YouTube Kids ‑profiilin luominen

YouTube Kidsiin kirjautunut vanhempi voi luoda oman profiilin kullekin kotitaloudessaan asuvalle lapselle. Katseluasetukset ja suositukset ovat profiilikohtaisia, joten jokainen lapsi voi käyttää YouTube Kids ‑sovellusta itselleen sopivalla tavalla.

Profiileja voi käyttää kaikilla laitteilla, joihin vanhempi on kirjautunut sisään ja joihin on asennettu YouTube Kids ‑sovellus. Katso lisätietoja

Profiilin luominen

Lasten profiilit ovat käytettävissä vain YouTube Kids ‑sovelluksessa ja vain silloin, kun vanhempi on kirjautunut sisään. Yhdelle tilille voi luoda kahdeksan profiilia.

YouTube Kidsin käytön aloittaminen

1. Avaa YouTube Kids ‑sovellus ja seuraa näytön ohjeita.
  2. Ilmoita kysyttäessä syntymävuotesi.
  3. Valitse, haluatko kirjautua sovellukseen. Jos kirjaudut, saat käyttöösi enemmän ominaisuuksia ja lapsilukkoasetuksia.

Jos kirjaudut

1. Jos laitteellasi on jo tili, jolla haluat kirjautua sisään, valitse tili ja napauta Kirjaudu sisään. Jos laitteellasi ei vielä ole Google-tiliä, jota haluat käyttää, lisää tai luo Google-tili näytölle tulevien ohjeiden mukaan. Kun olet lisännyt tilisi, napauta Kirjaudu sisään.
  2. Lue YouTube Kidsin vanhempien suostumus. Jos hyväksyt sen, napauta Valmis ja lisää salasanasi.
  3. Luo lapsellesi profiili. Pyrimme yksilöimään sovelluksen lapsesi iän mukaan. Kun ilmoitat syntymäkuukauden, sovellus käyttää sitä käyttökokemuksen kohdistamiseen tarkemmin lapsen ikään sopivaksi. Vain sinä ja lapsesi näette tämän tiedon.
  4. Valitse lapsellesi sopiva sisältövaihtoehto.
    • ​Alle esikouluikäiset (enintään 4-vuotiaat)
    • Nuoremmat lapset (5–7-vuotiaat)
    • Vanhemmat lapset (8–12-vuotiaat)
    • Hyväksy sisältö itse
      • Alle esikouluikäiset ‑sisältöasetuksen (enintään 4-vuotiaat) videoissa korostuvat luovuus, leikkisyys, oppiminen ja tutkiminen. Hakutuloksissa näytetään vain 4-vuotiaille ja sitä nuoremmille suositeltua sisältöä. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken alle kouluikäisille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä se tai ilmoita meille, niin tarkastamme sen pian.
      • Nuoremmat lapset ‑sisältöasetuksella (5–7-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla lauluja, piirrettyjä, askarteluvideoita ja muuta sen kaltaista sisältöä. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken nuoremmille lapsille sopimattoman sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 7-vuotiaille tarkoitettua sisältöä. Jos haluat poistaa haun kokonaan käytöstä, katso ohjeet lapsilukkoasetuksista. Katso lisätietoja
      • Vanhemmat lapset ‑sisältöasetuksella (8–12-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla enemmän sisältöä, kuten musiikkivideoita ja peli- ja tiedeaiheisia videoita. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken aikuisille tarkoitetun sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 12-vuotiaille suositeltua sisältöä. Voit poistaa haun kokonaan käytöstä rekisteröitymisen jälkeen lapsilukkoasetuksista. Katso lisätietoja
      • Hyväksy sisältö itse ‑asetuksella lapsesi voi katsoa vain sinun hyväksymiäsi videoita, kanavia tai kokoelmia. Kokoelmat ovat tiettyjen aiheiden (kuten tiede tai musiikki) mukaan ryhmiteltyjä videoita ja kanavia. Tällä asetuksella lapsesi ei voi hakea sisältöä.
  5. Seuraavaksi sinulle näytetään vanhemmille tarkoitettu YouTube Kids ‑sovelluksen esittely. Siinä kerrotaan, mistä lapsilukkoasetukset löytyvät, miten videoita voi estää ja miten niistä voi tehdä ilmoituksia.
  6. Nyt lapsesi voi käyttää YouTube Kidsiä. Valitse ensin sovellusta käyttävän lapsen profiili. Voit muuttaa lapsilukkoasetuksia milloin tahansa asetuksista .

