Översikt över YouTube Kids-inställningarna för ditt barns Google-konto

När du ställer in ett kontrollerat konto för ditt barn kan du även ge barnet möjlighet att använda YouTube Kids. Du kan hantera barnets inställningar för YouTube Kids från

Du kan även anpassa barnets upplevelse med olika funktioner, till exempel blockera innehåll och aktivera YouTube Premium-funktioner.

Vilka inställningar kan ändras av föräldrar och barn?

Inställningar Kan kontrolleras av föräldrar Kan kontrolleras av barn
Ljudeffekter Nej Ja
Appmusik Nej Ja
Castar Nej Ja
Undertexter Nej Ja
Blockera innehåll Ja (endast kanaler) Ja (från visnings- eller kanalsidan)
Avblockera innehåll Ja Nej
Uppspelning i bakgrunden (endast Premium) Ja Nej
Smarta nedladdningar (endast Premium) Ja Nej
Spara bara via wifi (endast Premium eller i vissa länder och regioner) Ja Nej
Nedladdningskvalitet Ja Nej
Inställning för innehållsnivå Ja Nej
Sök (på eller av) Ja Nej
Automatisk uppspelning Ja Ja (om inte automatisk uppspelning har inaktiverats av en förälder)
Pausa visningshistoriken Ja Nej
Pausa sökhistoriken Ja Nej
Rensa historik Ja Nej
Granska visningshistorik Ja (använd barnets enhet för att visa) Ja

Ljud

Du eller ditt barn kan aktivera eller inaktivera appmusik och ljudeffekter i YouTube Kids-inställningarna.

Appmusik

1. Öppna Inställningar .
  2. Tryck på Appmusik för att aktivera eller inaktivera appmusiken.

Ljudeffekter

1. Öppna Inställningar .
  2. Tryck på Ljudeffekter för att aktivera eller inaktivera ljudeffekter.

Videokontroller

Du kan aktivera eller inaktivera casting och ändra utseendet på text och textning med innehållskontroller.

Casta YouTube Kids

1. Öppna Inställningar .
  2. Tryck på Casta för att aktivera eller inaktivera funktionen.

Ändra undertextens storlek

1. Öppna Inställningar .
  2. Tryck på Undertexter.
  3. Tryck på Textstorlek och stil.
  4. Tryck på Textstorlek.
  5. Välj önskad textstorlek.

Ändra undertextens färg

1. Öppna Inställningar .
  2. Tryck på Undertexter.
  3. Tryck på Textstorlek och stil.
  4. Tryck på Textstil.
  5. Välj önskade undertexter.
Obs! Du och ditt barn kan även justera inställningarna för videokvalitet när ni tittar på en video. Läs mer om hur du ändrar inställningarna för videokvalitet.

Automatisk uppspelning

När automatisk uppspelning är aktiverat spelar vi automatiskt upp en liknande video utifrån barnets visningshistorik. Den här inställningen är inaktiverad som standard.
Så här aktiverar du automatisk uppspelning på datorn eller tv:n:
  1. Öppna visningssidan för valfri video i YouTube Kids.
  2. Välj Automatisk uppspelning AV längst ned i spelaren. ändras till för att visa att automatisk uppspelning nu är aktiverat.
Så här aktiverar du automatisk uppspelning från en mobil enhet:
  1. Öppna visningssidan för valfri video i YouTube Kids.
  2. Tryck på Meny ”.
  3. Tryck på Automatisk uppspelning AV . ändras till för att visa att automatisk uppspelning nu är aktiverat.
Obs!
  • Automatisk uppspelning är aktiverat tills du eller ditt barn stänger av det. Om du vill stänga av funktionen trycker du på knappen Automatisk uppspelning PÅ . ändras till för att visa att automatisk uppspelning nu är inaktiverat.
  • Om du vill stänga av automatisk uppspelning för ditt barn kan du välja Inaktivera automatisk uppspelning i Föräldrainställningar. Barnet kan inte aktivera automatisk uppspelning när den här inställningen är aktiverad.

Integritet

I Integritetsmeddelandet för Google-konton som hanteras genom Family Link beskrivs vår integritetspraxis för när barn använder YouTube Kids med sitt Google-konto. Om ditt barn använder YouTube Kids utan att logga in på sitt Google-konto gäller Integritetsmeddelandet för YouTube Kids.
När ditt barn använder YouTube Kids med sitt Google-konto kan du använda appen Family Link för att hantera barnets aktivitetsinställningar. Inställningarna inkluderar barnets sökhistorik och visningshistorik på YouTube.

Om

YouTube Kids – guide för föräldrar och användarvillkoren för YouTube Kids är alltid tillgängliga.
Så här kommer du åt YouTube Kids – guide för föräldrar och användarvillkoren:
  1. Öppna Inställningar.
  2. Tryck på Guide för föräldrar eller Användarvillkor.

Hur gör jag om mitt barn inte har ett Google-konto för barn under 13 år?

Om ditt barn inte har ett Google-konto för barn under 13 år kan du skapa en YouTube Kids-profil för barnet på ditt Google-konto. Läs mer.