Een YouTube Kids-profiel maken

Ouders die bij YouTube Kids zijn ingelogd, kunnen voor elk van hun kinderen een afzonderlijk profiel maken. Elk profiel heeft eigen weergavevoorkeuren en aanbevelingen, waardoor meerdere kinderen optimaal gebruik kunnen maken van de YouTube Kids-app.

Deze profielen zijn beschikbaar op elk apparaat waarop de ouder is ingelogd en waarop de YouTube Kids-app is geïnstalleerd. Meer informatie.

Een profiel maken

Kinderprofielen zijn alleen toegankelijk binnen de YouTube Kids-app en alleen wanneer een ouder is ingelogd. Je kunt maximaal acht profielen per account toevoegen.

Eerste gebruik van YouTube Kids

1. Open de YouTube Kids-app en volg de aanwijzingen op het scherm.
  2. Voer je geboortejaar in wanneer hierom wordt gevraagd.
  3. Kies of je wilt inloggen bij de app om toegang te krijgen tot meer functies en ouderlijk toezicht.

Als je ervoor kiest in te loggen

1. Als je al een account op je apparaat hebt en je wilt inloggen met dat account, selecteer je het en tik je op Inloggen. Als je op je apparaat nog geen Google-account hebt dat je wilt gebruiken, kun je er een maken of toevoegen door de aanwijzingen te volgen. Tik nadat je het account hebt toegevoegd op Inloggen.
  2. Lees de informatie over ouderlijke toestemming van YouTube Kids. Tik als je akkoord gaat op Gereed en voer je wachtwoord in.
  3. Stel een profiel in voor je kind. We proberen de app af te stemmen op de leeftijd van je kind. Wanneer je de geboortemaand opgeeft, kunnen we de app beter laten aansluiten op de leeftijd van je kind. Alleen jij en je kind zien deze informatie.
  4. Selecteer een contentniveau voor je kind.
    • ​Peuters/kleuters (4 jaar en jonger)
    • Jonger (5-7 jaar)
    • Ouder (8-12 jaar)
    • Zelf content goedkeuren
      • Bij de contentinstelling Peuters/kleuters zijn alleen video's beschikbaar die creativiteit, spelen, leren en ontdekken stimuleren. De zoekresultaten zijn beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 4 jaar en jonger. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor peuters/kleuters, maar niet alle video's zijn handmatig beoordeeld. Als je een ongeschikte video vindt die we over het hoofd hebben gezien, kun je deze blokkeren of markeren voor een snelle beoordeling.
      • Bij de contentinstelling Jonger (5-7 jaar) kunnen kinderen liedjes, tekenfilms, knutselactiviteiten en meer zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor jonge kinderen, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content voor kinderen van 7 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitschakelen, kun je dit doen via de instellingen voor ouders. Meer informatie
      • Bij de contentinstelling Ouder (8-12 jaar) kunnen kinderen extra video's over muziek, games, wetenschap en meer zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor jonge kinderen, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 12 jaar en jonger. Opmerking: Als je de zoekfunctie wilt uitschakelen, kun je dit doen via de instellingen voor ouders. Meer informatie
      • Met Alleen goedgekeurde content kan je kind alleen video's, kanalen of collecties bekijken die jij hebt goedgekeurd. Collecties zijn groepen video's en kanalen met een bepaald onderwerp, zoals wetenschap of muziek. Met deze instelling kan je kind geen video's zoeken.
  5. Je krijgt nu een rondleiding langs de functies voor ouderlijk toezicht van de YouTube Kids-app. Hierin laten we zien waar je de instellingen voor ouderlijk toezicht kunt vinden en hoe je video's kunt blokkeren en melden.
  6. Je kind kan nu YouTube Kids gebruiken. Selecteer het profiel van het kind dat de app gebruikt en ga ermee aan de slag. Je kunt op elk gewenst moment terugkeren naar Instellingen om je opties voor ouderlijk toezicht te wijzigen.

