Overzicht van de YouTube Kids-instellingen voor het Google-account van je kind

Als je een account onder toezicht instelt voor je kind, kun je je kind ook de mogelijkheid geven om YouTube Kids te gebruiken. Je beheert de YouTube Kids-instellingen van je kind via:

Je kunt ook de YouTube Kids-omgeving van je kind aanpassen met verschillende functies, bijvoorbeeld door content te blokkeren of YouTube Premium-functies aan te zetten.

Welke instellingen kan een ouder of kind wijzigen?

Instellingen Kan door ouder worden gewijzigd Kan door kind worden gewijzigd
Geluidseffecten N J
App-muziek N J
Casten N J
Ondertiteling N J
Content blokkeren J (alleen kanalen) J (op de weergave- of kanaalpagina)
Het blokkeren van content opheffen J N
Afspelen op de achtergrond (alleen Premium) J N
Slimme downloads (alleen Premium) J N
Opslaan alleen via wifi (alleen Premium of in bepaalde landen en regio's) J N
Downloadkwaliteit  J N
Contentniveau instellen J N
Zoeken (aan of uit) J N
Autoplay J J (tenzij autoplay is uitgezet door een ouder)
Kijkgeschiedenis onderbreken J N
Zoekgeschiedenis onderbreken J N
Geschiedenis wissen J N
Kijkgeschiedenis controleren J (gebruik het apparaat van je kind om deze te bekijken) J

Audio

Jij en je kind kunnen app-muziek en geluidseffecten aan- of uitzetten via de YouTube Kids-instellingen.

App-muziek

1. Ga naar Instellingen .
  2. Tik op App-muziek om app-muziek aan of uit te zetten.

Geluidseffecten

1. Ga naar Instellingen .
  2. Tik op Geluidseffecten om geluidseffecten aan of uit te zetten.

Videobedieningselementen

Via de toegangsinstellingen kun je casten aan- of uitzetten en de weergave van tekst en ondertiteling wijzigen.

YouTube Kids casten

1. Ga naar Instellingen .
  2. Tik op Casten om casten aan of uit te zetten.

De grootte van de ondertiteling wijzigen

1. Ga naar Instellingen .
  2. Tik op Ondertiteling.
  3. Tik op Grootte en stijl van ondertiteling.
  4. Tik op Tekstgrootte.
  5. Selecteer de gewenste tekstgrootte.

De kleur van de ondertiteling wijzigen

1. Ga naar Instellingen .
  2. Tik op Ondertiteling.
  3. Tik op Grootte en stijl van ondertiteling.
  4. Tik op Ondertitelstijl.
  5. Selecteer de gewenste ondertiteling.
Opmerking: Jij en je kind kunnen de instellingen voor videokwaliteit ook aanpassen tijdens het bekijken van een video. Meer informatie over hoe je de instellingen voor videokwaliteit aanpast

Autoplay

Als autoplay aanstaat, spelen we automatisch een gerelateerde video af gebaseerd op de weergavegeschiedenis van je kind. Deze instelling staat standaard uit.
Zo zet je autoplay aan op je computer of tv:
  1. Ga naar de weergavepagina van een video in YouTube Kids.
  2. Kies onder de speler Autoplay UIT Hierdoor verandert in om aan te geven dat autoplay aanstaat.
Zo zet je autoplay aan op een mobiel apparaat:
  1. Ga naar de weergavepagina van een video in YouTube Kids.
  2. Tik op Menu ''.
  3. Tik op Autoplay UIT . Hierdoor verandert in om aan te geven dat autoplay aanstaat.
Opmerkingen:
  • Autoplay blijft aan totdat jij of je kind de functie uitzet. Tik op dezelfde knop om autoplay uit te zetten. Hierdoor verandert in om aan te geven dat autoplay uitstaat.
  • Als je autoplay voor je kind wilt uitzetten, selecteer je Autoplay overschrijven in Instellingen voor ouders. Hierdoor kan je kind autoplay niet meer aanzetten.

Privacy

In het Privacybeleid voor Google-accounts die in Family Link zijn gemaakt, worden onze privacyprocedures beschreven voor gevallen waarin je kind YouTube Kids met het eigen Google-account gebruikt. Als je kind YouTube Kids gebruikt zonder in te loggen met het eigen Google-account, is de privacyverklaring van YouTube Kids van toepassing.
Als je kind YouTube Kids gebruikt met het eigen Google-account, kun je de Family Link-app gebruiken om de activiteitsinstellingen van je kind te beheren. Denk aan de YouTube-zoekgeschiedenis en de YouTube-kijkgeschiedenis.

Over

De YouTube Kids-gids voor ouders en de Servicevoorwaarden zijn altijd beschikbaar.
Volg deze stappen om ze te bekijken:
  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Gids voor ouders of Servicevoorwaarden.

Wat als mijn kind geen Google-account heeft voor kinderen jonger dan 13 jaar?

Als je kind geen Google-account heeft voor kinderen jonger dan 13 jaar, kun je een YouTube Kids-profiel maken onder je eigen Google-account. Meer informatie