Konfigurera högtalare eller skärmar från Google Nest eller Google Home åt ditt barn

Det finns flera alternativ för barnlås om du vill styra vilket YouTube-innehåll ditt barn ska ha åtkomst till på högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home. Du kan välja den lösning som passar din familj bäst beroende på om du vill begränsa innehåll för enbart dina barn eller för alla som använder enheten.

Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig i alla länder och regioner eller på alla språk.

Begränsa innehåll med filter

Med innehållsfilter i Google Home-appen kan du blockera explicit musik och explicita videor på YouTube och andra musik- och radiotjänster.

Du kan välja om filter påverkar alla som använder enheten eller bara gäster och barn med ett Family Link-konto. Du kan tillämpa filtren på en enskild enhet eller på alla enheter som stöds.

Sätta gränser för innehåll på högtalare och skärmar från Google Nest.

Ställa in föräldrakontroller

Med Google Assistents föräldrakontroller kan du bestämma över vissa av de funktioner barnet kan använda och vilket innehåll han eller hon har åtkomst till på högtalare, Smart Display-enheter och smarta väckarklockor. Om du har fler än ett barn kan du konfigurera olika föräldrakontroller för varje barn.

Obs! Enheter och appar måste vara uppdaterade för att föräldrakontroller ska fungera korrekt.

Med föräldrakontroller kan du

• ställa in mediastyrning för musik och videor
  • blockera nyheter eller poddar
  • schemalägga pauser
  • hantera hur andra Google Assistent-funktioner används.

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig i USA och på engelska.

Ställa in föräldrakontroller på Google Assistent-enheter.

En kontrollerad upplevelse på YouTube

Om en förälder med barn på under 13 år (eller relevant ålder i deras land/region) anser att barnet är redo att utforska YouTube kan föräldern skapa en kontrollerad upplevelse på YouTube som är kopplad till det egna kontot. Med detta alternativ begränsas vilka videor barnet kan hitta och titta på enligt en innehållsinställning som föräldern har valt.

Med en kontrollerad upplevelse kan barnet be Google Nest- eller Google Home-enheten att spela upp videor på YouTube eller musik från YouTube Music. Så här ställer du in upplevelsen:

1. Skapa ett Google-konto åt barnet, om hen inte redan har ett.
  2. Aktivera den kontrollerade upplevelsen för barnets konto.
  3. Visa och ändra föräldrakontroller och inställningar för barnet.
  4. Ställ in Voice Match för barnet. När barnet ber enheten om att spela upp YouTube-videor eller YouTube Music kan enheten endast spela upp media som stämmer överens med de innehållsinställningar du har valt.

Obs! Det går inte att casta videor från YouTube-appen till andra enheter (inklusive tv-skärmar) med kontrollerade konton.

YouTube Kids

I appen och webbupplevelsen för YouTube Kids finns populära barnvideor och nytt innehåll som levereras på ett sätt som är säkrare och enklare att använda.

Du kan tillåta att alla i hushållet, även gäster, spelar upp videor från YouTube Kids på högtalaren eller skärmen när du länkar YouTube Kids till den aktuella enheten. Om du länkar barnets Google-konto som hanteras via Family Link kan barnet be högtalaren eller skärmen att spela upp innehåll från det YouTube Kids-konto som du har konfigurerat åt dem.

Om du vill länka YouTube Kids till högtalaren eller skärmen behöver du

• en skärm från Google Nest, t.ex. Google Nest Hub eller Google Nest Hub Max

ELLER

• en högtalare från Google Nest eller Google Home som är länkad till en tv med Chromecast. Det finns inget alternativ för endast ljud.

Konfigurera en högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home.

Obs! Alla föräldrainställningar tillämpas om barnet länkas till Google Nest- eller Google Home-högtalaren med ett Google-konto som hanteras via Family Link. Annars går det inte att göra följande på YouTube Kids:

• aktivera eller inaktivera Sök
  • ta bort eller pausa sök- och visningshistoriken
  • blockera eller flagga videor eller kanaler, inklusive videor eller kanaler som du tidigare har blockerat på en telefon eller surfplatta (videor och kanaler som du tidigare har blockerat på en annan enhet kan fortfarande spelas upp på Nest- och Home-enheter)
  • komma åt inställningen Äldre för innehållsnivån i YouTube Kids.

