Поставете ги Google Nest или Home звучниците или екраните за вашето дете

Ако сакате да ги контролирате содржините на YouTube до кои може да пристапува вашето дете на вашиот Google Nest или Home звучник или екран, имате неколку опции. Може да го изберете најдоброто решение за вашето семејство, без разлика дали сакате да ги ограничите содржините само за вашето дете или и за сите што ќе го користат вашиот уред.

Note: This feature may not be available in all countries, regions, or languages.

Ограничете ги содржините со филтри

Со филтрите за содржини во апликацијата Google Home може да ги блокирате експлицитните музички и видео содржини од YouTube и другите услуги за музика или радио.

Може да изберете дали филтрите ќе важат за секој кој го користи вашиот уред или само за гостите и децата со сметка на Family Link. Може да примените филтри за конкретен уред или за сите поддржани уреди.

Ограничете ги содржините на вашите Google Nest звучници и екрани.

Поставете родителски контроли

Може да контролирате одредени функции што може да ги користи вашето дете и содржините до кои може да пристапува на звучниците, паметните екрани и часовници преку родителските контроли на „Помошник на Google“. Ако имате повеќе деца, може да поставите различни родителски контроли за секое дете.

Со родителските контроли може:

 • Да поставувате контроли за музиката или видеата
 • Да ги блокирате вестите или поткастите
 • Да закажете време за пауза
 • Да ги користите другите функции на „Помошник на Google“

Important: This feature is only available in the US and English.

Поставете родителски контроли на уредите со „Помошник на Google“.

Надгледувано доживување на YouTube

Родителите кои ќе одлучат дека нивното дете на возраст под 13 години (или соодветната возраст во нивната земја/регион) е подготвено да го истражува YouTube, може да постават надгледувано доживување на YouTube поврзано со нивната сметка. Оваа опција ги ограничува видеата што децата може да ги пронаоѓаат и да ги гледаат со поставката за содржини што ја избрале родителите.

Со надгледуваното доживување, вашето дете ќе може да бара од Google Nest или уредот со Google Home да му пушта видеа од YouTube или музика од YouTube Music. За да го поставите ова:

 1. Создајте сметка на Google за вашето дете, ако сѐ уште нема.
 2. Вклучете го надгледуваното доживување за сметката на вашето дете.
 3. Прегледајте ги и менувајте ги родителските контроли и поставки за вашето дете.
 4. Поставете Voice Match за вашето дете. Кога вашето дете ќе го побара уредот за да пушта видеа на YouTube или YouTube Music, уредот ќе пушта само содржини што одговараат на поставките за содржини што сте ги избрале.

Забелешка: емитувањето видеа од апликацијата YouTube на другите уреди (вклучувајќи ги и телевизорите) не е достапно за надгледуваните сметки.

YouTube Kids

Апликацијата и интернет-верзијата на YouTube Kids вклучуваат популарни видеа за деца и нови содржини испорачани на начин што е побезбеден и едноставен за користење.

Може да им дозволите на сите во вашето домаќинство, вклучувајќи ги и гостите, да пуштаат видеа од YouTube Kids од вашиот звучник или екран кога ќе ја поврзете YouTube Kids со него. Ако ја поврзете сметката на Google управувана со Family Link на вашето дете, тоа може да побара од звучникот или екранот да пушта содржини од сметката на YouTube Kids што сте ја поставиле за него.

За да ја поврзете YouTube Kids со вашиот звучник или екран, ви треба:

 • Google Nest уред со екран, како што е Google Nest Hub или Google Nest Hub Max

ИЛИ

 • Google Nest или Home звучник поврзан со телевизор со Chromecast. Не постои опција „само звук“.

Поставете го вашиот Google Nest или Home звучник или уред со екран.

Забелешка: ако го поврзете вашето дете со Google Nest или звучник Home преку сметка на Google управувана со Family Link, сите поставки за родители ќе останат важечки. Во спротивно, нема да бидат поддржани следниве дејства во YouTube Kids:

 • Вклучување или исклучување на пребарувањето
 • Бришење и паузирање на историјата на пребарување и гледање
 • Блокирање или означување на видеата или каналите што претходно сте ги блокирале на телефон или таблет. Видеата или каналите што претходно сте ги блокирале на друг уред сѐ уште може да се пуштаат на Nest и Home уредите.
 • Пристап до поставката за содржини за постари деца на YouTube Kids

Иако нашите системи се обидуваат да ги исклучат содржините што не се соодветни за деца, ниеден автоматски систем не е совршен, а ние не можеме рачно да ги прегледаме сите содржини. Ако најдете видео што е несоодветно за деца додека гледате YouTube Kids на вашиот екран, пријавете го. Пријавувањето видеа не е поддржано на Google Nest или Home звучниците.

