Een YouTube Kids-profiel maken

Ouders die bij YouTube Kids zijn ingelogd, kunnen voor elk kind in hun huishouden een afzonderlijk profiel maken. Elk profiel heeft eigen weergavevoorkeuren en aanbevelingen, waardoor meerdere kinderen optimaal gebruik kunnen maken van de YouTube Kids-app.

De profielen zijn beschikbaar op elk apparaat waarop de ouder is ingelogd en waarop de YouTube Kids-app is geïnstalleerd. Meer informatie

Een profiel maken

Kinderprofielen zijn alleen toegankelijk binnen de YouTube Kids-app en alleen wanneer een ouder is ingelogd. Je kunt maximaal acht profielen per account toevoegen.

Eerste gebruik van YouTube Kids

1. Open de YouTube Kids-app en volg de instructies op het scherm.
  2. Vul je geboortejaar in als je hierom wordt gevraagd.
  3. Kies of je wilt inloggen bij de app om toegang te krijgen tot meer functies en ouderlijk toezicht.

Als je ervoor kiest in te loggen

1. Als je al een account op je apparaat hebt en je wilt inloggen met dat account, selecteer je het en tik je op Inloggen. Als je nog geen Google-account hebt, kun je er een maken of toevoegen door de instructies te volgen. Nadat je het account hebt toegevoegd, tik je op Inloggen.
  2. Lees de informatie over ouderlijke toestemming voor YouTube Kids. Als je akkoord gaat, tik je op Klaar en vul je je wachtwoord in.
  3. Stel een profiel in voor je kind. We proberen de app af te stemmen op de leeftijd van je kind. Als je de geboortemaand opgeeft, kunnen we de app beter laten aansluiten op de leeftijd van je kind. Alleen jij en je kind kunnen deze informatie bekijken.
  4. Selecteer een contentniveau voor je kind.
    • ​Peuters (4 jaar en jonger)
    • Jongere kinderen (5-8 jaar)
    • Oudere kinderen (9-12 jaar)
    • Zelf content goedkeuren
      • Bij de contentinstelling Peuters (4 jaar en jonger) zijn alleen video's beschikbaar die creativiteit, spelen, leren en ontdekken stimuleren. De zoekresultaten in Peuters zijn beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 4 jaar en jonger. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor peuters, maar niet alle video's zijn handmatig beoordeeld. Als je een ongeschikte video vindt die we over het hoofd hebben gezien, kun je deze blokkeren of melden voor een snelle beoordeling. Meer informatie
      • Bij de contentinstelling Jongere kinderen (5-8 jaar) kunnen kinderen onder meer liedjes, tekenfilms en knutselactiviteiten zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor jonge kinderen, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content voor kinderen van 8 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitzetten, kun je dit doen via de instellingen voor ouderlijk toezicht. Meer informatie
      • Bij de contentinstelling Oudere kinderen (9-12 jaar) kunnen kinderen extra video's over onder meer muziek, games en wetenschap zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet-gezinsvriendelijk is, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 12 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitzetten, kun je dit doen via de instellingen voor ouderlijk toezicht. Meer informatie
      • Bij de contentinstelling Zelf content goedkeuren kan je kind alleen video's, kanalen of collecties bekijken die jij hebt goedgekeurd. Collecties zijn groepen video's en kanalen met een bepaald onderwerp, zoals wetenschap of muziek. Met deze instelling kan je kind geen video's zoeken.
  5. Je krijgt nu een rondleiding langs de functies voor ouders van de YouTube Kids-app. Hierin ontdek je waar je de instellingen voor ouderlijk toezicht vindt en hoe je ongeschikte video's blokkeert en meldt.
  6. Je kind kan nu YouTube Kids gebruiken. Selecteer het profiel van het kind dat de app gebruikt en ga ermee aan de slag. Je kunt je opties voor ouderlijk toezicht op elk gewenst aanpassen bij Instellingen .

