Skapa en YouTube Kids-profil

Som förälder kan du logga in i YouTube Kids och skapa en profil för varje barn i familjen. Varje profil har en egen uppsättning inställningar och rekommendationer för visningar, så att alla barnen kan få ut mesta möjliga av YouTube Kids-appen.

Profilerna är tillgängliga på alla enheter där en förälder är inloggad och appen YouTube Kids är installerad. Läs mer.

Skapa en profil

Barnprofiler är bara tillgängliga i YouTube Kids-appen och endast när en förälder är inloggad. Du kan skapa upp till åtta profiler per konto.

Första gången du använder YouTube Kids

1. Öppna YouTube Kids-appen och följ anvisningarna på skärmen.
  2. Ange ditt födelseår när du blir ombedd att göra det.
  3. Välj om du vill logga in i appen eller inte för att få större tillgång till funktioner och föräldrakontroller.

Om du väljer att logga in

1. Om du redan har ett konto på enheten och vill logga in med det kontot väljer du det och trycker på Logga in. Om du inte redan har ett Google-konto lägger du till eller skapar ett Google-konto genom att följa anvisningarna. När du har lagt till ditt konto trycker du på Logga in.
  2. Läs informationen om vårdnadshavarens medgivande för YouTube Kids. Om du godkänner trycker du på Klar och anger ditt lösenord.
  3. Ställ in en profil för ditt barn. Vi kommer att försöka anpassa appen efter ditt barns ålder. När du anger födelsemånad använder appen den informationen till att ge en mer åldersanpassad upplevelse. Bara du och ditt barn kan se den här informationen.
  4. Välj en innehållsupplevelse för ditt barn.
    • ​Förskola (upp till 4 år)
    • Yngre (5 till 8 år)
    • Äldre (9 till 12 år)
    • Godkänn innehållet själv
      • Innehållsinställningen Förskola (upp till 4 år) innehåller videor som främjar kreativitet, lekfullhet, inlärning och utforskande. Sökresultaten i Förskola begränsas till innehåll som rekommenderas för barn upp till 4 år. Våra system jobbar hårt med att utesluta innehåll som inte är lämpligt för barn i förskoleålder, men alla videor har inte granskats manuellt. Om du hittar något olämpligt som vi har missat kan du blockera det eller rapportera det för en snabb granskning. Läs mer.
      • Med innehållsinställningen Yngre (5 till 8 år) kan barnen söka efter och utforska sånger, tecknat, pyssel och annat skoj. Våra system försöker utesluta innehåll som inte är lämpligt för yngre barn, men vi kan inte granska allt innehåll manuellt. Det kan hända att du hittar något olämpligt som vi missat. Med den här inställningen begränsas sökresultaten till innehåll för barn upp till 8 år. Om du vill inaktivera sökfunktionen kan du göra det enligt anvisningarna i föräldrainställningar. Läs mer.
      • Med innehållsinställningen Äldre (9 till 12 år) kan barnen söka efter och utforska ytterligare musikvideor, spel, vetenskap och annat innehåll. Våra system försöker utesluta innehåll för vuxna, men vi kan inte granska alla videor manuellt. Det kan hända att du hittar något olämpligt som vi missat. Sökresultaten begränsas till innehåll som rekommenderas för barn upp till 12 år. Om du vill inaktivera sökfunktionen kan du göra det när du har registrerat dig i föräldrainställningar. Läs mer.
      • Med Godkänn innehållet själv kan ditt barn bara se videor, kanaler eller samlingar som du har godkänt. Samlingar är videor och kanaler som har grupperats efter ämne, till exempel vetenskap eller musik. Med den här inställningen kan ditt barn inte söka efter innehåll.
  5. Du får nu en genomgång av föräldrafunktionerna i YouTube Kids-appen. I rundturen får du reda på var du hittar inställningarna för föräldrakontroller och hur du blockerar och rapporterar videor.
  6. Ditt barn kan nu använda YouTube Kids. Välj profilen för det barn som ska använda appen för att komma igång. Du kan gå tillbaka till Inställningar när som helst om du vill ändra dina inställningar för föräldrakontroller.

