Het contentniveau voor YouTube Kids instellen met de Family Link-app

Als je kind YouTube Kids gebruikt met een eigen Google-account, kun je de Family Link-app op je apparaat gebruiken om het contentniveau aan te passen.

Instellingen voor het contentniveau in YouTube Kids

Instelling Peuters/kleuters

Bij de contentinstelling Peuters (4 jaar en jonger) zijn alleen video's beschikbaar die creativiteit, leren en ontdekken stimuleren. De zoekresultaten in Peuters zijn beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 4 jaar en jonger. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor peuters/kleuters, maar niet alle video's zijn handmatig beoordeeld. Als je een ongeschikte video vindt die we over het hoofd hebben gezien, kun je deze blokkeren of melden voor een snelle beoordeling. Meer informatie

Instelling Jonger

Bij de contentinstelling Jongere kinderen (5-8 jaar) kunnen kinderen onder andere liedjes, tekenfilms en knutselvideo's zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content uit te sluiten die niet geschikt is voor jonge kinderen, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content voor kinderen van 8 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitzetten, volg je de instructies in ouderlijk toezicht. Meer informatie

Instelling Ouder

Bij de contentinstelling Oudere kinderen (9-12 jaar) kunnen kinderen meer video's over onder andere muziek, games en wetenschap zoeken en ontdekken. Onze systemen proberen content voor volwassenen uit te sluiten, maar we kunnen niet alle video's handmatig beoordelen. Het kan zijn dat je ongeschikte content vindt die we over het hoofd hebben gezien. Bij deze instelling zijn de zoekresultaten beperkt tot content die geschikt is voor kinderen van 12 jaar en jonger. Als je de zoekfunctie wilt uitzetten, kun je dit doen via de instellingen voor ouderlijk toezicht. Meer informatie

Je kunt deze instellingen altijd wijzigen. Als je kind YouTube Kids gebruikt met een eigen Google-account, kun je de YouTube Kids-instellingen voor je kind wijzigen:

• in de Family Link-app op je apparaat of
  • in de YouTube-instellingen van je gekoppelde ouderaccount.

Meer informatie over hoe je ouderlijk toezicht en instellingen voor ouders wijzigt.

Contentniveau selecteren in de Family Link-app

1. Open de Family Link-app Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Contentbeperkingen en dan YouTube.
  4. Onder Instellingen voor YouTube Kids kun je het volgende doen:
    • De instellingen voor het contentniveau updaten.
    • Zoeken aan- of uitzetten.
    • De toegang tot YouTube Kids verwijderen.