Een YouTube Kids-profiel maken

Ouders die bij YouTube Kids zijn ingelogd, kunnen voor elk van hun kinderen een apart profiel maken. Elk profiel heeft eigen weergavevoorkeuren en aanbevelingen, waardoor meerdere kinderen optimaal gebruik kunnen maken van de YouTube Kids-app.

Deze profielen zijn beschikbaar op elk apparaat waarop de ouder is ingelogd en waarop de YouTube Kids-app is geïnstalleerd. Meer informatie.

Een profiel maken

Kinderprofielen zijn alleen toegankelijk binnen de YouTube Kids-app en alleen wanneer een ouder is ingelogd. Je kunt maximaal acht profielen per account toevoegen.

Eerste gebruik van YouTube Kids

1. Open de YouTube Kids-app en voer het jaar in waarin jij (de ouder) bent geboren.
  2. Selecteer je account of tik op Account toevoegen.
  3. Als er geen toestemming is geregistreerd voor je account, zie je een formulier voor ouderlijke toestemming. Lees het formulier, voer het wachtwoord van je Google-account in en tik op Volgende om akkoord te gaan.
  4. Je ziet een scherm met informatie over het blokkeren en melden van content. Tik op de pijl naar rechts .
  5. Voer de voornaam (of bijnaam) en de geboortemaand en het geboortejaar van je kind in om een profiel te maken.
    • Selecteer onder aan het scherm een avatar voor je kind en tik vervolgens op de pijl naar rechts .
    • Selecteer Zoeken aan of Zoeken uit.
  6. Het profiel van je kind is gemaakt.
    • Tik op Toevoegen om nog een profiel te maken.
    • Tik op de pijl naar rechts om verder te gaan.
  7. Selecteer het profiel van het kind dat de app gebruikt.

Al ingelogd bij YouTube Kids

1. Open de YouTube Kids-app en tik op de profielkiezer in de linkerbovenhoek.
  2. Er verschijnt een dialoogvenster waarin je wordt gevraagd een profiel te maken. Tik op Doorgaan.
  3. Voer je toegangscode in.
  4. Als er geen toestemming is geregistreerd voor je account, zie je een formulier voor ouderlijke toestemming. Lees het formulier, voer het wachtwoord van je Google-account in en tik op Volgende om akkoord te gaan.
  5. Je ziet een scherm met informatie over het blokkeren en melden van content. Tik op de pijl naar rechts .
  6. Voer de voornaam (of bijnaam) en de geboortemaand en het geboortejaar van je kind in om een profiel te maken.
    • Selecteer onder aan het scherm een avatar voor je kind en tik vervolgens op de pijl naar rechts .
    • Selecteer Zoeken aan of Zoeken uit
  7. Het profiel van je kind is gemaakt.
    • Tik op Toevoegen om nog een profiel te maken.
    • Tik op de pijl naar rechts om verder te gaan.
  8. Selecteer het profiel van het kind dat de app gebruikt.

Niet ingelogd bij YouTube Kids

1. Open de YouTube Kids-app. Er verschijnt een dialoogvenster waarin de ouder wordt gevraagd een profiel te maken.
    • Zie je dit venster niet? Zoek de profielkiezer in de linkerbovenhoek van de homepage. Tik op de kiezer om een profiel te maken.
  2. Tik op Maken.
  3. Voer je toegangscode in en log in bij YouTube Kids.
  4. Als er geen toestemming is geregistreerd voor je account, zie je een formulier voor ouderlijke toestemming. Lees het formulier, voer het wachtwoord van je Google-account in en tik op Volgende om akkoord te gaan.
  5. Je ziet een scherm met informatie over het blokkeren en melden van content. Tik op de pijl naar rechts .
  6. Voer de voornaam (of bijnaam) en de geboortemaand en het geboortejaar van je kind in om een profiel te maken.
    • Selecteer onder aan het scherm een avatar voor je kind en tik vervolgens op de pijl naar rechts .
    • Selecteer het contentniveau voor je kind en tik vervolgens op de pijl.
    • Selecteer Zoeken aan of Zoeken uit.
  7.  Het profiel van je kind is gemaakt.
    • Tik op Toevoegen om nog een profiel te maken.
    • Tik op de pijl naar rechts om verder te gaan.
  8. Selecteer het profiel van het kind dat de app gebruikt.

Gedeeltelijk gemaakte profielen worden na drie dagen verwijderd.