Als je ervoor kiest door te gaan zonder in te loggen

1. Kies het gewenste contentniveau. Deze belangrijke keuze bepaalt welke video's in de app beschikbaar zijn.
    • Peuters/kleuters (4 jaar en jonger)
    • Jonger (5-7 jaar)
    • Ouder (8-12 jaar)
    • Zelf content goedkeuren
      • Bij de contentinstelling Peuters/kleuters zijn alleen video's beschikbaar die creativiteit, spelen, leren en ontdekken stimuleren.  Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor peuters/kleuters, maar niet alle video's zijn handmatig beoordeeld. Als je een ongeschikte video vindt die we over het hoofd hebben gezien, kun je deze blokkeren of markeren voor een snelle beoordeling.  Bij deze instelling zijn de zoekresultaten voor Peuters/kleuters beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 4 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitschakelen, kun je dit doen via de instellingen voor ouders. Meer informatie
      • Bij de contentinstelling Jonger (5-7 jaar) kunnen kinderen liedjes, tekenfilms, knutselactiviteiten en meer zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor jonge kinderen, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content voor kinderen van 7 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitschakelen, kun je dit doen via de instellingen voor ouders. Meer informatie
      • Bij de contentinstelling Ouder (8-12 jaar) kunnen kinderen extra video's over muziek, games, wetenschap en meer zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet-gezinsvriendelijk is, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 12 jaar en jonger. Opmerking: Als je de zoekfunctie wilt uitschakelen, kun je dit doen via de instellingen voor ouders. Meer informatie
      • Als je Zelf content goedkeuren kiest, wordt je gevraagd om in te loggen. Als je dit doet, kan je kind alleen video's, kanalen of collecties bekijken die jij hebt goedgekeurd. Collecties zijn groepen video's en kanalen met een bepaald onderwerp, zoals wetenschap of muziek. Met deze instelling kan je kind geen video's zoeken. Als je YouTube Kids op je tv of op je computer gebruikt, moet je de YouTube Kids-app voor mobiele apparaten downloaden om zelf content goed te keuren.
  2. Je kunt ook inloggen voor aanvullende functies voor ouderlijk toezicht (modus Alleen goedgekeurde content en mogelijkheid om video's en kanalen te blokkeren).
  3. Je krijgt nu een rondleiding langs de functies voor ouderlijk toezicht van de YouTube Kids-app. Hierin laten we zien waar je de instellingen voor ouderlijk toezicht kunt vinden en hoe je video's kunt melden.
  4. Lees de kennisgeving aan ouders. Selecteer 'Ik ga akkoord' als je akkoord gaat.
  5. Je kind kan nu YouTube Kids gebruiken. Je kunt op elk gewenst moment terugkeren naar Instellingen om je opties voor ouderlijk toezicht te wijzigen of in te loggen voor nog meer opties.

Nog niet ingelogd bij YouTube Kids (of wel ingelogd bij YouTube Kids, maar nog geen profiel gemaakt)

1. Open de YouTube Kids-app en tik linksboven op de profielkiezer.
  2. Er verschijnt een dialoogvenster waarin je wordt gevraagd een profiel te maken. Tik op Aan de slag.
  3. Voer je geboortejaar in.
  4. Selecteer het Google-account waarmee je een profiel maakt.
  5. Als er geen toestemming is geregistreerd voor je account, zie je een formulier voor ouderlijke toestemming. Lees het, tik op Gereed als je akkoord gaat en voer je wachtwoord in. Als er wel toestemming is geregistreerd voor je account, voer je gewoon je wachtwoord in om je identiteit te bevestigen.
  6. Voer de voornaam (of roepnaam), leeftijd en geboortemaand (optioneel) van je kind in om een profiel te maken. Alleen jij en je kind zien deze informatie.
  7. Bekijk vervolgens in een korte video of lees hoe video's in de app worden geselecteerd en welke opties voor jou als ouder beschikbaar zijn.
  8. Selecteer een contentniveau voor je kind. Deze belangrijke keuze bepaalt welke video's voor je kind beschikbaar zijn in de app. Je kunt kiezen uit vier contentinstellingen:
    • Peuters/kleuters (4 jaar en jonger)
    • Jonger (5-7 jaar)
    • Ouder (8-12 jaar)
    • Zelf content goedkeuren
      • Bij de contentinstelling Peuters/kleuters zijn alleen video's beschikbaar die creativiteit, spelen, leren en ontdekken stimuleren. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor peuters/kleuters, maar niet alle video's zijn handmatig beoordeeld. Als je een ongeschikte video vindt die we over het hoofd hebben gezien, kun je deze blokkeren of markeren voor een snelle beoordeling.
      • Bij de contentinstelling Jonger (5-7 jaar) kunnen kinderen liedjes, tekenfilms, knutselactiviteiten en meer zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor jonge kinderen, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content voor kinderen van 7 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitschakelen, kun je dit doen via de instellingen voor ouders. Meer informatie
      • Met de contentinstelling Ouder (8-12 jaar) kunnen kinderen extra video's over muziek, games, wetenschap en meer zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor jonge kinderen, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 12 jaar en jonger. Opmerking: Als je de zoekfunctie wilt uitschakelen, kun je dit doen via de instellingen voor ouders. Meer informatie
      • Met Alleen goedgekeurde content kan je kind alleen video's, kanalen of collecties bekijken die jij hebt goedgekeurd. Collecties zijn groepen video's en kanalen met een bepaald onderwerp, zoals wetenschap of muziek. Met deze instelling kan je kind geen video's zoeken.
  9. Het profiel van je kind is gemaakt.

• Tik op toevoegen als je nog een profiel wilt maken.
    • Tik op de pijl naar rechts om verder te gaan.
  10. Je krijgt nu een rondleiding langs de functies voor ouderlijk toezicht van de YouTube Kids-app. Hierin laten we zien waar je de instellingen voor ouderlijk toezicht kunt vinden en hoe je video's kunt melden.
  11. Selecteer het profiel van het kind dat de app gebruikt en tik op AAN DE SLAG.

Gedeeltelijk gemaakte profielen worden na drie dagen verwijderd.