Systeemvereisten en app-beschikbaarheid van YouTube Kids op tv

YouTube Kids is moving: In July, the YouTube Kids app icon on your TV will be going away. But, you can still use YouTube Kids on your TV by going to your child’s profile in the YouTube app.

To get started using this new experience, download the YouTube app on your smart TV, streaming device, or game console. Learn more about entering YouTube Kids through the YouTube app

Je kunt YouTube Kids op je tv openen via de YouTube-app of door de YouTube Kids-app te downloaden. Dit zijn de systeemvereisten en beschikbaarheid van beide opties:

Via de YouTube-app

Ondersteunde apparaten

Opmerking: Je kunt YouTube Kids niet openen via de YouTube-app op een Android TV-apparaat. Als je YouTube Kids op je Android TV-apparaat wilt gebruiken, moet je eerst de YouTube Kids-app downloaden.

Ondersteunde landen en regio's

Als je YouTube Kids via de YouTube-app wilt openen op smart-tv's, streamingapparaten en gameconsoles, moet je eerst de YouTube-app downloaden en installeren. Controleer of de YouTube-app beschikbaar is in jouw land.

Via de YouTube Kids-app

Ondersteunde tv's

• Chromecast met Google TV
  • Amazon Fire TV
  • Apple TV HD en Apple TV 4K (1e, 2e en 3e generatie)

Ondersteunde smart-tv's

• LG webOS-tv's van 2015-2017 via de LG Content Store.
  • Samsung-smart-tv's van 2013-2017 en Blu-ray-spelers die toegang hebben tot de app-store van Samsung.
  • Sony-tv's van 2016-2017. Je hebt misschien een firmware-update nodig om de YouTube Kids-app te gebruiken.

Google TV en andere apparaten met het Android TV-besturingssysteem

Als je een Google TV of ander apparaat met het Android TV-besturingssysteem hebt, kun je de YouTube Kids TV-app installeren via de Play Store.

Ondersteunde landen en regio's

YouTube Kids op tv is op dit moment beschikbaar voor gebruikers in:

Argentinië, Aruba (alleen Android TV), Australië, Azerbeidzjan, Bangladesh (alleen Android TV), Belarus, België, Bermuda, Bolivia, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Canada (uitgezonderd Quebec), Chili, Colombia, Costa Rica, Cyprus, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Ecuador, El Salvador, Estland, Filipijnen, Finland, Frankrijk, Georgië, Ghana, Griekenland, Guatemala, Honduras, Hongarije, Hongkong, Ierland, IJsland, India, Indonesië, Italië, Jamaica, Japan, Kaaimaneilanden, Kazachstan, Kenia, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Malta, Mexico, Montenegro (alleen Apple TV en smart-tv's), Nederland, Nepal, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oeganda, Oekraïne, Oostenrijk, Pakistan, Panama, Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Senegal, Servië, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Sri Lanka, Taiwan, Tanzania, Thailand, Tsjechië, Turkije, Turks- en Caicoseilanden, Uruguay, Venezuela, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland.

We werken aan uitbreiding van het YouTube Kids-aanbod naar andere landen en regio's.