgaan en installeren) om de app te downloaden.
  6. Nadat de app is gedownload en geïnstalleerd, selecteer je de YouTube Kids-app in het hoofdmenu om de app te openen.

Opmerking: Nadat je de YouTube Kids-app hebt gedownload, verschijnt deze in het gedeelte 'My Apps' (Mijn apps) of op de pagina 'More Apps' (Meer apps) op je smart-tv van Samsung. In het gedeelte 'More Apps' (Meer apps) kun je 'Tools' en vervolgens 'Edit' (Bewerken) selecteren om je apps anders te ordenen.

Apparaten met Android TV

Ga naar de Play Store op je apparaat of computer.
Play Store op een apparaat met Android TV:
  1. Ga naar de zoekbalk.
  2. Zoek naar YouTube Kids.
  3. Selecteer de YouTube Kids-app.
  4. Selecteer 'Enter' (Doorgaan) om de app te downloaden.
  5. Nadat de app is gedownload en geïnstalleerd, selecteer je 'Run' (Uitvoeren) om de app direct te starten.

Play Store op je computer:

1. Ga naar de Play Store. Klik op de pagina op 'Installeren'.
  2. Kies je apparaat met Android TV.
  3. Klik opnieuw op 'Installeren'. De app wordt nu naar je apparaat gestuurd.
  4. Nadat de app is gedownload en geïnstalleerd, selecteer je de YouTube Kids-app in het menu 'Apps' om de app te starten.

Aan de slag met de app

1. Open de YouTube Kids-app op je tv.
  2. Voer je geboortejaar in om je leeftijd te verifiëren.
  3. Kies of je wilt inloggen.
  4. Als je ervoor kiest om in te loggen, volg je de aanwijzingen om in te loggen op een telefoon of computer.
  5. Selecteer een bestaand profiel of ga naar de mobiele YouTube Kids-app of youtubekids.com om een nieuw profiel in te stellen.

Verschillen tussen de mobiele YouTube Kids-app en de YouTube Kids-app op tv

De YouTube Kids-app op tv lijkt sterk op de mobiele YouTube Kids-app, maar sommige opties in de mobiele app zijn niet beschikbaar in de app op je tv:

• Offline modus
  • Gesproken zoekopdrachten
  • Een timer instellen

Meer informatie over de mobiele YouTube-app vind je in de YouTube Kids-gids voor ouders.