Als je ervoor kiest door te gaan zonder in te loggen

1. Kies het gewenste contentniveau. Deze belangrijke keuze bepaalt welke video's in de app beschikbaar zijn.
    • Peuters (4 jaar en jonger)
    • Jongere kinderen (5-8 jaar)
    • Oudere kinderen (9-12 jaar)
    • Zelf content goedkeuren
      • Bij de contentinstelling Peuters (4 jaar en jonger) zijn alleen video's beschikbaar die creativiteit, spelen, leren en ontdekken stimuleren. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor peuters en kleuters, maar niet alle video's zijn handmatig beoordeeld. Als je een ongeschikte video vindt die we over het hoofd hebben gezien, kun je deze blokkeren of melden voor een snelle beoordeling. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten in Peuters beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 4 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitzetten, kun je dit doen via de instellingen voor ouderlijk toezicht. Meer informatie
      • Bij de contentinstelling Jongere kinderen (5-8 jaar) kunnen kinderen onder andere liedjes, tekenfilms en knutselactiviteiten zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor jonge kinderen, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content voor kinderen van 8 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitzetten, kun je dit doen via de instellingen voor ouderlijk toezicht. Meer informatie
      • Bij de contentinstelling Oudere kinderen (9-12 jaar) kunnen kinderen extra video's over onder andere muziek, games en wetenschap zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet-gezinsvriendelijk is, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 12 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitzetten, kun je dit doen via de instellingen voor ouders. Meer informatie
      • Als je Zelf content goedkeuren kiest, wordt je gevraagd om in te loggen. Bij deze instelling kan je kind alleen video's, kanalen of collecties bekijken die jij hebt goedgekeurd. Collecties zijn groepen video's en kanalen met een bepaald onderwerp, zoals wetenschap of muziek. Met deze instelling kan je kind geen video's zoeken. Content zelf goedkeuren kan alleen in de mobiele YouTube Kids-app, niet via YouTube Kids op je tv of computer.
  2. Je kunt ook inloggen voor aanvullende functies voor ouderlijk toezicht (de modus 'Alleen goedgekeurde content' en de mogelijkheid om video's en kanalen te blokkeren).
  3. Je krijgt nu een rondleiding langs de functies voor ouders van de YouTube Kids-app. Hierin ontdek je waar je de instellingen voor ouderlijk toezicht vindt en hoe je ongeschikte video's meldt.
  4. Lees de Informatie voor ouders. Selecteer 'Ik ga akkoord' als je akkoord gaat.
  5. Je kind kan nu YouTube Kids gebruiken. Je kunt op elk gewenst moment teruggaan naar Instellingen om je opties voor ouderlijk toezicht te wijzigen of inloggen voor nog meer opties.

Nog niet ingelogd bij YouTube Kids (of wel ingelogd bij YouTube Kids, maar nog geen profiel gemaakt)

1. Open de YouTube Kids-app en tik linksboven op de profielkiezer.
  2. Je ziet een dialoogvenster waarin je wordt gevraagd een profiel te maken. Tik op Aan de slag.
  3. Voer je geboortejaar in.
  4. Selecteer het Google-account waarmee je een profiel maakt.
  5. Als er geen toestemming is geregistreerd voor je account, zie je een formulier voor ouderlijke toestemming. Lees het, tik op Gereed als je akkoord gaat en voer je wachtwoord in. Als er wel toestemming is geregistreerd voor je account, voer je gewoon je wachtwoord in om je identiteit te bevestigen.
  6. Voer de voornaam (of roepnaam), leeftijd en geboortemaand (optioneel) van je kind in om een profiel te maken. Alleen jij en je kind kunnen deze informatie bekijken.
  7. Bekijk vervolgens in een korte video of lees hoe video's in de app worden geselecteerd en welke opties voor jou als ouder beschikbaar zijn.
  8. Selecteer een contentniveau voor je kind. Deze belangrijke keuze bepaalt welke video's voor je kind beschikbaar zijn in de app. Je kunt kiezen uit 4 contentinstellingen:
    • Peuters (4 jaar en jonger)
    • Jongere kinderen (5-8 jaar)
    • Oudere kinderen (9-12 jaar)
    • Zelf content goedkeuren
      • Bij de contentinstelling Peuters (4 jaar en jonger) zijn alleen video's beschikbaar die creativiteit, spelen, leren en ontdekken stimuleren. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor peuters en kleuters, maar niet alle video's zijn handmatig beoordeeld. Als je een ongeschikte video vindt die we over het hoofd hebben gezien, kun je deze blokkeren of melden voor een snelle beoordeling. Meer informatie
      • Bij de contentinstelling Jongere kinderen (5-8 jaar) kunnen kinderen onder meer liedjes, tekenfilms en knutselactiviteiten zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor jonge kinderen, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content voor kinderen van 8 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitzetten, kun je dit doen via de instellingen voor ouderlijk toezicht. Meer informatie
      • Bij de contentinstelling Oudere kinderen (9-12 jaar) kunnen kinderen extra video's over onder meer muziek, games en wetenschap zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet-gezinsvriendelijk is, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 12 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitzetten, kun je dit doen via de instellingen voor ouders. Meer informatie
      • Bij de contentinstelling Zelf content goedkeuren kan je kind alleen video's, kanalen of collecties bekijken die jij hebt goedgekeurd. Collecties zijn groepen video's en kanalen met een bepaald onderwerp, zoals wetenschap of muziek. Met deze instelling kan je kind geen video's zoeken.
  9. Het profiel van je kind is gemaakt.

• Tik op Toevoegen als je nog een profiel wilt maken.
    • Tik op de pijl-rechts om verder te gaan.
  10. Je krijgt nu een rondleiding langs de functies voor ouders van de YouTube Kids-app. Hierin ontdek je waar je de instellingen voor ouderlijk toezicht vindt en hoe je ongeschikte video's meldt.
Opmerking: Gedeeltelijk gemaakte profielen worden na 3 dagen verwijderd.