Om du väljer att fortsätta utan att logga in

1. Välj den innehållsupplevelse som passar dig. Det här är ett viktigt beslut som påverkar vilka videor som finns tillgängliga i appen.
    • Förskola (upp till 4 år)
    • Yngre (5 till 8 år)
    • Äldre (9 till 12 år)
    • Godkänn innehållet själv
      • Innehållsinställningen Förskola (upp till 4 år) innehåller videor som främjar kreativitet, lekfullhet, inlärning och utforskande. Våra system jobbar hårt med att utesluta innehåll som inte är lämpligt för barn i förskoleålder, men alla videor har inte granskats manuellt. Om du hittar något olämpligt som vi har missat kan du blockera det eller rapportera det för en snabb granskning. Med den här inställningen begränsas sökresultaten till innehåll som rekommenderas för barn upp till 4 år. Om du vill inaktivera sökfunktionen kan du göra det enligt anvisningarna i föräldrainställningar. Läs mer.
      • Med innehållsinställningen Yngre (5 till 8 år) kan barnen söka efter och utforska sånger, tecknat, pyssel och annat skoj. Våra system försöker utesluta innehåll som inte är lämpligt för yngre barn, men vi kan inte granska allt innehåll manuellt. Det kan hända att du hittar något olämpligt som vi missat. Med den här inställningen begränsas sökresultaten till innehåll för barn upp till 8 år. Om du vill inaktivera sökfunktionen kan du göra det enligt anvisningarna i föräldrainställningar. Läs mer.
      • Med innehållsinställningen Äldre (9 till 12 år) kan barnen söka efter och utforska ytterligare musikvideor, spel, vetenskap och annat innehåll. Våra system försöker utesluta innehåll för vuxna, men vi kan inte granska alla videor manuellt. Det kan hända att du hittar något olämpligt som vi missat. Sökresultaten begränsas till innehåll som rekommenderas för barn upp till 12 år. Om du vill inaktivera sökfunktionen kan du göra det när du har registrerat dig i föräldrainställningar. Läs mer.
      • Om du väljer Godkänn innehållet själv blir du uppmanad att logga in. Med den här inställningen kan ditt barn bara se videor, kanaler eller samlingar som du har godkänt. Samlingar är videor och kanaler som har grupperats efter ämne, till exempel vetenskap eller musik. Med den här inställningen kan ditt barn inte söka efter innehåll. Om du använder YouTube Kids på en tv eller dator behöver du ladda ned YouTube Kids-appen för att godkänna innehåll själv.
  2. Du kan också logga in om du vill ha åtkomst till fler föräldrakontroller (läget Endast godkänt innehåll och möjligheten att blockera videor och kanaler).
  3. Du får nu en genomgång av föräldrafunktionerna i YouTube Kids-appen. I rundturen får du reda på var du hittar inställningarna för föräldrakontroller och hur du rapporterar videor.
  4. Läs Meddelandet till föräldrar. Välj Jag godkänner om du godkänner meddelandet.
  5. Ditt barn kan nu använda YouTube Kids. Du kan gå tillbaka till Inställningar när som helst om du vill ändra dina inställningar för föräldrakontroller eller logga in för ännu fler alternativ och kontroller.

Ännu inte inloggad i YouTube Kids (eller inloggad i YouTube Kids, men har inte skapat en profil än)

1. Öppna YouTube Kids-appen och tryck på profilväljaren längst upp till vänster.
  2. En dialogruta öppnas där du uppmanas att skapa en profil. Tryck på Kom igång.
  3. Ange när du föddes
  4. Välj Google-kontot du vill skapa en profil med.
  5. Om vårdnadshavares medgivande inte har angetts på ditt konto visas formuläret för vårdnadshavarens medgivande. Läs det och klicka sedan på Klar om du godkänner det och ange ditt lösenord. Om ditt konto redan har ett registrerat medgivande anger du ditt lösenord för att bekräfta din identitet.
  6. Ange barnets förnamn (eller smeknamn), ålder och födelsemånad (valfritt) för att skapa en profil. Bara du och ditt barn kan se den här informationen.
  7. Titta därefter på en kort video eller läs om hur appens videor väljs ut och de alternativ som är tillgängliga för dig som förälder.
  8. Välj en innehållsupplevelse för ditt barn. Det här är ett viktigt beslut som påverkar vilka videor som finns tillgängliga för ditt barn i appen. Du kan välja mellan fyra innehållsinställningar:
    • Förskola (upp till 4 år)
    • Yngre (5 till 8 år)
    • Äldre (9 till 12 år)
    • Godkänn innehållet själv
      • Innehållsinställningen Förskola (upp till 4 år) innehåller videor som främjar kreativitet, lekfullhet, inlärning och utforskande. Våra system jobbar hårt med att utesluta innehåll som inte är lämpligt för barn i förskoleålder, men alla videor har inte granskats manuellt. Om du hittar något olämpligt som vi har missat kan du blockera det eller rapportera det för en snabb granskning. Läs mer.
      • Med innehållsinställningen Yngre (5 till 8 år) kan barnen söka efter och utforska sånger, tecknat, pyssel och annat skoj. Våra system försöker utesluta innehåll som inte är lämpligt för yngre barn, men vi kan inte granska allt innehåll manuellt. Det kan hända att du hittar något olämpligt som vi missat. Med den här inställningen begränsas sökresultaten till innehåll för barn upp till 8 år. Om du vill inaktivera sökfunktionen kan du göra det enligt anvisningarna i föräldrainställningar. Läs mer.
      • Med innehållsinställningen Äldre (9 till 12 år) kan barnen söka efter och utforska ytterligare musikvideor, spel, vetenskap och annat innehåll. Våra system försöker utesluta innehåll för vuxna, men vi kan inte granska alla videor manuellt. Det kan hända att du hittar något olämpligt som vi missat. Sökresultaten begränsas till innehåll som rekommenderas för barn upp till 12 år. Om du vill inaktivera sökfunktionen kan du göra det när du har registrerat dig i föräldrainställningar. Läs mer.
      • Med Godkänn innehållet själv kan ditt barn bara se videor, kanaler eller samlingar som du har godkänt. Samlingar är videor och kanaler som har grupperats efter ämne, till exempel vetenskap eller musik. Med den här inställningen kan ditt barn inte söka efter innehåll.
  9. Barnets profil har nu skapats.

• Tryck på Lägg till om du vill skapa ytterligare en profil.
    • Tryck på högerpilen om du vill fortsätta.
  10. Du får nu en genomgång av föräldrafunktionerna i YouTube Kids-appen. I rundturen får du reda på var du hittar inställningarna för föräldrakontroller och hur du rapporterar videor.
Obs! Delvis skapade profiler raderas efter tre dagar.