YouTube Kids, YouTube och ditt barns Google-konto

När du använder Family Link för att skapa ett Google-konto för ditt barn under 13 år kan barnet använda YouTube Kids-appen där den är tillgänglig. Barnet kan dock inte använda några andra av YouTubes appar, webbplatser eller funktioner förrän han eller hon fyllt 13 år och hanterar sitt eget Google-konto. Barnet kan använda YouTube om du har lagt till kontroll på ett Google-konto som barnet hade sedan tidigare.

Använda Family Link: Om du har skapat ett Google-konto åt ditt barn via Family Link eller lagt till kontroll i ett befintligt konto för ett barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land utanför EU) kan du använda Family Link-appen för att hantera barnets aktivitetsinställningar, inklusive barnets inställningar för YouTube-historik.

Obs! Med YouTube kan du skapa en YouTube-kanal, ladda upp och dela videor och livestreamar offentligt, kommentera och använda livechatt. Läs mer.

Lägga till kontroll på ett befintligt Google-konto

Om du lägger till kontroll på ett befintligt konto för ett barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land utanför EU), raderas barnets YouTube-videor, chattar, kommentarer, livechattar, inlägg, spellistor, händelser, köpta och hyrda YouTube-videor samt prenumerationer. Google rekommenderar att barn laddar ned sin data innan kontroll ställs in. Läs mer.

Så här fungerar YouTube Kids

YouTube Kids-appen innehåller både populära barnvideor och olika typer av nytt innehåll, på ett sätt som är lätt för barn att använda.

Om du låter ditt barn ladda ned YouTube Kids-appen konfigurerar du först appen innan barnet får använda den.

I Family Link kan du styra barnets YouTube Kids-upplevelse genom att välja:

• den inställning för innehållsnivå som du vill ha för ditt barn.
  • om ditt barn ska kunna använda sökfunktionen i appen.

Obs! Det finns några andra YouTube Kids-inställningar, som ljud och casting, som bara kan ändras från barnets YouTube Kids-app. Läs mer i YouTube Kids – guide för föräldrar.

Ändra inställningar för YouTube Kids

1. Öppna Family Link Family Link på enheten.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Hantera inställningar på kortet Inställningar följt av Mer följt av YouTube Kids.
    • Tips! Du ser inte YouTube Kids om du inte har konfigurerat appen.
  4. Under YouTube Kids-inställningar kan du göra följande:
    • Tryck på Redigera för att uppdatera inställningarna för innehållsnivå
    • Aktivera eller inaktivera Sök
    • Blockera eller återaktivera videor för ett konto

Reglera åtkomst till YouTube

Blockera eller tillåta YouTube-webbplatsen
Följ de här anvisningarna för att reglera om ditt barn ska kunna öppna YouTube-webbplatsen på sin Android-enhet eller Chromebook.

Obs! Du hittar mer information om hur du styr åtkomst i YouTube Kids – guide för föräldrar.
Blockera eller tillåta YouTube-appen
Följ de här anvisningarna för att styra om ditt barn ska kunna använda YouTube-appen på sin Android-enhet eller Chromebook.
Obs! Du hittar mer information om hur du blockerar YouTube-appen i YouTube Kids – guide för föräldrar.

Aktivera eller inaktivera Begränsat läge

Ditt barn kan börja använda YouTube-appen och andra funktioner när han eller hon fyller 13 (eller tillämplig ålder i ditt land utanför EU). Inga inställningar för innehållsfiltrering på YouTube är aktiverade som standard. Du kan aktivera Begränsat läge för att filtrera bort innehåll som kan vara avsett för vuxna och som du kanske inte vill att barnet ska se. Inget filter är perfekt men det bör hjälpa dig att undvika det mesta av den här typen av innehåll.

Läs mer.

Så här aktiverar eller inaktiverar du Begränsat läge via Family Link:

1. Öppna Family Link-appen Family Link på enheten.
  2. Välj Hantera inställningar följt av Filter.
  3. Välj YouTube YouTube.
  4. Aktivera eller inaktivera Begränsat läge.