De app aanpassen voor je kind: content blokkeren in YouTube Kids

In een aantal landen kun je aanpassen welke content in de YouTube Kids-app wordt weergegeven. Dit doe je door in te loggen bij de app en video's of kanalen te blokkeren die je niet geschikt vindt voor je kind.

Wanneer je video's of kanalen blokkeert, worden deze niet meer getoond in de YouTube Kids-app wanneer je bent ingelogd. Je kunt de blokkering van video's en kanalen altijd weer opheffen in de instellingen van de app. Wanneer je een specifieke video blokkeert, is deze mogelijk nog steeds beschikbaar in de app als de video ook door een ander kanaal is geüpload.

Je kunt ook een video melden als je vindt dat deze niet geschikt is voor de YouTube Kids-app. De video wordt dan beoordeeld door het beleidsteam van YouTube. Als je bent ingelogd terwijl je een video meldt, wordt deze video geblokkeerd in de YouTube Kids-apps wanneer je bent ingelogd.

Inloggen bij YouTube Kids om content aan te passen

Log in bij de Kids-app om aan te passen wat je kind ziet en om YouTube Red-voordelen in te schakelen* in de app.

1. Tik op het vergrendelingspictogram onderaan het scherm.
  2. Tik op Inloggen.
  3. Tik op het account dat je wilt gebruiken.
  4. Tik op E-mail over ouderlijke toestemming verzenden
  5. Controleer of je de e-mail met informatie over de ouderlijke toestemming en de activeringscode hebt ontvangen.
  6. Voer de code in de app in.

* YouTube Red voor YouTube Kids is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Mexico, Australië en Nieuw-Zeeland.

Content blokkeren

Je kunt alleen video's en content blokkeren in de YouTube Kids-app als je bent ingelogd. Wanneer je een video of kanaal blokkeert, wordt deze niet meer getoond in de YouTube Kids-app wanneer je bent ingelogd. Als je een video probeert te blokkeren terwijl je niet bent ingelogd, wordt je gevraagd in te loggen.

Vanaf het startscherm

1. Tik op Meer  naast de video.

2. Tik op Deze video blokkeren of Dit kanaal blokkeren.

3. Voer de cijfers in die je op het scherm ziet of voer je aangepaste toegangscode in.

Vanaf de weergavepagina

1. Tik op Meer  bovenaan de video.
  2. Tik op Blokkeren.
  3. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt weergegeven Deze video blokkeren of selecteer Dit kanaal blokkeren als je het kanaal waar de video op staat wilt blokkeren.
  4. Tik nogmaals op Blokkeren.
  5. Voer de cijfers in die worden weergegeven of voer je aangepaste toegangscode in.

Het blokkeren van content opheffen

Als je een video of kanaal toch weer wilt zien, kun je het blokkeren van de content opheffen in de instellingen. Wanneer je content blokkeert en uitlogt uit de app, kan de betreffende content weer worden bekeken in de app.

1. Log in op de YouTube Kids-app.
  2. Ga naar Instellingen .
  3. Tik op Blokkering van video's opheffen.
  4. Tik op Ja, blokkering opheffen.
Opmerking: Als je YouTube Kids gebruikt met Family Link, kun je de blokkering van video's alleen opheffen in de Family Link-instellingen. Meer informatie.