YouTube Kids ‑profiilin luominen

YouTube Kidsiin kirjautunut vanhempi voi luoda oman profiilin kullekin kotitaloudessaan asuvalle lapselle. Katseluasetukset ja suositukset ovat profiilikohtaisia, joten jokainen lapsi voi käyttää YouTube Kids ‑sovellusta itselleen sopivalla tavalla.

Profiileja voi käyttää kaikilla laitteilla, joihin vanhempi on kirjautunut sisään ja joihin on asennettu YouTube Kids ‑sovellus. Lue lisää.

Profiilin luominen

Lasten profiilit ovat käytettävissä vain YouTube Kids ‑sovelluksessa ja vain silloin, kun vanhempi on kirjautunut sisään. Yhdelle tilille voi luoda kahdeksan profiilia.

YouTube Kidsin käytön aloittaminen

1. Avaa YouTube Kids ‑sovellus ja seuraa näytön ohjeita.
  2. Lisää pyydettäessä syntymävuotesi.
  3. Valitse, haluatko kirjautua sovellukseen. Jos kirjaudut, saat käyttöösi enemmän ominaisuuksia ja lapsilukkoasetuksia.

Jos kirjaudut

1. Jos laitteellasi on jo tili, jolla haluat kirjautua sisään, valitse tili ja napauta Kirjaudu sisään. Jos sinulla ei vielä ole Google-tiliä, lisää tai luo Google-tili seuraamalla ohjeita. Kun olet lisännyt tilisi, napauta Kirjaudu sisään.
  2. Lue YouTube Kidsin vanhemman suostumuksen tiedot. Jos hyväksyt sen, napauta Valmis ja lisää salasanasi.
  3. Luo lapsellesi profiili. Pyrimme yksilöimään sovelluksen lapsesi iän mukaan. Kun ilmoitat syntymäkuukauden, sovellus käyttää sitä käyttökokemuksen kohdistamiseen tarkemmin lapsen ikään sopivaksi. Tieto näkyy vain sinulle ja lapsellesi.
  4. Valitse lapsellesi sopiva sisältövaihtoehto.
    • ​Päiväkoti-ikäiset (enintään 4-vuotiaat)
    • Esikouluikäiset (5–8-vuotiaat)
    • Kouluikäiset (9–12-vuotiaat)
    • Hyväksy sisältö itse
      • Päiväkoti-ikäiset‑sisältöasetuksen (enintään 4-vuotiaat) videoissa korostuvat luovuus, leikkisyys, oppiminen ja tutkiminen. Hakutuloksissa näkyy vain 4-vuotiaille ja sitä nuoremmille suositeltua sisältöä. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken päiväkoti-ikäisille lapsille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkistettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä video tai ilmoita siitä meille, niin tarkastamme sen pian. Lue lisää.
      • Esikouluikäiset-sisältöasetuksella (5–8-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla lauluja, piirrettyjä, askarteluvideoita ja muuta vastaavaa sisältöä. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken nuoremmille lapsille sopimattoman sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 8-vuotiaille tarkoitettua sisältöä. Voit halutessasi ottaa hakutoiminnon pois päältä seuraamalla lapsilukkoasetuksen ohjeita. Lue lisää.
      • Kouluikäiset-sisältöasetuksella (9–12-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla enemmän sisältöä, kuten musiikkivideoita sekä peli- ja tiedeaiheisia videoita. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken aikuisille tarkoitetun sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 12-vuotiaille suositeltua sisältöä. Voit halutessasi ottaa hakutoiminnon pois päältä lapsilukkoasetuksista, kun olet kirjautunut. Lue lisää.
      • Hyväksy sisältö itse ‑asetuksella lapsesi voi katsoa vain sinun hyväksymiäsi videoita, kanavia tai kokoelmia. Kokoelmat ovat tiettyjen aiheiden (kuten tiede tai musiikki) mukaan ryhmiteltyjä videoita ja kanavia. Tällä asetuksella lapsesi ei voi hakea sisältöä.
  5. Seuraavaksi sinulle näytetään vanhemmille tarkoitettu YouTube Kids ‑sovelluksen esittely. Siinä kerrotaan, mistä lapsilukkoasetukset löytyvät, miten videoita estetään ja miten niistä voi tehdä ilmoituksia.
  6. Nyt lapsesi voi käyttää YouTube Kidsiä. Valitse ensin sovellusta käyttävän lapsen profiili. Voit muuttaa lapsilukkoasetuksia milloin tahansa asetuksista .

