YouTube Kids op internet bekijken

Via www.youtubekids.com kun je video's bekijken op YouTube Kids op internet. YouTube Kids kan alleen door een ouder worden ingesteld.

Aan de slag met YouTube Kids op internet

1. Ga naar www.youtubekids.com in een webbrowser en volg de aanwijzingen op het scherm.
  2. Voer je geboortejaar in om je leeftijd te verifiëren.
  3. Kies of je wilt inloggen om toegang te krijgen tot meer functies en ouderlijk toezicht.

Als je ervoor kiest in te loggen

1. Als je al een account in je webbrowser hebt en je wilt inloggen met dat account, selecteer je het en klik je op INLOGGEN.
  2. Als je geen Google-account hebt dat je wilt gebruiken, voeg je een nieuw Google-account toe door de instructies te volgen. Nadat je het account hebt toegevoegd, klik je op INLOGGEN.
  3. Bekijk de belangrijke privacyvoorwaarden van YouTube Kids en ga hiermee akkoord. Je gaat akkoord door op Volgende te klikken om je wachtwoord in te voeren.
  4. Als je kind nog geen profiel heeft, maak je een nieuw profiel.
  5. Kies een contentniveau voor je kind. Je krijgt een dialoogvenster te zien met meer informatie over het geselecteerde contentniveau. Klik op SELECTEREN.

Als je meer beheeropties wilt, zijn er verschillende functies en instellingen voor ouderlijk toezicht beschikbaar. Zo bekijk je het ouderlijk toezicht voor het YouTube Kids-profiel van je kind:

• In YouTube Kids op het apparaat van je kind
    • Onder Instellingen voor ouders in de YouTube-instellingen van je gekoppelde ouderaccount
  6. Selecteer of je de zoekfunctie aan of uit wilt zetten.
  7. Je krijgt nu een rondleiding langs de functies voor ouderlijk toezicht van de YouTube Kids-app. Zo kom je te weten waar je de instellingen voor ouderlijk toezicht vindt, hoe je video's blokkeert en meldt, en hoe je kunt zien welke video's je kind heeft bekeken.
  8. Klik op KLAAR als je klaar bent.

Mobiele YouTube Kids-app en YouTube Kids op internet

www.youtubekids.com lijkt sterk op de mobiele YouTube Kids-app, maar sommige opties van de mobiele app zijn niet beschikbaar in de webversie:

Functies die niet beschikbaar zijn op de website:

• Offline modus
  • Gesproken zoekopdrachten
  • Een timer instellen

Meer informatie over de YouTube Kids-app voor mobiele apparaten vind je in de YouTube Kids-gids voor ouders.

Als je ervoor kiest niet in te loggen

1. Als je door wilt gaan zonder in te loggen, selecteer je OVERSLAAN op de inlogpagina.
  2. Bekijk de belangrijke privacyvoorwaarden van YouTube Kids en ga hiermee akkoord. Klik op IK GA AKKOORD om de voorwaarden te accepteren.
  3. Kies daarna een contentniveau voor je kind.
  4. Selecteer de gewenste optie. Je krijgt een dialoogvenster te zien met meer informatie over het geselecteerde contentniveau.
  5. Klik op SELECTEREN.
  6. Selecteer of je de zoekfunctie aan of uit wilt zetten.
  7. Je krijgt nu een rondleiding langs de functies van de YouTube Kids-app. Zo kom je te weten waar je de instellingen voor ouderlijk toezicht vindt, hoe je video's meldt en hoe je kunt zien welke video's je kind heeft bekeken.
  8. Klik op KLAAR als je klaar bent.