Content blokkeren en delen en instellingen voor videokwaliteit wijzigen op YouTube Kids

Je kunt inloggen bij de YouTube Kids-app om kanalen en video's te blokkeren en de instellingen voor videokwaliteit te wijzigen. Je kunt ook bij YouTube inloggen met je gekoppelde ouderaccount om:

• Content te blokkeren voor het YouTube Kids-profiel van je kind.
  • Content van YouTube met het YouTube Kids-profiel van je kind te delen.

Kanalen en video's delen

Je kunt kanalen en video's uit de YouTube-app delen met het YouTube Kids-account van je kind. Als je video's uit de YouTube-app deelt, kan je kind video's bekijken die normaal gesproken niet beschikbaar zijn op YouTube Kids. Delen is ook een handige manier om content weer te geven die je je kind wilt laten zien. Gedeelde content blijft op het startscherm van je kind staan tot je deze niet meer deelt of de content blokkeert.

Content van YouTube delen met het YouTube Kids-profiel van je kind

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Opmerking: Als je de functie voor delen wilt gebruiken, moet je ingelogd zijn bij het Google-account dat aan het YouTube Kids-profiel van je kind is gekoppeld. Deze functie is alleen beschikbaar in de YouTube-app op mobiele apparaten.

Content van YouTube delen via je gekoppelde ouderaccount

Zo deel je content vanuit de YouTube-app:

1. Tik op Meer '' naast een video of op de kanaalpagina die je wilt delen OF tik onder de videospeler op DELEN .
  2. Tik in het dialoogvenster op Met kinderen. Deze optie wordt alleen getoond als je account is gekoppeld aan een YouTube Kids-profiel of een Google-account waarop je toezicht houdt.
  3. Tik op DELEN naast het profiel waarmee je de video wilt delen. Nadat je op DELEN hebt getikt, verandert de knop in NIET MEER DELEN.
  4. Tik op Klaar.

Je kind kan gedeelde content bekijken op het tabblad Gedeeld in het startscherm van YouTube Kids.

Er zijn bepaalde video's of kanalen die je niet met het account van je kind kunt delen:

• Video's met een leeftijdsbeperking.
  • Video's met betaalde productplaatsing.
  • Live video's (beschikbaar om te delen nadat de livestream is afgelopen).
  • Gekochte content.
  • Video's en kanalen die je eerder in YouTube Kids voor hetzelfde kind hebt geblokkeerd.
  • Shorts.

Content niet meer delen met je kind

Als je geselecteerde content wilt verwijderen die je eerder met je kind hebt gedeeld, doe je het volgende:
  1. Log in bij YouTube Kids.
  2. Klik of tik op het tabblad Gedeeld. Op dit tabblad vind je de content die je met je kind hebt gedeeld.
  3. Tik op Meer '' naast de gedeelde video.
  4. Tik op Verwijderen uit gedeeld.

OF

1. Log in bij de YouTube-app.
  2. Ga naar het specifieke kanaal of de video die je eerder met je kind hebt gedeeld.
  3. Tik naast de video of het kanaal op Meer '', of
    1. Tik onder de videospeler op Delen .
  4. Tik in het dialoogvenster op Met kinderen. Deze optie wordt alleen getoond als je account is gekoppeld aan een YouTube Kids-profiel of een Google-account waarop je toezicht houdt.
  5. Tik op NIET MEER DELEN naast het kind met wie je de video niet meer wilt delen.
  6. Als de knop verandert in DELEN, tik je op Klaar om het dialoogvenster te sluiten.

Zo wis je alle content die je eerder met je kind hebt gedeeld in YouTube Kids:

1. Log in bij YouTube Kids.
  2. Tik op Ouderlijk toezicht.
  3. Tik op het profiel van je kind.
  4. Tik onder Gedeelde content wissen op GEDEELDE CONTENT WISSEN.

Kanalen en video's blokkeren

Als je met je gekoppelde ouderaccount een kanaal blokkeert voor het YouTube Kids-profiel van je kind, vind je dat kanaal ook niet in YouTube Kids. Je kunt een video of kanaal ook rechtstreeks op YouTube Kids blokkeren. Als je een video probeert te blokkeren terwijl je niet bent ingelogd, wordt je gevraagd in te loggen.

YouTube-kanalen blokkeren op accounts onder toezicht

Als je een video of kanaal toch wilt weergeven, kun je de blokkering opheffen. Als je uitlogt bij YouTube Kids, is content die je hebt geblokkeerd terwijl je ingelogd was wel nog beschikbaar.

Je kunt ook video's melden die je ongepast vindt in YouTube Kids. Het YouTube-beleidsteam beoordeelt de video's dan.

Opmerkingen:

• Als je kind hetzelfde Google-account gebruikt voor YouTube en YouTube Kids, worden alle op YouTube geblokkeerde kanalen ook geblokkeerd op YouTube Kids.
  • Als je een kanaal blokkeert, blokkeer je alleen de content die naar dat specifieke kanaal is geüpload. Video's die opnieuw worden geüpload naar andere kanalen en vergelijkbare kanalen met gerelateerde content worden niet geblokkeerd.

Specifieke kanalen blokkeren op YouTube met je gekoppelde ouderaccount

Zo blokkeer je een specifiek YouTube-kanaal op je computer:

1. Ga naar de kanaalpagina van het YouTube-kanaal dat je wilt blokkeren.
  2. Ga op de kanaalpagina naar het tabblad Over.
  3. Klik op Gebruiker melden .
  4. Selecteer Kanaal blokkeren voor kinderen. Je krijgt deze optie alleen als je je gekoppelde ouderaccount gebruikt.
  5. Misschien krijg je een pop-up met de waarschuwing dat er nog steeds vergelijkbare video's beschikbaar zijn op andere kanalen. Klik op DOORGAAN.
  6. Selecteer BLOKKEREN naast het kind voor wie je dit kanaal wilt blokkeren.
  7. BLOKKEREN verandert in NIET MEER BLOKKEREN, zodat je de actie ongedaan kunt maken.
  8. Klik op KLAAR.