Jos jatkat ilman kirjautumista

1. Valitse haluamasi sisältövaihtoehto. Valintasi on tärkeä, sillä se vaikuttaa videoiden saatavuuteen sovelluksessa.
    • Päiväkoti-ikäiset (enintään 4-vuotiaat)
    • esikouluikäiset (5–8-vuotiaat)
    • Kouluikäiset (9–12-vuotiaat)
    • Hyväksy sisältö itse
      • Päiväkoti-ikäiset‑sisältöasetuksen (enintään 4-vuotiaat) videoissa korostuvat luovuus, leikkisyys, oppiminen ja tutkiminen. Järjestelmämme pyrkivät seulomaan pois kaiken tämän ikäisille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä video tai ilmoita siitä meille, niin tarkastamme sen pian. Hakutuloksissa näytetään vain 4-vuotiaille ja sitä nuoremmille suositeltua sisältöä. Voit halutessasi ottaa hakutoiminnon pois päältä seuraamalla lapsilukkoasetuksen ohjeita. Lue lisää.
      • Esikouluikäiset-sisältöasetuksella (5–8-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla lauluja, piirrettyjä, askarteluvideoita ja muuta vastaavaa sisältöä. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken esikouluikäisille lapsille sopimattoman sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 8-vuotiaille tarkoitettua sisältöä. Voit halutessasi ottaa hakutoiminnon pois päältä seuraamalla lapsilukkoasetuksen ohjeita. Lue lisää.
      • Kouluikäiset-sisältöasetuksella (9–12-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla enemmän sisältöä, kuten musiikkivideoita sekä peli- ja tiedeaiheisia videoita. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken aikuisille tarkoitetun sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 12-vuotiaille suositeltua sisältöä. Voit halutessasi ottaa hakutoiminnon pois päältä lapsilukkoasetuksista, kun olet kirjautunut. Lue lisää.
      • Jos valitset vaihtoehdon Hyväksy sisältö itse, sinua pyydetään kirjautumaan sisään. Tällä asetuksella lapsesi voi katsoa vain sinun hyväksymiäsi videoita, kanavia tai kokoelmia. Kokoelmat ovat tiettyjen aiheiden (kuten tiede tai musiikki) mukaan ryhmiteltyjä videoita ja kanavia. Tällä asetuksella lapsesi ei voi hakea sisältöä. Jos YouTube Kids ‑sovellusta käytetään TV:ssä tai tietokoneella, sinun on ladattava YouTube Kids ‑mobiilisovellus, jotta voit hyväksyä sisältöä itse.
  2. Jos kirjaudut sisään, saat käyttöösi enemmän lapsilukkoasetuksia (Vain hyväksytty sisältö ‑tila ja mahdollisuus estää videoita ja kanavia).
  3. Seuraavaksi sinulle näytetään vanhemmille tarkoitettu YouTube Kids ‑sovelluksen esittely. Siinä kerrotaan, mistä lapsilukkoasetukset löytyvät ja miten videoista voi tehdä ilmoituksia.
  4. Lue Ilmoitus vanhemmille. Jos hyväksyt sen, valitse Hyväksyn.
  5. Nyt lapsesi voi käyttää YouTube Kidsiä. Voit muuttaa lapsilukkoasetuksia milloin tahansa asetuksista tai kirjautua sisään, niin saat käyttöösi enemmän asetuksia ja valintoja.

