Het verschil tussen een YouTube Kids-profiel en een Google-account voor kinderen

YouTube Kids-profiel

Wat is een YouTube Kids-profiel?

Een YouTube Kids-profiel is een profiel binnen het Google-account van de ouder. Profielen zijn alleen beschikbaar als de ouder met het eigen Google-account is ingelogd bij YouTube Kids. Dankzij dit profiel heeft de zoek- en kijkgeschiedenis van het kind geen invloed op de zoekgeschiedenis, kijkgeschiedenis of aanbevelingen op andere Google-services van de ouder.

Wanneer gebruik ik het?

Profielen werken alleen in YouTube Kids, dus raden we je aan een profiel te maken als je kind alleen YouTube Kids gebruikt. Als je kind meerdere Google-services gebruikt, raden we je aan een Google-account te maken voor kinderen jonger dan 13 jaar (of de toepasselijke leeftijd in je land). Dit account beheer je met Family Link.
Profielen en Google-accounts voor kinderen zijn alleen in bepaalde landen beschikbaar.

Google-account voor kinderen jonger dan 13 jaar

Wat is een Google-account voor kinderen?

Een Google-account voor kinderen is een Google-account dat jij (de ouder) met behulp van Family Link maakt of beheert voor je kind dat jonger is dan 13 jaar (of de toepasselijke leeftijd in je land).

Wanneer gebruik ik het?

Als je wilt dat je kind toegang heeft tot andere Google-producten naast YouTube Kids, zoals Zoeken, Chrome en Gmail, kun je een Google-account maken voor je kind.