Zo blokkeer je een specifiek kanaal via de YouTube-app:

1. Ga naar de kanaalpagina van het YouTube-kanaal dat je wilt blokkeren.
  2. Tik op Meer ''.
  3. Tik op Kanaal blokkeren voor kinderen. Je krijgt deze optie alleen als je je gekoppelde ouderaccount gebruikt.
  4. Misschien krijg je een pop-up met de waarschuwing dat er nog steeds vergelijkbare video's beschikbaar zijn op andere kanalen. Tik op DOORGAAN.
  5. Tik op BLOKKEREN naast het kind voor wie je dit kanaal wilt blokkeren.
  6. BLOKKEREN verandert in NIET MEER BLOKKEREN, zodat je de actie ongedaan kunt maken.
  7. Tik op Klaar .

Je kunt ook content rechtstreeks in YouTube Kids blokkeren op het apparaat van je kind.

Content blokkeren in de YouTube Kids-app

Zo blokkeer je een video op het startscherm:
  1. Log in bij de YouTube Kids-app.
  2. Tik op Meer '' naast de video.
  3. Tik op Deze video blokkeren.
  4. Typ de cijfers die op het scherm staan of geef je aangepaste toegangscode op.

Zo blokkeer je een video vanaf de weergavepagina:

1. Log in bij de YouTube Kids-app.
  2. Tik bovenaan de video op Meer ''.
  3. Tik op BLOKKEREN.
  4. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend Deze video blokkeren of selecteer Volledig kanaal blokkeren om het kanaal te blokkeren dat de video heeft geplaatst.
  5. Tik op BLOKKEREN.
  6. Typ de cijfers die op het scherm staan of geef je aangepaste toegangscode op.

De blokkering van YouTube-kanalen opheffen met je gekoppelde ouderaccount

Zo hef je de blokkering van bepaalde YouTube-kanalen op via je gekoppelde ouderaccount:

​Op een computer:

1. Ga naar de kanaalpagina van het YouTube-kanaal waarvan je de blokkering wilt opheffen.
  2. Ga op de kanaalpagina naar het tabblad Over.
  3. Klik op Gebruiker melden .
  4. Selecteer Kanaal blokkeren voor kinderen. Je krijgt deze optie alleen als je het gekoppelde ouderaccount gebruikt.
  5. Misschien krijg je een pop-up met de waarschuwing dat er nog steeds vergelijkbare video's beschikbaar zijn op andere kanalen. Klik op DOORGAAN.
  6. Selecteer BLOKKEREN OPHEFFEN naast het kind voor wie je de blokkering van dit kanaal wilt opheffen.
  7. BLOKKEREN OPHEFFEN verandert in BLOKKEREN, zodat je de actie ongedaan kunt maken.
  8. Klik op KLAAR.

In de YouTube-app:

1. Ga naar de kanaalpagina van het YouTube-kanaal waarvan je de blokkering wilt opheffen.
  2. Tik op Meer ''.
  3. Tik op Kanaal blokkeren voor kinderen. Je krijgt deze optie alleen als je je gekoppelde ouderaccount gebruikt.
  4. Misschien krijg je een pop-up met de waarschuwing dat er nog steeds vergelijkbare video's beschikbaar zijn op andere kanalen. Tik op DOORGAAN.
  5. Tik op NIET MEER BLOKKEREN naast het kind voor wie je dit kanaal niet meer wilt blokkeren.
  6. BLOKKEREN OPHEFFEN verandert in BLOKKEREN, zodat je de actie ongedaan kunt maken.
  7. Tik op KLAAR.

De blokkering van alle content van YouTube opheffen met je gekoppelde ouderaccount

Als je de blokkering voor alle video's en kanalen op YouTube wilt opheffen, doe je het volgende via je gekoppelde ouderaccount:

1. Log in bij YouTube met je gekoppelde ouderaccount.
  2. Ga naar je profielfoto .
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer Ouderlijk toezicht.
    1. Als je een computer gebruikt, selecteer je Instellingen voor je kinderen beheren naast Ouderlijk toezicht.
  5. Selecteer je kind.
  6. Klik onder ALGEMENE INSTELLINGEN op Blokkering van video's opheffen.
  7. Misschien krijg je een pop-up met de melding dat alle content in YouTube en YouTube Kids niet meer wordt geblokkeerd. Selecteer BLOKKEREN OPHEFFEN.

Content niet meer blokkeren in de YouTube Kids-app

1. Log in bij de YouTube Kids-app.
  2. Ga naar Instellingen .
  3. Tik onder Privacy op Blokkering van video's opheffen.
  4. Tik op JA, BLOKKERING OPHEFFEN.
Opmerking: Als je YouTube Kids gebruikt met Family Link, kun je de blokkering van video's ook opheffen in de instellingen van Family Link. Meer informatie

De instellingen voor videokwaliteit wijzigen

Voor meer kijkplezier voor je kind kun je de videokwaliteit op mobiele apparaten aanpassen naar Automatisch of Databesparing.

1. Tik bovenaan de video op Meer ''.
  2. Tik op Kwaliteit.
  3. Tik in het menu Videokwaliteit op Automatisch (aanbevolen) of Databesparing om de gewenste afspeelkwaliteit in te stellen.