Jos et ole vielä kirjautunut YouTube Kidsiin (tai olet kirjautunut YouTube Kidsiin mutta et ole vielä luonut profiilia)

1. Avaa YouTube Kids ‑sovellus ja napauta sitten profiilin valitsinta vasemmasta yläkulmasta.
  2. Näet valintaikkunan, jossa sinua kehotetaan luomaan profiili. Valitse Aloita.
  3. Ilmoita syntymävuotesi.
  4. Valitse Google-tili, jolla luot profiilin.
  5. Jos tilillesi ei ole rekisteröity suostumusta, näet vanhemman suostumuslomakkeen. Lue se, ja jos hyväksyt sen, napauta Valmis ja lisää salasanasi. Jos tilillesi on rekisteröity suostumus, vahvista henkilöllisyytesi kirjoittamalla salasanasi.
  6. Lisää lapsen etunimi (tai lempinimi) ja ilmoita hänen ikänsä ja syntymäkuukautensa (ei pakollinen) profiilin luomista varten. Tiedot näkyvät vain sinulle ja lapsellesi.
  7. Katso seuraavaksi lyhyt video tai lue sovelluksen videoiden valintatavoista ja vanhempien vaihtoehdoista.
  8. Valitse lapsellesi sopiva sisältövaihtoehto. Valintasi on tärkeä, sillä se vaikuttaa videoiden saatavuuteen sovelluksessa. Valittavana on neljä sisältöasetusta:
    • Päiväkoti-ikäiset (enintään 4-vuotiaat)
    • esikouluikäiset (5–8-vuotiaat)
    • Kouluikäiset (9–12-vuotiaat)
    • Hyväksy sisältö itse
      • Päiväkoti-ikäiset‑sisältöasetuksen (enintään 4-vuotiaat) videoissa korostuvat luovuus, leikkisyys, oppiminen ja tutkiminen. Järjestelmämme pyrkivät seulomaan pois kaiken tämän ikäisille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä video tai ilmoita siitä meille, niin tarkastamme sen pian. Lue lisää.
      • Esikouluikäiset-sisältöasetuksella (5–8-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla lauluja, piirrettyjä, askarteluvideoita ja muuta vastaavaa sisältöä. Järjestelmämme pyrkivät seulomaan pois kaiken esikouluikäisille lapsille sopimattoman sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 8-vuotiaille tarkoitettua sisältöä. Voit halutessasi ottaa hakutoiminnon pois päältä seuraamalla lapsilukkoasetuksen ohjeita. Lue lisää.
      • Kouluikäiset-sisältöasetuksella (9–12-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla enemmän sisältöä, kuten musiikkivideoita sekä peli- ja tiedeaiheisia videoita. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken aikuisille tarkoitetun sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 12-vuotiaille suositeltua sisältöä. Voit halutessasi ottaa hakutoiminnon pois päältä lapsilukkoasetuksista, kun olet kirjautunut. Lue lisää.
      • Hyväksy sisältö itse ‑asetuksella lapsesi voi katsoa vain sinun hyväksymiäsi videoita, kanavia tai kokoelmia. Kokoelmat ovat tiettyjen aiheiden (kuten tiede tai musiikki) mukaan ryhmiteltyjä videoita ja kanavia. Tällä asetuksella lapsesi ei voi hakea sisältöä.
  9. Lapsesi profiili on luotu.

• Luo toinen profiili napauttamalla Lisää .
    • Siirry eteenpäin napauttamalla oikealle osoittavaa nuolta .
  10. Seuraavaksi näet vanhemmille tarkoitetun YouTube Kids ‑sovelluksen esittelyn. Siinä kerrotaan, mistä lapsilukkoasetukset löytyvät ja miten videoista voi tehdä ilmoituksia.
Huom. Keskeneräiset profiilit poistetaan kolmen päivän kuluttua.