Aan de slag met YouTube Kids op je tv

YouTube Kids is moving: In July, the YouTube Kids app icon on your TV will be going away. But, you can still use YouTube Kids on your TV by going to your child’s profile in the YouTube app.

To get started using this new experience, download the YouTube app on your smart TV, streaming device, or game console. Learn more about entering YouTube Kids through the YouTube app

Je opent YouTube Kids door in de YouTube-app op je smart-tv, streamingapparaat of gameconsole naar het profiel van je kind te gaan.

Aan de slag met YouTube Kids in de YouTube-app op je tv

Kijken terwijl je bent ingelogd

Het heeft veel voordelen om YouTube Kids te gebruiken terwijl je bent ingelogd. Zo kun je aanpassen welke content beschikbaar is voor je kind en ouderlijk toezicht instellen. En als je inlogt bij YouTube op een andere smart-tv, een streamingapparaat of een gameconsole, kan je kind hetzelfde YouTube Kids-profiel gebruiken.

Download eerst de YouTube-app en log in met het account dat je hebt gebruikt om het YouTube Kids-profiel van je kind in te stellen. Daarna doe je het volgende:

1. Open de YouTube-app op je smart-tv, streamingapparaat of gameconsole.
  2. Selecteer in het scherm WIe kijkt er? het profiel van je kind om YouTube Kids te openen.
  3. Als de app is geopend met een ingelogd account, ga je zo verder:
    1. Ga naar het linkermenu.
    2. Selecteer je profielfoto om naar de pagina met accounts te gaan.
    3. Selecteer het account van je kind om naar YouTube Kids te gaan.
Opmerking: Als je een YouTube-account onder toezicht selecteert dat is ingesteld voor YouTube Kids, staat je kind onder ouderlijk toezicht.

Als een van je opties een YouTube Kids-profiel is dat je niet meer gebruikt, kun je het verwijderen van alle apparaten.

Kijken terwijl je bent uitgelogd

Nadat je de YouTube-app hebt gedownload, kan je kind YouTube Kids kijken, zelfs als het is uitgelogd. Zo ga je te werk:

1. Open de YouTube-app op je smart-tv, streamingapparaat of gameconsole.
  2. Ga naar het linkermenu.
  3. Selecteer de profielfoto om naar de pagina met accounts te gaan.
  4. Selecteer YouTube Kids instellen.
  5. Selecteer Gastaccount instellen.
  6. Volg de stappen op het scherm om een YouTube Kids-profiel te maken dat je kunt gebruiken als je niet bent ingelogd.

Als je deze stappen hebt gevolgd, wordt op de pagina met accounts of het scherm 'Wie kijkt er?' een YouTube Kids-profieloptie getoond. Als je dat profiel selecteert, ga je naar YouTube Kids.

Als je dit YouTube-gastprofiel wilt verwijderen, doe je het volgende:

1. Open de YouTube-app op je smart-tv, streamingapparaat of gameconsole.
  2. Ga naar het linkermenu.
  3. Selecteer de profielfoto om naar de pagina met accounts te gaan.
  4. Selecteer de knop voor accountbeheer  onder het YouTube Kids-profiel.
  5. Selecteer Verwijderen van dit apparaat.