Lapsen Google-tilin YouTube Kids ‐asetukset

Kun luot lapselle valvotun tilin, voit antaa hänelle mahdollisuuden käyttää YouTube Kidsiä. Voit muuttaa lapsen YouTube Kids ‐asetuksia seuraavasti:

Voit myös muokata lapsen käyttökokemusta eri tavoin, esimerkiksi estämällä sisältöä ja laittamalla YouTube Premiumin ominaisuudet päälle.

Mitä asetuksia vanhempi ja lapsi voivat muuttaa?

Asetukset Vanhempi voi muuttaa Lapsi voi muuttaa
Äänitehosteet Ei Kyllä
Sovelluksen musiikki Ei Kyllä
Striimaus Ei Kyllä
Tekstitykset Ei Kyllä
Sisällön estäminen Kyllä (vain kanavat) Kyllä (katselu- tai kanavasivulta)
Eston kumoaminen Kyllä Ei
Taustakuuntelu (vain Premium) Kyllä Ei
Älylataukset (vain Premium) Kyllä Ei
Vain Wi-Fi-tallennus (vain Premium tai tietyt alueet) Kyllä Ei
Latauksen laatu Kyllä Ei
Sisältötason asetukset Kyllä Ei
Haku (päällä tai pois päältä) Kyllä Ei
Automaattinen toisto Kyllä Kyllä (ellei vanhempi ole laittanut automaattista toistoa pois päältä)
Keskeytä katseluhistorian tallentaminen Kyllä Ei
Hakuhistorian tallentamisen keskeyttäminen Kyllä Ei
Historian tyhjentäminen Kyllä Ei
Katseluhistorian tarkistaminen Kyllä (lapsen laitteella) Kyllä

Audio

Sinä ja lapsesi voitte laittaa sovelluksen musiikin ja äänitehosteet päälle tai pois päältä YouTube Kidsin asetuksista.

Sovelluksen musiikki

1. Valitse Asetukset .
  2. Ota musiikki käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Sovelluksen musiikki.

Äänitehosteet

1. Valitse Asetukset .
  2. Laita äänitehosteet päälle tai pois päältä napauttamalla Äänitehosteet.

Videon ohjaus

Sisältösäätimillä voit laittaa striimauksen päälle tai pois päältä sekä muuttaa tekstin ja tekstitysten ulkoasua.

YouTube Kidsin striimaaminen

1. Valitse Asetukset .
  2. Laita striimaus päälle tai pois päältä napauttamalla Striimaus.

Tekstityksen koon muuttaminen

1. Valitse Asetukset .
  2. Napauta Tekstitykset.
  3. Valitse Tekstitysten koko ja tyyli
  4. Napauta Tekstin koko.
  5. Valitse tekstin koko.

Tekstityksen värin muuttaminen

1. Valitse Asetukset .
  2. Napauta Tekstitykset.
  3. Valitse Tekstitysten koko ja tyyli
  4. Valitse Tekstityksen tyyli.
  5. Valitse tekstitys.
Huom. Sinä ja lapsesi voitte myös muuttaa videon laatuasetuksia videon katselun aikana. Lue lisää videon laatuasetusten muuttamisesta.

Automaattinen toisto

Kun automaattinen toisto on käytössä, YouTube käynnistää automaattisesti uuden videon lapsen katseluhistorian perusteella. Asetus on oletuksena pois päältä.
Näin laitat automaattisen toiston päälle tietokoneella tai TV:ssä:
  1. Mene jonkin videon katselusivulle YouTube Kidsissä.
  2. Napauta soittimen alalaidasta Automaattinen toisto pois päältä ‑kuvaketta . muuttuu muotoon , mikä tarkoittaa, että automaattinen toisto on päällä.
Näin voit laittaa automaattisen toiston päälle mobiililaitteella:
  1. Mene jonkin videon katselusivulle YouTube Kidsissä.
  2. Avaa valikko ".
  3. Napauta Automaattinen toisto pois päältä ‑kuvaketta . muuttuu muotoon , mikä tarkoittaa, että automaattinen toisto on päällä.
Huomioitavaa
  • Automaattinen toisto pysyy päällä, kunnes sinä tai lapsesi otatte sen pois päältä. Asetuksen saa pois päältä napauttamalla uudelleen Automaattinen toisto päällä ‑kuvaketta . muuttuu muotoon , mikä tarkoittaa, että automaattinen toisto on pois päältä.
  • Voit laittaa automaattisen toiston pois päältä lapseltasi valitsemalla Automaattinen toisto pois päältä ‑asetuksen Vanhempien asetuksista. Tämän asetuksen ollessa käytössä lapsesi ei voi laittaa automaattista toistoa päälle.

Tietosuoja

Family Linkin kautta luotujen Google-tilien tietosuojailmoituksessa kuvataan tietosuojakäytännöt, joita sovelletaan, kun lapsesi käyttää YouTube Kidsiä Google-tilillään. Kun lapsesi käyttää YouTube Kidsiä kirjautumatta Google-tililleen, sovelletaan YouTube Kidsin tietosuojailmoitusta.
Kun lapsesi käyttää YouTube Kidsiä Google-tilillään, voit valita Family Linkin avulla toimintoasetukset. Näihin asetuksiin sisältyy YouTuben haku- ja katseluhistoria.

Tietoja

YouTube Kidsin vanhempien opas ja käyttöehdot ovat aina saatavilla.
Voit lukea YouTube Kidsin vanhempien opasta ja käyttöehtoja seuraavasti:
  1. Valitse Asetukset.
  2. Napauta Vanhempien opas tai Käyttöehdot.

Mitä jos lapsellani ei ole alle 13-vuotiaiden lasten Google-tiliä?

Jos lapsellasi ei ole alle 13-vuotiaille tarkoitettua Google-tiliä, voit luoda hänelle YouTube Kids ‑profiilin omalle Google-tilillesi. Lue lisää.