YouTube Kidsin käyttö selaimella

Voit katsella YouTube Kidsin videoita selaimella osoitteessa www.youtubekids.com. Vain vanhemmat voivat ottaa YouTube Kidsin käyttöön.

YouTube Kidsin käyttö selaimella

1. Siirry selaimella osoitteeseen www.youtubekids.com ja seuraa näytön ohjeita.
  2. Ilmoita syntymävuotesi vahvistaaksesi ikäsi.
  3. Valitse, haluatko kirjautua sisään. Kirjautuneena saat käyttöösi enemmän ominaisuuksia ja lapsilukkoasetuksia.

Jos kirjaudut

1. Jos selaimellasi on jo tili, jolla haluat kirjautua sisään, valitse tili ja napauta Kirjaudu sisään.
  2. Jos sinulla ei ole Google-tiliä, jota haluat käyttää, lisää uusi Google-tili näytölle tulevien ohjeiden mukaan. Kun olet lisännyt tilisi, napauta Kirjaudu sisään.
  3. Lue ja hyväksy YouTube Kidsin tärkeät tietosuojaehdot. Valitse sitten Seuraava ja lisää salasanasi.
  4. Luo lapsellesi profiili, jos et ole vielä tehnyt sitä.
  5. Valitse lapsellesi sopiva sisältövaihtoehto. Näyttöön ilmestyy lisätietoja valitsemastasi sisältövaihtoehdosta. Klikkaa Valitse.

Sisältövaihtoehdot

Alle esikouluikäiset (4-vuotiaille ja sitä nuoremmille suositeltua sisältöä): Videoissa korostuvat luovuus, leikkisyys, oppiminen ja tutkiminen. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken alle esikouluikäisille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä se tai ilmoita meille, niin tarkastamme sen pian. Hakutuloksissa näytetään vain enintään 4-vuotiaille suositeltua sisältöä.
    Nuoremmat lapset (5–7-vuotiaille suositeltua sisältöä): Lapset voivat tutkia kiinnostavia aiheita ja hakea monenlaista sisältöä, kuten kappaleita, piirrettyjä, askarteluvideoita ja muuta mukavaa. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken nuoremmille lapsille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä se tai ilmoita meille, niin tarkastamme sen pian. Hakutuloksissa näytetään vain enintään 7-vuotiaille suositeltua sisältöä.
    Vanhemmat lapset (8–12-vuotiaille suositeltua sisältöä): Itsenäisemmin toimivat lapset saavat selailla enemmän sisältöä, esimerkiksi musiikkivideoita, pelisisältöä, koko perheelle sopivia vlogeja ja tiedeaiheita. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken aikuisille tarkoitetun sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä se tai ilmoita meille, niin tarkastamme sen pian. Hakutuloksissa näytetään vain enintään 12-vuotiaille suositeltua sisältöä.

Jos haluat rajata valikoimaa tätä tarkemmin ja esimerkiksi hyväksyä näytettävän sisällön itse, lataa YouTube Kids ‑mobiilisovellus.

6. Valitse, haluatko ottaa haun käyttöön.
  7. Seuraavaksi sinulle näytetään vanhemmille tarkoitettu YouTube Kids ‑sovelluksen esittely. Siinä kerrotaan, mistä lapsilukkoasetukset löytyvät, miten videoita estetään tai miten niistä voi tehdä ilmoituksia ja miten näet lapsesi katseluhistorian.
  8. Kun olet valmis, klikkaa Valmis.

Jos et kirjaudu

9. Jos jatkat ilman kirjautumista, valitse seuraavalla sivulla Ohita.
  10. Lue ja hyväksy YouTube Kidsin tärkeät tietosuojaehdot. Jos hyväksyt ehdot, klikkaa Hyväksyn.
  11. Valitse tämän jälkeen lapsellesi sopiva sisältövaihtoehto:

Sisältövaihtoehdot

Alle esikouluikäiset (4-vuotiaille ja sitä nuoremmille suositeltua sisältöä): Videoissa korostuvat luovuus, leikkisyys, oppiminen ja tutkiminen. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken alle esikouluikäisille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä se tai ilmoita meille, niin tarkastamme sen pian. Hakutuloksissa näytetään vain enintään 4-vuotiaille suositeltua sisältöä.
    Nuoremmat lapset (5–7-vuotiaille suositeltua sisältöä): Lapset voivat tutkia kiinnostavia aiheita ja hakea monenlaista sisältöä, kuten kappaleita, piirrettyjä, askarteluvideoita ja muuta mukavaa. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken nuoremmille lapsille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä se tai ilmoita meille, niin tarkastamme sen pian. Hakutuloksissa näytetään vain enintään 7-vuotiaille suositeltua sisältöä.
    Vanhemmat lapset (8–12-vuotiaille suositeltua sisältöä): Itsenäisemmin toimivat lapset saavat selailla enemmän sisältöä, esimerkiksi musiikkivideoita, pelisisältöä, koko perheelle sopivia vlogeja ja tiedeaiheita. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken aikuisille tarkoitetun sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä se tai ilmoita meille, niin tarkastamme sen pian. Hakutuloksissa näytetään vain enintään 12-vuotiaille suositeltua sisältöä.
  12. Valitse haluamasi vaihtoehto. Näyttöön ilmestyy lisätietoja valitsemastasi sisältövaihtoehdosta.
  13. Klikkaa Valitse.
  14. Valitse, haluatko ottaa haun käyttöön.
  15. Seuraavaksi sinulle näytetään vanhemmille tarkoitettu YouTube Kids ‑sovelluksen esittely. Siinä kerrotaan, mistä lapsilukkoasetukset löytyvät, miten videoista voi tehdä ilmoituksia ja miten näet lapsesi katseluhistorian.
  16. Kun olet valmis, klikkaa Valmis.

YouTube Kidsin mobiilisovellus ja selainversio

YouTube Kidsin selainversio (www.youtubekids.com) muistuttaa hyvin paljon YouTube Kids ‑mobiilisovellusta, mutta muutamat ominaisuudet eivät ole käytettävissä selaimessa.

Seuraavat ominaisuudet eivät ole käytettävissä selainversiossa:

• offline-tila
  • puhehaku
  • ajastin.

Katso lisätietoja YouTube Kids ‑mobiilisovelluksesta YouTube Kidsin vanhempien oppaasta.