Våra system försöker sålla bort innehåll som inte är lämpligt för barn, men inga automatiserade system är felfria och vi kan inte granska alla videor manuellt. Om du hittar en video som inte är lämplig för barn när du tittar på YouTube Kids på skärmen ska du rapportera den. Det går inte att rapportera videor på högtalare från Google Nest eller Google Home.

För allmänna Google-användare (konton som inte hanteras via Family Link):
Så här länkar du YouTube Kids till en högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home:
  1. Öppna Google Home-appen .
  2. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  3. Tryck på kontot uppe till höger.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.

5. Öppna startskärmen på nytt följt av tryck på Media.
  6. Tryck på Videor under Hantera systemet.
  7. Tryck på LÄNKA under YouTube Kids.
  8. Om du vill fortsätta väljer du KOM IGÅNG.
    1. Du blir ombedd att logga in med ditt Google-konto för att verifiera din identitet, vilket krävs för att du ska kunna länka YouTube Kids. Du måste använda samma Google-konto som på högtalaren eller skärmen.
  9. Slutför konfigureringen genom att trycka på KLAR på den sista skärmen.

När konfigureringen är klar kan alla i hushållet titta på videor på YouTube Kids via högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Google Home. Se till att du anger YouTube Kids i begäran. Säg till exempel ”Hey, Google, spela upp vetenskapsvideor på YouTube Kids”. Du kan även konfigurera filter i Google Home-appen och ange att YouTube Kids är den enda videotjänst som dina barn och gäster har tillgång till.

Konfigurera filter på högtalare eller skärmar från Google Nest eller Google Home

Våra system försöker sålla bort innehåll som inte är lämpligt för barn, men inga automatiserade system är felfria och vi kan inte granska alla videor manuellt. Om du hittar en video som inte är lämplig för barn när du tittar på YouTube Kids på skärmen ska du rapportera den. Det går inte att rapportera videor på högtalare från Google Nest eller Google Home.

Ta bort länken till YouTube Kids från enheter från Google Nest eller Google Home:

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma wifi-nätverk eller länkad till samma konto som högtalaren eller skärmen.
  3. Tryck på kontot uppe till höger.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till Google-enheten. Om det är rätt konto kan du trycka på för att stänga kontofönstret. Du byter konto genom att trycka på ikonen för rullgardinsmenyn och sedan på ett annat konto eller Lägg till ytterligare ett konto.

5. Öppna startskärmen på nytt följt av tryck på Media.
  6. Tryck på Videor under Hantera systemet.
  7. Tryck på TA BORT LÄNK under YouTube Kids.

För Google-konton som hanteras via Family Link:

Följande föräldrainställningar tas hänsyn till när ett barn som omfattas av Family Link-tjänsten ber högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Google Home att spela upp videor på YouTube Kids:
  • Om Sök är aktiverat eller inaktiverat.
  • Borttagen och pausad visningshistorik.
  • Blockerade videor eller kanaler.
  • Inställningar på innehållsnivå.

Om du vill använda YouTube Kids på en högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home måste du konfigurera YouTube Kids för barnet på families.youtube.com. Du måste även konfigurera barnets kontrollerade konto som en användare med Voice Match på högtalaren eller skärmen.

När du har slutfört de här stegen kan barnet be Google Nest- eller Google Home-enheten att spela upp videor från YouTube Kids.

Användare med konton som inte hanteras via Family Link måste följa ovanstående anvisningar under För allmänna Google-användare (konton som inte hanteras via Family Link).

Om du inte vill att ditt barn ska titta på videor på YouTube Kids kan du inaktivera Sök i inställningarna för YouTube Kids i Family Link. Du kan även blockera alla videotjänster för barnets kontrollerade konto med hjälp av filter på högtalaren eller skärmen.

Våra system försöker sålla bort innehåll som inte är lämpligt för barn, men inga automatiserade system är felfria och vi kan inte granska alla videor manuellt. Om du hittar en video som inte är lämplig för barn när du tittar på YouTube Kids på skärmen ska du rapportera den. Det går inte att rapportera videor på högtalare från Google Nest eller Google Home.