Jos jatkat ilman kirjautumista

1. Valitse haluamasi sisältövaihtoehto. Valintasi on tärkeä, sillä se vaikuttaa videoiden saatavuuteen sovelluksessa.
    • Alle esikouluikäiset (enintään 4-vuotiaat)
    • Nuoremmat lapset (5–7-vuotiaat)
    • Vanhemmat lapset (8–12-vuotiaat)
    • Hyväksy sisältö itse
      • Alle esikouluikäiset ‑sisältöasetuksen (enintään 4-vuotiaat) videoissa korostuvat luovuus, leikkisyys, oppiminen ja tutkiminen.  Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken alle kouluikäisille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä se tai ilmoita meille, niin tarkastamme sen pian.  Hakutuloksissa näytetään vain 4-vuotiaille ja sitä nuoremmille suositeltua sisältöä. Jos haluat poistaa haun kokonaan käytöstä, katso ohjeet lapsilukkoasetuksista. Katso lisätietoja
      • Nuoremmat lapset ‑sisältöasetuksella (5–7-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla lauluja, piirrettyjä, askarteluvideoita ja muuta sen kaltaista sisältöä. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken nuoremmille lapsille sopimattoman sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 7-vuotiaille tarkoitettua sisältöä. Jos haluat poistaa haun kokonaan käytöstä, katso ohjeet lapsilukkoasetuksista. Katso lisätietoja
      • Vanhemmat lapset ‑sisältöasetuksella (8–12-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla enemmän sisältöä, kuten musiikkivideoita ja peli- ja tiedeaiheisia videoita. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken aikuisille tarkoitetun sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 12-vuotiaille suositeltua sisältöä. Voit poistaa haun kokonaan käytöstä rekisteröitymisen jälkeen lapsilukkoasetuksista. Katso lisätietoja
      • Jos valitset vaihtoehdon Hyväksy sisältö itse, sinua pyydetään kirjautumaan sisään. Tällä asetuksella lapsesi voi katsoa vain sinun hyväksymiäsi videoita, kanavia tai kokoelmia. Kokoelmat ovat tiettyjen aiheiden (kuten tiede tai musiikki) mukaan ryhmiteltyjä videoita ja kanavia. Tällä asetuksella lapsesi ei voi hakea sisältöä. Jos käytät YouTube Kidsiä TV:ssä tai tietokoneella, sinun on ladattava YouTube Kids ‑mobiilisovellus voidaksesi hyväksyä sisältöä itse.
  2. Jos kirjaudut sisään, saat käyttöösi enemmän lapsilukkoasetuksia (Vain hyväksytty sisältö ‑tila ja mahdollisuus estää videoita ja kanavia).
  3. Seuraavaksi sinulle näytetään vanhemmille tarkoitettu YouTube Kids ‑sovelluksen esittely. Siinä kerrotaan, mistä lapsilukkoasetukset löytyvät ja miten videoista voi tehdä ilmoituksia.
  4. Lue Ilmoitus vanhemmille. Jos hyväksyt sen, valitse Hyväksyn.
  5. Nyt lapsesi voi käyttää YouTube Kidsiä. Voit muuttaa lapsilukkoasetuksia milloin tahansa asetuksista  tai kirjautua sisään, niin saat käyttöösi enemmän asetuksia ja valintoja.

Jos et ole vielä kirjautunut YouTube Kidsiin (tai olet kirjautunut YouTube Kidsiin mutta et ole vielä luonut profiilia)

1. Avaa YouTube Kids ‑sovellus ja napauta sitten profiilin valitsinta vasemmasta yläkulmasta.
  2. Näet valintaikkunan, jossa sinua kehotetaan luomaan profiili. Valitse Aloita.
  3. Ilmoita syntymävuotesi.
  4. Valitse Google-tili, jolla luot profiilin.
  5. Jos tilillesi ei ole rekisteröity suostumusta, näet vanhemman suostumuslomakkeen. Lue se, ja jos hyväksyt sen, napauta Valmis ja lisää salasanasi. Jos tilillesi on rekisteröity suostumus, vahvista henkilöllisyytesi kirjoittamalla salasanasi.
  6. Lisää lapsen etunimi (tai lempinimi) ja ilmoita hänen ikänsä ja syntymäkuukautensa (ei pakollinen) profiilin luomista varten. Vain sinä ja lapsesi näette tämän tiedon.
  7. Katso seuraavaksi lyhyt video tai lue sovelluksen videoiden valintatavoista ja vanhempien vaihtoehdoista.
  8. Valitse lapsellesi sopiva sisältövaihtoehto. Valintasi on tärkeä, sillä se vaikuttaa videoiden saatavuuteen sovelluksessa. Valittavana on neljä sisältöasetusta:
    • Alle esikouluikäiset (enintään 4-vuotiaat)
    • Nuoremmat lapset (5–7-vuotiaat)
    • Vanhemmat lapset (8–12-vuotiaat)
    • Hyväksy sisältö itse
      • Alle esikouluikäiset ‑sisältöasetuksen (enintään 4-vuotiaat) videoissa korostuvat luovuus, leikkisyys, oppiminen ja tutkiminen. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken alle kouluikäisille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä se tai ilmoita meille, niin tarkastamme sen pian.
      • Nuoremmat lapset ‑sisältöasetuksella (5–7-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla lauluja, piirrettyjä, askarteluvideoita ja muuta sen kaltaista sisältöä. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken nuoremmille lapsille sopimattoman sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 7-vuotiaille tarkoitettua sisältöä. Jos haluat poistaa haun kokonaan käytöstä, katso ohjeet lapsilukkoasetuksista. Katso lisätietoja
      • Vanhemmat lapset ‑sisältöasetuksella (8–12-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla enemmän sisältöä, kuten musiikkivideoita ja peli- ja tiedeaiheisia videoita. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken aikuisille tarkoitetun sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 12-vuotiaille suositeltua sisältöä. Voit poistaa haun kokonaan käytöstä rekisteröitymisen jälkeen lapsilukkoasetuksista. Katso lisätietoja.
      • Hyväksy sisältö itse ‑asetuksella lapsesi voi katsoa vain sinun hyväksymiäsi videoita, kanavia tai kokoelmia. Kokoelmat ovat tiettyjen aiheiden (kuten tiede tai musiikki) mukaan ryhmiteltyjä videoita ja kanavia. Tällä asetuksella lapsesi ei voi hakea sisältöä.
  9. Lapsesi profiili on luotu.

• Luo toinen profiili napauttamalla Lisää .
    • Siirry eteenpäin napauttamalla oikealle osoittavaa nuolta .
  10. Seuraavaksi sinulle näytetään vanhemmille tarkoitettu YouTube Kids ‑sovelluksen esittely. Siinä kerrotaan, mistä lapsilukkoasetukset löytyvät ja miten videoista voi tehdä ilmoituksia,
  11. Valitse sovellusta käyttävän lapsen profiili ja napauta ALOITETAAN.

Huomaa, että osittain luodut profiilit poistetaan kolmen päivän kuluttua.