За обични корисници на Google (сметки што не се управувани преку Family Link):
За да ја поврзете YouTube Kids со вашиот Google Nest, звучникот Google Home или уредот со екран:
 1. Отворете ја апликацијата Google Home .
 2. Make sure your mobile device or tablet is connected to the same Wi-Fi network or linked to the same account as your speaker or display.
 3. Горе десно, допрете ја вашата сметка.
 4. Verify that the Google Account shown is the one linked to your Google device. If correct, tap to close the account window. To switch accounts, tap the dropdown icon , then tap another account or Add another account.

 5. Вратете се на почетниот екран and then и допрете Аудиовизуелни содржини.
 6. Под „Управување со вашиот систем“, допрете Видеа.
 7. Под „YouTube Kids“, допрете ПОВРЗИ.
 8. Ако сакате да продолжите, изберете ЗАПОЧНЕТЕ.
  1. За да ја поврзете YouTube Kids, ќе треба да се најавите со вашата сметка на Google и да го потврдите вашиот идентитет. Ќе треба да ја користите истата сметка на Google што ја користите за вашиот звучник или екран.
 9. На последниот екран, изберете ГОТОВО за да го завршите поставувањето.

Откако ќе заврши поставувањето, секој во вашето домаќинство ќе може да гледа видеа на YouTube Kids преку вашиот Google Nest или Home звучникот или екранот. Погрижете се да ја спомнете YouTube Kids во вашето барање. На пример, „Hey, Google, play science videos on YouTube Kids.“ (Ok, Google. Пушти научни видеа на YouTube Kids.). Може да поставите филтри во апликацијата Google Home за да ја назначите YouTube Kids за единствена услуга за видеа достапна за вашите деца и гости.

Поставете филтри на Google Nest или Home звучниците или екраните.

Иако нашите системи се обидуваат да ги исклучат содржините што не се соодветни за деца, ниеден автоматски систем не е совршен, а ние не можеме рачно да ги прегледаме сите содржини. Ако најдете видео што е несоодветно за деца додека гледате YouTube Kids на вашиот екран, пријавете го. Пријавувањето видеа не е поддржано на Google Nest или Home звучниците.

За да ја прекинете врската со YouTube Kids од вашиот Google Nest или уреди со Google Home:

 1. Отворете ја апликацијата Google Home .
 2. Make sure your mobile device or tablet is connected to the same Wi-Fi network or linked to the same account as your speaker or display.
 3. Горе десно, допрете ја вашата сметка.
 4. Verify that the Google Account shown is the one linked to your Google device. If correct, tap to close the account window. To switch accounts, tap the dropdown icon , then tap another account or Add another account.

 5. Вратете се на почетниот екран and then и допрете Аудиовизуелни содржини.
 6. Под „Управување со вашиот систем“, допрете Видеа.
 7. Под „YouTube Kids“, допрете ПРЕКИНИ ВРСКА.

За сметките на Google управувани преку Family Link:

Кога вашето дете кое е под надзор преку Family Link ќе побара од вашиот Google Nest или Home звучник или екран да пушти видеа од YouTube Kids, ќе се почитуваат следниве родителски поставки:
 • Дали пребарувањето е вклучено или исклучено
 • Избришана и паузирана историја на гледање
 • Блокирани видеа или канали
 • Поставки за ниво на содржини

За да ја користите YouTube Kids преку Google Nest или Home звучник или екран, ќе треба да ја поставите YouTube Kids за вашето дете на families.youtube.com. Треба и да ја поставите надгледуваната сметка на вашето дете како корисник со препознавање на глас на звучникот или екранот.

Откако ќе ги завршите овие чекори, вашето дете ќе може да бара од Google Nest или Home уредот да му пушта видеа од YouTube Kids.

Другите корисници чии сметки не се управувани со Family Link ќе треба да ги следат упатствата под За обични корисници на Google (сметки што не се управувани преку Family Link).

За да го спречите вашето дете да гледа видеа на YouTube Kids, може да го исклучите пребарувањето во поставките за YouTube Kids во Family Link. Може и да користите филтри на вашиот звучник или екран за да ги блокирате сите услуги за видео за надгледуваната сметка на вашето дете.

Иако нашите системи се обидуваат да ги исклучат содржините што не се соодветни за деца, ниеден автоматски систем не е совршен, а ние не можеме рачно да ги прегледаме сите содржини. Ако најдете видео што е несоодветно за деца додека гледате YouTube Kids на вашиот екран, пријавете го. Пријавувањето видеа не е поддржано на Google Nest или Home звучниците.

Дали ова беше корисно?

Како може да го подобриме?
Android iPhone и iPad
Пребарување
Исчисти го пребарувањето
Затворете го пребарувањето
Апликации на Google
Главно мени
9904386705997792738
true
Пребарајте во Центарот за помош
true
true
true
false